Mám takový nápad, že bych si k Line6 M13 udělal další expression pedál. Chtěl bych ale, aby byl co nejmenší a choval se trochu jinak, než klasickéé expressiony typu "kvákadlo".
Původně jsem myslel, že by se vzalo něco jako tlačítko "tahem zapni, stiskem vypni", vykuchalo by se to, dovnitř by se dala pružinka a nějaký rezistor. Na tlačítko by se tak dalo šlapat a ono by se vždycky vrátilo do původní polohy. Byl by tam menší rozsah, třeba jenom 2 cm.
Pak mě ale napadlo, jestli by to nešlo udělat nějakým senzorem, který by snímal sílu, kterou to sešlápnu. Něco jako když máte dynamickou klaviaturu nebo "touch-sensitive" pady na MIDI kontroleru.
Zkoušel jsme hledat různé "press sensitive resistor" součástky, ale to asi nebude to pravé ořechové (zřejmě umí jen zapnuto/vypnuto).
Díval jsem se na "DIY force sensitive resistor", ale tam se obávám, že nepůjde udělat nějaká pevně nastavené hodnota.
Mohl by mě někdo nasměrovat, co vlastně mám hledat?
Chci prostě malý "pedál", který bude mít krátký průběh na ovládání efektů. Měl by to mít 25k ohm (takovou specifikaci mají exp pedály pro M13).
EDIT: Našel jsem ještě tuhle zajímavost: http://www.jacquespedals.com/index.php? ... 3d2727a618 - tak přesně něco takového by se mi hodilo