O co mi jde a jak jsem zatím postupoval:
Potřebuju MIDI kontroler, kde budou alespoň 16 otočných knobů a pár tlačítek/padů. Rád bych ale, kdyby byly nekonečné a měli LED ukazatel (aby si zjišťovaly aktuální nastavení daného parametru).
Jako ideální se mi tak jeví Behringer BCR2000, ale je to starší (a oblíbená) mašinka a tak je těžko sehnatelný. Mám poptávku na bazaru, ale moc nedoufám, že se něco najde.
Jako jeho "náhrada" bych mohl použít Akai MIDIMix, ale to je taková plastová věc a nemá LED knoby. Na druhou stranu je celkem levný.
Pak jsem ale zjistil, že BCR2000 funguje i jako MIDI rozhraní. To je super, protože ušetřím jeden USB. Jenže jak říkám, BCR2000 se těžko shání...
Objevil jsem DJ Techtools Midi Fighter Twister - ten sice nemá MIDI rozhraní, ale má super funkce (jeden knob může mít až 2 funkce)... a stojí celkem dost.
Pak jsme přišel na Allen&Heat XONE:K2. Nemá LED knoby, ale je to i zvukovka. Takže úspora USB
A když jsem u Allen&Heat, tak jsem objevil XONE D:2. Ten je super v tom, že je to zvukovka (hodně vstupů i výstupů) i MIDI rozhraní (má MIDI In/Out). Ale má málo knobů a je to poměrně starší záležitost, USB 2.0 atp.
Prošel jsem nabídky DJ kontrolerů a tam bych naše pár věciček, které mají MIDI i zvukovku, ale jejich primární účel je jiný, než potřebuju. Je tam spousta padů, jog wheel, ale knobů jenom pár. Ideálně tak hledám něco jako Behringer BCR2000 se zabudouvanou zvukovkou
Třeba má někdo větší přehled, než já, a poradí mi nějaký jiný model, nebo mě správně nasměruje.
Jedne z možností je DIY cesta - Arduino a spol, ale do toho se mi fakt nechce :-/