Gallien Krueger 1001RB - PROBLÉM !!!!!
Pravidla fóra
-
dr.mickeyla
Gallien Krueger 1001RB - PROBLÉM !!!!!
Zdarec!!
Mám zasilovač Gallien Krueger 1001RB (už asi 5 let) a stala se mi taková nepříjemná věc.. Zesilovač běžel asi 3 hodiny v kuse a z ničeho nic prostě zhasnul, nešel zapnout, nic nefungovalo. Ze zesáku sem teda oddělal plechy ať se podívám na pojistku, tu sem vydělal (keramický obal, 5A - 250V), propípal a byla samozřejmě špatná. Tak sem koupil novou se stejnýma hodnotama a obět ten samý problém akorát pojistka vyhučela asi za 5 vteřin...
Nesetkal se s tím někdo u Gallien Krueger 1001RB nebo nemáte nějaký tip na řešení?
Moje nervy!!!
Dík, Miky
Mám zasilovač Gallien Krueger 1001RB (už asi 5 let) a stala se mi taková nepříjemná věc.. Zesilovač běžel asi 3 hodiny v kuse a z ničeho nic prostě zhasnul, nešel zapnout, nic nefungovalo. Ze zesáku sem teda oddělal plechy ať se podívám na pojistku, tu sem vydělal (keramický obal, 5A - 250V), propípal a byla samozřejmě špatná. Tak sem koupil novou se stejnýma hodnotama a obět ten samý problém akorát pojistka vyhučela asi za 5 vteřin...
Nesetkal se s tím někdo u Gallien Krueger 1001RB nebo nemáte nějaký tip na řešení?
Moje nervy!!!
Dík, Miky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gallien Krueger 1001RB - PROBLÉM !!!!!
Zdar.
Pojistka je ochranný prvek a přepálila se, aby zabránila větším škodám. Evidentně nastal někde v obvodu zesilovače nějaký problém, který má za následek velký nárůst napájecího proudu. To může být klidně i zkrat někde v obvodu. Určitě to nechat opravit v odborném servisu a do té doby neprovozovat.
Buď zkus najít někoho na webu nebo tady: aparatury-64/
Pojistka je ochranný prvek a přepálila se, aby zabránila větším škodám. Evidentně nastal někde v obvodu zesilovače nějaký problém, který má za následek velký nárůst napájecího proudu. To může být klidně i zkrat někde v obvodu. Určitě to nechat opravit v odborném servisu a do té doby neprovozovat.
Buď zkus najít někoho na webu nebo tady: aparatury-64/
-
dr.mickeyla
Ok díky za odpověď.. skusim teda sehnat někoho kdo se mi na to podívá..je to skoda jak cyp, zesák šlapal bez problému a nebýt tohodle skratu tak sním za celou dobu nebyl žádný problem..
odkud jsi?
-
dr.mickeyla
Su z valmezu ( Valašské Meziříčí )
Zdar, podle servisního manuálu http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypo ... Manual.pdf tam patří pojistka T8A/240V. To ovšem nepopírá, že i ta 5A by tam měla přežít, když je pomalá označená T5A/250V. Jestli do toho budeš hrabat sám, začni měřením jednotlivých stejnosměrných napětí zdroje a koncového stupně podle manuálu. Při dodržení bezpečnosti a používání zdravého rozumu je jistá šance, že to opravíš. Tip: závada bude pravděpodobně buď v napájecím zdroji nebo koncovém stupni, jestli nevíš o čem píši, radši se do toho sám nepouštěj
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
dr.mickeyla
Dal sem tam T5A/250V.. akorát obal pojistky nebyl keramika jak originál ale sklo, ale to je dle mého asi jedno ne?? Jako abych řekl pravdu tak poradne nevim o čem mluvíš, su v tomto směru vcelku amatér...jak říkáš, sám se do toho hrnou asi nebudu..
Mohu-li poradit, zkus se soukromě obrátit na pana Dvořáčka z firmy Disk v Boskovicích. Tato firma byla autorizovaný dealer GK. S panem Dvořáčkem jsem několikrát jednal, naštěstí ne kvůli závadám. Sám raději nic neopravuj, ať není způsobená škoda ještě větší. Je dost pravděpodobné, že jsi dopadl jako jeden z mých kolegů, kterému tento zesilovač shořel uprostřed hry. Podle jeho názoru je potřeba tento typ zesilovače občas vyčistit od nánosu prachu a dalších nečistot uvnitř. Docela bych tomu věřil. Je možné, že kvůli výrobním nákladům je systém chlazení na hranici spolehlivosti a potom stačí zpomalení chodu větráku nebo špínou pokryté žebrování koncového stupně a je hotovo. Je to ale jen jedna z hypotéz, s panem Dvořáčkem jsem tuto problematiku zatím nekonzultoval. Možná bude mít jiný názor, a věřím že pomůže, nebo alespoň poradí.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
S tou T8A by to za pokus stálo. Zjistil jsem, že starý Bob G je lišák. U velmi starých modelů, kde byla pojistka dostupná zvenčí dával o stupeň vyšší hodnotu. Novější výrobky mající pojistku uvnitř na plošňáku jsou nižších hodnot. Potom Ti napíše do manuálu "Vždy do servisu"!!!!Tube Guru píše: 3.09.2018 18:02 Zdar, podle servisního manuálu http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypo ... Manual.pdf tam patří pojistka T8A/240V. To ovšem nepopírá, že i ta 5A by tam měla přežít, když je pomalá označená T5A/250V. Jestli do toho budeš hrabat sám, začni měřením jednotlivých stejnosměrných napětí zdroje a koncového stupně podle manuálu. Při dodržení bezpečnosti a používání zdravého rozumu je jistá šance, že to opravíš. Tip: závada bude pravděpodobně buď v napájecím zdroji nebo koncovém stupni, jestli nevíš o čem píši, radši se do toho sám nepouštěj.
