předem se omlouvám za delší příspěvek, ale bez nějaké omáčky to patrně nepůjde.
Věnuji se především zpěvu a nějaké vlastní kompozici, tu trochu výbavy co mám doma, mám v profilu. Doteď jsem zpíval a nahrával přes mixpult Xenyx QX1002 + audacity, sám, s nástroji nebo jen s puštěnou stopou, nic světoborného. Rozhodl jsem se však pořídit si nějakou levnější zvukovou kartu, zvolil jsem si Mackie Onyx Producer 2.2 včetně DAW Tracktion 7. Z Audacity je to docela změna, nic s tím neumím, ale to se časem poddá.
Nicméně zvuková karta zatím úplně nenaplňuje mé očekávání. S tím mixem jsem si zvykl na to, že se slyším tak, jak chci a potřebuji. Zvukovka mi ale tenhle komfort zatím nějak nepřináší. Jakžtakž se slyším až na maximálních hodnotách gainu u mikrofonu a hlasitosti sluchátkového výstupu a to by tak asi být nemělo. Hledám způsob jak to nějak zlepšit.
Co zatím nevlastním jsou nějaká studiová sluchátka. Dosud jsem používal buď pecky, co mám k iphonu nebo levná zavřená sluchátka od philipsu. Většinou přes redukci z 3,5mm na 6,3mm a s prodlužovacím kabelem. Kvalita "live" zvuku/poslechu při zpěvu mi stačila. Může mít pořízení nějakých levnějších studiových sluchátek nějaký vliv na hlasitost, která mi jde do uší
Mám také sluchátkový zesilovač, nicméně nejsem si jistý, jestli by jeho zařazení nebylo krokem zpět. Myslím to tak, že bych nerad znekvalitnil nahrávku zpěvu tím, že budu zpívat ještě přes další analogové zařízení. Uvažuji správně
Nejsem žádný znalec, rád bych si popřípadě ujasnil nějaké pojmy atd.
Návod jsem samozřejmě četl, četl jsem i zdejší FAQ. Nicméně to, co bych potřeboval, tam buď není nebo jsem to přehlédl.
Může se se mnou prosím někdo dát do nějaké družné debaty
Díky moc
Jirka