zapojenie multifx do lampoveho komba
Pravidla fóra
zapojenie multifx do lampoveho komba
Zdravim Vas ludia, mam prosbu, vie niekto poradit ako spravne zapojit multifx (hotone ampero) do lampoveho komba? (budega v22)? Niekto radi priamo do vstupu, niekto do RETURNu loopu. Rad by som vyuzival aj simulacie ampov v ampere. a teraz otazka, mam k dispozicii aj toto - https://cdn.shopify.com/s/files/1/0045/ ... 1553143582 - white loop minimal. Ma niekto tusenie ako to pozapajat, aby som vedel prepinat ci je ampero zapojene cez vstup do komba, alebo cez RETURN v loope? velka vdaka.
Re: zapojenie multifx do lampoveho komba
Vygooglil si 4 Cable method (4CM),to je správně způsob. Pak si můžeš vybrat, jestli použijes preamp komba, nebo preamp z multiFX.
https://www.google.com/search?q=4cm+met ... &prmd=isvn
https://www.google.com/search?q=4cm+met ... &prmd=isvn
4 cable metod poznam, to mi nepomoze, multak nema zvlast vystupy na send/return.
fallon : Koukni na tenhle můj letitej diagram : http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Zjednodušeně: Když používáš simulovaný preamp z Ampera, měl by být efekt zapojen do returnu smyčky, aby sjsi obešel preamp comba a nehrály 2 preampy najednou. Logicky. Ale nemusí to být takové dogma. Zkus nastavit korekce na combu na střed, neutrálně a zkus tu simulaci pustit i do normálního vstupu. To uslyšíš, jestli to bude horší, skřípavější a td.
Zjednodušeně: Když používáš simulovaný preamp z Ampera, měl by být efekt zapojen do returnu smyčky, aby sjsi obešel preamp comba a nehrály 2 preampy najednou. Logicky. Ale nemusí to být takové dogma. Zkus nastavit korekce na combu na střed, neutrálně a zkus tu simulaci pustit i do normálního vstupu. To uslyšíš, jestli to bude horší, skřípavější a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst dakujem, to presne aj chcem vyskusat - ci bude vyrazny rozdiel vo zvuku pri zapojeni do vstupu alebo do returnu. preto by som rad pouzil zapojenie cez ten white loop minimal - mas tusenie ako to poprepajat, aby som mohol prepinat footswitchom na tom bazmegu zapojenie vstup/return? vdaka.
alebo by nato stacil AB prepinac? gitara do vstupu ampera, out do AB krabicky, jeden vystup RETURN, druhy vystup vstup do komba? a prepinat A/B?
V tom případě kytara - > vstup looperu - > smyčka loperuz-> preamp komba -> druhá smyčka looperu - > ampero - > výstup looperu FX return komba. Nakreslil bych to, ale jsem jen na mobilu.
Budeš tak moct snadno vypnout preamp z komba a použít preamp z Ampera. Naopak můžeš použít preamp z komba a Ampero použít jen jako FX jednotku (nutno v amperu vypnout preamp Sim, tzn mít na to nachystanej patch). Zároveň můžeš vyřadit Ampero a mít čistě zvuk komba. V každém případě nepoužívat simulace koňaku a repra...
Budeš tak moct snadno vypnout preamp z komba a použít preamp z Ampera. Naopak můžeš použít preamp z komba a Ampero použít jen jako FX jednotku (nutno v amperu vypnout preamp Sim, tzn mít na to nachystanej patch). Zároveň můžeš vyřadit Ampero a mít čistě zvuk komba. V každém případě nepoužívat simulace koňaku a repra...
Když použijes AB, tak nepůjde použít Ampero k jako FX jednotka k preampu. Navíc mám obavu, že když bude zapojenej kabel do returnu (výstup z Ampera) a zároveň nepůjde signál z preampu do smyčky, tak to prostě nebude hrát (bude chybět propojení z FX out do FX return(
Placka dakujem, to presne by bolo super, ak budes mat moznost posli prosim nakres (viem, som blby). PS neviem co je simulace koňaku
Placka velka vdaka, ak budes mat moznost nakres zapojenia velmi pomoze.
Simulace koncaku... Nakreslil bych, ale jedu na čtyři dny do Rakouska a komp sebou nemám, takže myslím, že to dřív vymyslis sám...
ampero mi pride najskor v pondelok z thomanna, myslim, ze rad pockam na nakres 
Placka posielam nakres v prilohe, vies prosim popisat slovne co kam pozapajat?
simulace koňaku je Stará myslivecká !!! :oE
s tím multi loope pedálem to asi opravdu nepůjde. Jakmile nebude uzavřená smyška na combu, nedostane se signál ze vstupu comba do koňaku.
s tím multi loope pedálem to asi opravdu nepůjde. Jakmile nebude uzavřená smyška na combu, nedostane se signál ze vstupu comba do koňaku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Omyl, Stará myslivecká je simulace whisky. Není z vinného destilátu, ale obilného. Je však pálená z žita, nikoli z ječmene, takže v podstatě žitná zrající v sudech (pokud se toho efektu zrání nedosahovalo nějak uměle přídavkem esencí a barviv) .
Kytara - C D A B E F I J G H K
Placka dik dava to zmysel, buduci tyzden vyskusam. Ked budes mat cestu do Kosic mas u mna flasu konaku.
Ahoj Placka, narychlo som nakreslil zapojenie, vid obrazok. este si chcem overit - loop pedal ma 3 mody: bud ide loop1, loop2 alebo bypass - oba loopy vypnute a sprava sa ako true bypass krabicka. loop1 - jasne, signal z ampera do returnu komba. loop2 mi nie je jasny - ako dostane signal z ampera, ked loop1 bude uplne vynechany? prepac, nejako mi to nedava zmysel.
Placka - chtěl jsem ti pogratulovat k vyřešení kvadratury kruhu, ale nemyslím si, že je to správně.
Loop1 on - ano, pustíš multief. výstupem H do returnu zesíku.
Ale když zapneš Loop2, mosíš nechat zapnutou i Loop 1, aby multief. zůstal v cestě. Zároveň máš stále výstup H v returnu comba, signál z preampu hlavy se ti vrací do returnu G a jde tím pádem také do Returnu comba ... Tohle nepůjde.
P.S.: Fallon byl rychlejší.
P.P.S.: Je to ještě trochu jinak, vykládal jsem si jinak tu konstrukci přepínače, ale to je jedno. Takhle to je ještě neschůdnější ... Ten Plackův návod je prostě chybný.
Loop1 on - ano, pustíš multief. výstupem H do returnu zesíku.
Ale když zapneš Loop2, mosíš nechat zapnutou i Loop 1, aby multief. zůstal v cestě. Zároveň máš stále výstup H v returnu comba, signál z preampu hlavy se ti vrací do returnu G a jde tím pádem také do Returnu comba ... Tohle nepůjde.
P.S.: Fallon byl rychlejší.
P.P.S.: Je to ještě trochu jinak, vykládal jsem si jinak tu konstrukci přepínače, ale to je jedno. Takhle to je ještě neschůdnější ... Ten Plackův návod je prostě chybný.
Co je na tom špatně? Prostě jede signál z kytary a buď jede jenom ampero nebo jenom preamp komba. Bypass na looperu vůbec nepoužíváš, pac pak by do returnu (a tím pádem koncaku) jel přímo signál kytary = k ničemu. Oba Loopy najednou zapnout nemůžeš, ten přepínač přepíná jednu nebo druhou smyčku. Takže buď ampero nebo preamp komba. Je to v pořádku