Ahoj,
koupil jsem z druhé ruky Cort LCS-2. Je to výborná kytara, ale zlobí mě jednak rezonování kobylkového snímače a taky pickguard, kvůli kterému píšu. Upevnění je pofidérní, šrouby přímo do těla se mi nelíbí a stejně to moc nedrží. Vypodložil jsem to špalíkem, ale to taky asi není ideální kvůli rezonování vrchní desky. Vzhledem k tomu, že využívám jen malou část pickguardu (a jen lehce) pro oporu malíku, napadlo mě na 3D tiskárně vytisknout rámeček snímače s kusem pickguardu jako jednolitý celek. Tj. odpadlo by další kotvení do těla a současně by to nedovolil průhyb třeba 1 cm, který už je na obtíž. Máte k tomuto nápadu nějaký postřeh? Asi to nebude moc hezké, ale mohlo by to fungovat.
Nejraději bych tu věc vyhodil úplně, ale u jazzovky je to bohužel opravdu velký rozdíl "výšky"...
Upevnění pickguardu na jazzovce
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upevnění pickguardu na jazzovce
Asi se to bude trochu prohýbat, takže bych tam dal i nějaké "nožičky", které se budou opírat o tělo kytary. Jinak si myslím, že by s tím neměl být problém. Teoreticky by se z toho mohlo do snímače něco přenášet (vibrace, "klepání"), ale pokud máš malík jen opřený, tak tam zřejmě žádné "rány" nevznikají.
Pošli fotku kytary s náčrtem, jak by sis to představoval.
Pošli fotku kytary s náčrtem, jak by sis to představoval.
Hraju na kytary a mašinky
Pošlu večer. Kobylkový snímač prakticky nepoužívám.
Objevil jsem v Liberci člověka, který se kytarami zabývá a on vymyslel, že je hlavní problém prohýbání toho pickguardu.
Koupil jsem tedy z Číny kus palisandru a stvořil jsem vlastní pickguard. Je to výrazně lepší, neřku-li úplně dobré. Akorát se mi to nepodařilo udělat úplně precizně. Ale na první pokus...
Koupil jsem tedy z Číny kus palisandru a stvořil jsem vlastní pickguard. Je to výrazně lepší, neřku-li úplně dobré. Akorát se mi to nepodařilo udělat úplně precizně. Ale na první pokus...