RODRIGO Y GABRIELA

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
pehve

RODRIGO Y GABRIELA

Příspěvek od pehve »

ahoj, mam dotaz k tomuto stylu

mám nějak vsugerováno, že hrát prsty ke klasice patří- a Rod hraje trsem :? Má prostě styl nebo to prsty nejde? Je to lepší prsty, když se to umí nebo takhle? :) Poraďte prosím

(zkrácen odkaz... Jana)
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Žamboch »

Ahoj. No já se dočetl, že je Rodrigo původem rocker, takže nejspíš proto trsátko. Každopádně, to co hraje Gabriela se trsátkem zahrát nedá...:-)
pehve

Příspěvek od pehve »

No to mi povídej... já se týden snažim zkoušet rytmus, co Gabriela vysvětluje tady http://www.youtube.com/watch?v=TcE3NgV2Tyg asi 2. min. No a potom ty triply..prostě paráda, tadadap, tadadap...to taky zkouším, tam trsátko není. Ale to solování, co ukazuje Rodrigo dále, to se snad prsty zahrát dá, ne?
Stenli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenli »

pehve píše:No to mi povídej... já se týden snažim zkoušet rytmus, co Gabriela vysvětluje tady http://www.youtube.com/watch?v=TcE3NgV2Tyg asi 2. min. No a potom ty triply..prostě paráda, tadadap, tadadap...to taky zkouším, tam trsátko není. Ale to solování, co ukazuje Rodrigo dále, to se snad prsty zahrát dá, ne?
napiš Paco de Luciovi, on ti to vysvětlí ;)

myslím, že ideální stav je zvládat obojí, trsátko i prsty... protože v pokročilém stádiu budeš schopen zahrát jedním to, co druhým ne (tzn. že docela těžko by se prstama hráli nějaké metalové vyhrávečky a sóla a naopak, jak už zaznělo, zahrát trsátkem nějaké složitější španělské rytmy je taky docela sci-fi)

záleží na tom, jaký styl chceš hrát... vem si Tommyho Emmanuela... ten zvládá obojí a jak mu krásně hraje... Paco de Lucia trsátko nepoužívá a taky to není žádný břídil
Dokud dýchám, hraju!!
pehve

Příspěvek od pehve »

díky moc , chápu že si to musím ujasnit, jdu do jinýho fora- hraní na kytaru, taby
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Souhlasím s tím že Gabriela hraje pěkne prasácký rytmy ale zní to božsky jak hraje normal ještě přiklepává do dřeva mám k ní dalo by se říct větší respekt než k rodrigovi :D
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
pehve

Příspěvek od pehve »

jj tenhle perkusní styl je špička, trošku to očumuju na YT, zadej něco jako "guitar style percussion"
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“