Zdravím, mám doma Squier classic vibe Telecaster osazený snímači Custom shop texas special. A dělá mi zajímavou věc - když přejedu bříšky pravé ruky přes pickguard, tak se ve výstupu kytary ozývá praskání. Když mám prsty vlhké (zpocené), dělá to míň. Je to nějaká statická elektřina nebo co?
Bohužel je to docela rušivé a je to slyšet..
Kdysi byla moje první kytara laciný Fokus Telecaster a dělalo to uplně stejně.
Je to nějaký známý jev a je možné se proti němu bránit?
Telecaster chrasti při přejetí přes pickguard
Pravidla fóra
Re: Telecaster chrasti při přejetí přes pickguard
Jasně, je to statická elektřina. Pomůže stínění dutiny kovovou fólií, možná by stačilo jen polepení pickguardu (a spojení s kostrou). Mělo by stačit třeba jen kousek, v místě otvoru pro šroubek, a v tom místě polepit od šroubku kousek v dutině, který by byl spojen kablíkem s kostrou (např. s kobylou, nebo krytem poťáků). Taky by se ti mohlo podařit vytvořit vodivý kontakt s kovovým krytem krkového snímače přímo na pickguardu - pak bys nemusel jít až do dutiny.
Taky prý pomůže jen přešmirglovat spodní stranu picguardu. Další rada je přeleštit pickguard antistatickým ubrouskem, který se používá do sušiček prádla (např.: https://www.drogeriezde.cz/swirl-spring ... -45ks.html). Musí se to samozřejmě čas od času opakovat.
Nebo ho prostě vyměnit za nějaký, který to nedělá (asi se nějaké takové antistické dají sehnat, určitě by to u něj bylo uvedeno).
Taky prý pomůže jen přešmirglovat spodní stranu picguardu. Další rada je přeleštit pickguard antistatickým ubrouskem, který se používá do sušiček prádla (např.: https://www.drogeriezde.cz/swirl-spring ... -45ks.html). Musí se to samozřejmě čas od času opakovat.
Nebo ho prostě vyměnit za nějaký, který to nedělá (asi se nějaké takové antistické dají sehnat, určitě by to u něj bylo uvedeno).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 13.08.2018 7:47, celkem upraveno 1 x.
robi to na krkovom alebo kobykovom snimaci? hladaj na google - microphonic telecaster.
Hledej spíš "static pickguard". "Microphonic" je úplně něco jiného - pískání snímačů s volným (nezavoskovaným) vinutím. A ještě jiná věc je u singlů samožejmě brum - "50 (US 60) Hz (cycle) hum".
Nééé, je to ta statika na plastu. Mě to dělaly snad všechny PG. Řešení je u mě jediné, jak piše Fořt, podložit alobal a uzemnit. Zajímavý je, že u LP Westone to pomohlo jen částečně. Ale u Fenderoidů 100%.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)