Mě takhle vylétla pojistka T1.6A při zapnutí komba asi po třech letech používání. Tak dlouho prožhavovala, až se utavila.
Dal jsem T 2.3A a od té doby klid.
GK MB 150 S, GK MB 800
-
dr.mickeyla
Pojistka tam byla uvnitř na plošňáku.. Ale jak sem psal, 5A pojistka tam vyhučela za 3 až 5 vteřin, prostě hned. . .tak nevím jestli by 8A bylo řešení. . No, dostal sem kontakt na člověka tady blízko mého bydliště, který prý ví o co by mohlo jít a je schopný se na to aspoň podívat, proměřit atd... Pokud by to nepomohlo, tak skusím zkontaktovat i pana Dvořáčka z té firmy DISK, třeba se zas posunu o něco dál. . .
-
dr.mickeyla
Nechci tam zbytečně cpát 8A aby to neodpravilo něco dalšího nebo nevznikl nějaký větší problém. . .
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud tam patří 8A podle manuálu, 5A nic nezkazíš. Ale ani 8A nic nezkazíš a za normálního stavu po odstranění poruchy bych ji tam klidně dal.
Jak už jsem psal výše, pojistka je ochranný prvek a její přehoření indikuje závažný poruchový stav, který v obvodu nastal. Rozhodně nepodceňovat, pokud o zesík nechceš přijít, a nechat odborně opravit.
Jak už jsem psal výše, pojistka je ochranný prvek a její přehoření indikuje závažný poruchový stav, který v obvodu nastal. Rozhodně nepodceňovat, pokud o zesík nechceš přijít, a nechat odborně opravit.
-
dr.mickeyla
Jo jo, určitě nechám opravit odborně, sám se do toho rozhodně nehodlám pouštět..chci ať to šlape, teho zasáku si cením, su s ním spokojený zvukově atd, takže to chci dát 100% do kupy. . .
Tak dej vědět výsledek. Bude to užitečné pro všechny Gallienisty nejen zde na Fórudr.mickeyla píše: 4.09.2018 6:21 Pojistka tam byla uvnitř na plošňáku.. Ale jak sem psal, 5A pojistka tam vyhučela za 3 až 5 vteřin, prostě hned. . .tak nevím jestli by 8A bylo řešení. . No, dostal sem kontakt na člověka tady blízko mého bydliště, který prý ví o co by mohlo jít a je schopný se na to aspoň podívat, proměřit atd... Pokud by to nepomohlo, tak skusím zkontaktovat i pana Dvořáčka z té firmy DISK, třeba se zas posunu o něco dál. . .
GK MB 150 S, GK MB 800
-
dr.mickeyla
jasne, určitě dám vědět jak budu vědět nějaký verdikt co se s tím stalo. . . řeším to hned protože samozřejmně potřebuju hrát a bez gallienka to nejde 
Zdar, oprava: pro naší síť 230V~ tam patří pojistka T4A/250V; těch 8A platí pro US síť 120V~. Není to nijak kritické, taková přístrojová pojistka chrání před zkratem, na přetížení moc nefunguje. Při zapnutí dostává pořádnou proudovou facku, způsobuje to toroidní síťový transformátor. U lepších výrobků to bývá ošetřeno softstartem. Je docela možné, že už byla těmi proudovými nárazy "načnutá" až to odmítnula snášet a přerušila se. Je to nouzově řešitelné třeba i vhodným termistorem, to už servisman něco vymyslí...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
dr.mickeyla
Zdar!! Ok, díky za info...zítra jdu za borcem, co se na to podívá, takže veškeré záležitosti od tebe i ostatních mu sdělím a uvidime co z toho vznikne... su zvědavý no, snad se to nějak rozumně vyřeší a nebude to stát jak pul zesáku 
S principem softstartu se může servisman seznámit tady: http://electronics-diy.com/soft-start-f ... supply.php
-
dr.mickeyla
Ten gallien když zapneš tak první cca 2 vteřiny svítí červeně až potom modře, potom se rozběhne větrák a můžeš začít.. nemá to co dočinění se softstartem??
-
dr.mickeyla
Zdar!!
Tak sem to měl u borca který se mi na to díval a ten toroid je total K.O:, díra je v něm jak do řiti. . . moje nervy

Tak sem to měl u borca který se mi na to díval a ten toroid je total K.O:, díra je v něm jak do řiti. . . moje nervy