Využití obou kanálů
Pravidla fóra
Využití obou kanálů
Ahoj.
Mám dvoukanalový zesilovač DV Mark. Mám pedalboard kde mám Mooer red truck ,v jeho efektlve smyčce electro harmonix C9, před Mooerem kompresor a před nim Boss vocal procesor a ladičku. Do pedálu jdu přes vysílačku.
Teď hraju do čistého kanálu zesilovače a mám všechno před nim , protože cely pedalboard dávat do efektove smyčky mě přijde divny a hlavně pro některé efekty blbost.
No ale co kdybych chtěl přepínačem A/B hned za vysílačkou jít do druhého kanálu zesilovače jakoby jen čistou kytarou?
Mohl bych to tak provést , že z přepínače A/B by třeba z A to šlo do pedalboardu a z B to šlo přímo do zesilovače a jelikož má zesilovač jeden vstup samozřejmě , tak mít A za pedalboardem a B natvrdo spojené v Jacku ???
Mám dvoukanalový zesilovač DV Mark. Mám pedalboard kde mám Mooer red truck ,v jeho efektlve smyčce electro harmonix C9, před Mooerem kompresor a před nim Boss vocal procesor a ladičku. Do pedálu jdu přes vysílačku.
Teď hraju do čistého kanálu zesilovače a mám všechno před nim , protože cely pedalboard dávat do efektove smyčky mě přijde divny a hlavně pro některé efekty blbost.
No ale co kdybych chtěl přepínačem A/B hned za vysílačkou jít do druhého kanálu zesilovače jakoby jen čistou kytarou?
Mohl bych to tak provést , že z přepínače A/B by třeba z A to šlo do pedalboardu a z B to šlo přímo do zesilovače a jelikož má zesilovač jeden vstup samozřejmě , tak mít A za pedalboardem a B natvrdo spojené v Jacku ???
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Využití obou kanálů
Hoj. Jen taková obecná rada. Jeden obrázek vydá za tisíc slov. Ztratil jsem se již ve druhé větě. A nebude to tím, že bych byl blbej, ale po celodenním hukotu v rachotě už to hlava nepobere. A nejspíš nebudu s tímto problémem sám. Takže šanci na kloudnou odpověď určitě zvýšíš, když sem nahodíš schéma udělané klidně rukou ve Windows malování. Dík a ZDAR.
Jestli to chápu dobře, chceš bypassnout vše mezi vysílačkou a zesákem. Řešením je jeden dpdt switch, 4 konektory a krabička. Jestli bys tam chtěl i LEDkovou signalizaci 3pdt, odpor, LED a baterka. Vlastně si udělat jednoduchou True bypass smyčku do který hodíš vše mezi zesem a vysílačkou. Lze jistě samozřejmě taky koupit. Jinak ultimátní kousek na všechny tyhle zapojovací srandy je Boss LS-2.
Tu třeba je https://kytary.cz/widara-single-looper-black/HN130890/
Zapojení vysílačka -> Widara vstup -> widara výstup -> zesák
widara send-> vše ostatní -> widara return
k tomu samozřejmě ještě hned vedle fujswitch na kanály (nebo jak je přepínáš?)
Tu třeba je https://kytary.cz/widara-single-looper-black/HN130890/
Zapojení vysílačka -> Widara vstup -> widara výstup -> zesák
widara send-> vše ostatní -> widara return
k tomu samozřejmě ještě hned vedle fujswitch na kanály (nebo jak je přepínáš?)
Naposledy upravil(a) José dne 8.01.2019 15:19, celkem upraveno 1 x.
Mas pravdu
já na to myslel ,ale žena mě do toho psala nákup a mám tu rozdelany motor na Ducati a tak jsem to opoměl 
Jestli by to mělo najeden footswitch jak přepnout smyčku, tak kanál zesu, už bys musel jít k nějakému sofistifikovanějšímu řešení.
José, je to přesně jak říkáš , a zvládl jsi to v jedné větě
Já si prave myslel ,že tuhle bypass krabičku nemusím mít , že stačí si udělat takovej prasokabel
Já si prave myslel ,že tuhle bypass krabičku nemusím mít , že stačí si udělat takovej prasokabel
No myslel sem že můžu tuhle variantu mít pro oba kanály zesilovače.
To můžeš, ale jestli chceš na šlápnutí na jeden switch změnit kanál a přepnout smyčku už je to malinko složitější (ale stále v pohodě řešitelné, jestli má DVmark nějakou rozumnou logiku přepínání kanálů).
Takhle máš bypass smyčky a přepínání kanálu nezávislé, ale na dvou přepínačích.
Takhle máš bypass smyčky a přepínání kanálu nezávislé, ale na dvou přepínačích.
Právě že jsem nechtěl to přepínat zarás , abych si mohl vybírat a na podiu tak mít zmatek
Opravdu to chci nezávisle, jen jsem nevěděl jestli taková věc se udělat může. Moc vám děkuji
Opravdu to chci nezávisle, jen jsem nevěděl jestli taková věc se udělat může. Moc vám děkuji
Zvlášť? Obyčejnou true bypass krabku pro efekty a vedle footswitch pro přepínání kanálů. Easy.