Chrčení komba Marshall Velvestate 2000 avt100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
BloodRings

Chrčení komba Marshall Velvestate 2000 avt100

Příspěvek od BloodRings »

zdravím, po zapnutí a zahřátí mi kombo bzučí (jak když vyhulím gain). Jedná se pouze o zkreslený kanál. Vím že se nějaké bzučení bude ozývat ale toto je už dost silné i při malém gainu. Nevíte co s tím? Lampa nebo tranzistor?
Děkuji
Tube Guru
Odborník

Re: Chrčení komba Marshall Velvestate 2000 avt100

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, u zesilovačů rozeznávám jen brum (50Hz nebo 100Hz) podle toho, pochází-li indukční nebo kapacitní vazbou z napájecího trafa (50Hz) nebo až za usměrňovačem z nedostatečně vyfilrovaného napájecího ss napětí (100Hz). Šum je snad jasný pojem (jako šumění deště, listí na stromech). Co je bzučení až tak moc nevím (tedy kromě hmyzu :) ). Jelikož se jedná o kombo, kde je elektronika vystavená vibracím od reproduktoru, tipuji na špatný kontakt např. v objímce elektronky, jackové zásuvce nebo studený spoj kdekoliv v signálové cestě. Podobnou neplechu mohou taky zapříčiňovat špinavé nebo zoxidované rozpínací kontakty efektové smyčky.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
BloodRings

Re: Chrčení komba Marshall Velvestate 2000 avt100

Příspěvek od BloodRings »

Tube Guru píše: 5.08.2019 19:46 Zdar, u zesilovačů rozeznávám jen brum (50Hz nebo 100Hz) podle toho, pochází-li indukční nebo kapacitní vazbou z napájecího trafa (50Hz) nebo až za usměrňovačem z nedostatečně vyfilrovaného napájecího ss napětí (100Hz). Šum je snad jasný pojem (jako šumění deště, listí na stromech). Co je bzučení až tak moc nevím (tedy kromě hmyzu :) ). Jelikož se jedná o kombo, kde je elektronika vystavená vibracím od reproduktoru, tipuji na špatný kontakt např. v objímce elektronky, jackové zásuvce nebo studený spoj kdekoliv v signálové cestě. Podobnou neplechu mohou taky zapříčiňovat špinavé nebo zoxidované rozpínací kontakty efektové smyčky.
Děkuji. Omlouvám se za špatnou definici. Poslouchal jsem na nějaké stránce různé frekvence. Nejvíce se to podobá té frekvenci kolem 100Hz. Na nějakém fóru psali že to může být zemnění. Problém je že nejsem elektrikář :/ jediné co o ní vím je, že kope a nemám na ni sahat :D Říct teda někomu kdo dělá to elektriky aby mi prohlédl spoje?
Díky
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“