Zdravim všechny, mám dotaz ke snímači EMG 57. Nikde jsem nenašel jaký má preamp gain. Seymour Duncan Blackouts AHB-1 maji dle vypisu 18dB. Je to fakt masakr. Na me az moc. Uvažuju právě o EMG 57, který má být slabší a ovladatelnější.
Nemáte někdo s nima zkušenost?
Moc dekuju za odpovedi.
Emg 57
Pravidla fóra
Re: Emg 57
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Jedinej snímač, co je moc masakr je jenom AHB-2, ale neni snad nic jednoduššího než obyčejnou AHB-1 dát dál od strun. Já tyhle všechny obyčejný snímače používal skoro naplácnutý ke strunám a i tak jsem jim musel dost pomáhat gainem na aparátu. Nepomohlo by ti teda jenom o trochu stáhnout vzdálenost od strun s tim současnym? Jestli jseš nespokojenej s tónem, tak rozumim, ale jestli ti nevyhovuje jenom síla, tak si myslim, že stačí tahle miniúprava a nebi zapotřebí kupovat hned novej snímač.warhawk píše: 15.09.2018 21:41 Zdravim všechny, mám dotaz ke snímači EMG 57. Nikde jsem nenašel jaký má preamp gain. Seymour Duncan Blackouts AHB-1 maji dle vypisu 18dB. Je to fakt masakr. Na me az moc. Uvažuju právě o EMG 57, který má být slabší a ovladatelnější.
Nemáte někdo s nima zkušenost?
Moc dekuju za odpovedi.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Ahoj
Ten gain preampu je pro tebe nic neříkající věc, tebe zajímá spíš výstupní napětí do stejné tátěže, technicky, to jakou má barvu tónu a jak si poradí řetězec s velkým zkreslením ti to ale stejně neřekne...
Takže jestli jsem se trefil ..
Seymour Duncan Blackout AHB-1 Bridge Model
Resonant Frequency: 530 Hz
Average Output Voltage: 2.0 Volts RMS (1)
Maximum Output Voltage: 2.60 Volts RMS (2)
Noise: -96 dbV
Output Impedance: 1K Ohm
Current Consumption: 350 micro-ampres
Battery Life: 1420 hours (3)
Preamp Topology: Discrete hybrid differential, FET input
Preamp Gain: 18 db
Preamp THD at 1V: 0.300%
Magnet: Ceramic
info z www.musiciansfriend.com
Ten gain preampu je pro tebe nic neříkající věc, tebe zajímá spíš výstupní napětí do stejné tátěže, technicky, to jakou má barvu tónu a jak si poradí řetězec s velkým zkreslením ti to ale stejně neřekne...
Takže jestli jsem se trefil ..
Seymour Duncan Blackout AHB-1 Bridge Model
Resonant Frequency: 530 Hz
Average Output Voltage: 2.0 Volts RMS (1)
Maximum Output Voltage: 2.60 Volts RMS (2)
Noise: -96 dbV
Output Impedance: 1K Ohm
Current Consumption: 350 micro-ampres
Battery Life: 1420 hours (3)
Preamp Topology: Discrete hybrid differential, FET input
Preamp Gain: 18 db
Preamp THD at 1V: 0.300%
Magnet: Ceramic
info z www.musiciansfriend.com
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
warhawk
- Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk
Dik za nápady. Snímač mám úplně nacpanej do rámečku. Níž už to nejde. I tak to je pořád síla. Já už zkoušel snad všecko. I snižovat výstupní signál přidaným odporem. Na nic...řešil jsem to tu několikrát. Zvuk už se mi taky moc nelíbí. Chtěl bych prostě něco s menším výstupním signálem. Nebránim se opět aktivu, ale možná by byl pro Fireballa lepší nějakej silnější pasiv. Co třeba SH-6 ???
Hrál teda někdo na tu EMG 57?? Nebo porovnání EMG 81 a SD Blackouts AHB 1
Díks
Hrál teda někdo na tu EMG 57?? Nebo porovnání EMG 81 a SD Blackouts AHB 1
Díks
Mám porovnání sh4 emg 81 i 85, ahb-1b i ahb-1n. Všechno u kobylky. Silou ze všech nejsilnější ahb-1b, ale jen nepatrně. Sluchem neroznatelný. Hned v závěsu ahb-1n. O něco slabší výstup, ale i když používá jinej magnet, ekvalizace a tón mi přišel stejnej jako u bridge verze. Potom bych řek emg 85. O něco málo silnější než emg 81, která tolik netlačila takže to mohlo bejt tim. A je známo, že emg 81 je dost vykastrovaná právě o ty basy. Ahb-1 bych tónem zařadil někam mezi 85 a 81. Kdybych zavřel oči tak to ahb-1 od emg nepoznám. Sh4 nejslabší na grafu. Na aparátu jsem stejně všechny snímače měl gainem stejně a i když se píše jak jsou aktivy silnější, tak to neni natolik, že by musel člověk stahovat gain. Sh4 byla nejvíc basová ale jakoby i taková pevná. Tenkrát mi ale i tak přišla lepší než vykastrovaná sh6. No každopádně všechny snímače jsem měl nalepený na strunách a gain na peavey jsx bez nakopávače na 7/10. Zkrátka se tyhle klasický aktivy a hot output pasivy silou moc neliší. To ahb-2 mám zároveň s rámečkem jedu bez jumperu a gain jsem musel stáhnout na 5,5/10
Takhle má vypadat aktivní snímač, nebo spíš takhle jsem si to představoval
Jestli máš teda ahb-1 nízko a je to na tebe moc. Koukni spíš po nějakejch vintage snímačích.
Jo a ještě k tý emg 81 bych doporučil spíš k ne tolik tight zesilovačům. Jak jsem psal že je vykastrovaná, tak ona z toho tight udělá a nelezou tam basy ze snímače, který do zkreslenení už tak pouští ten zesilovač.
Naopak k englum bych doporučil spíš emg 85, protože s 81 by to už bylo až moc vykastrovaný. Ale sto lidí sto chutí
EDIT: A co jenom jednoduše stáhnout gain na aparátu?
Jo a ještě k tý emg 81 bych doporučil spíš k ne tolik tight zesilovačům. Jak jsem psal že je vykastrovaná, tak ona z toho tight udělá a nelezou tam basy ze snímače, který do zkreslenení už tak pouští ten zesilovač.
Naopak k englum bych doporučil spíš emg 85, protože s 81 by to už bylo až moc vykastrovaný. Ale sto lidí sto chutí
EDIT: A co jenom jednoduše stáhnout gain na aparátu?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120