Headrush FRFR
Pravidla fóra
Headrush FRFR
Zdar, neměl už jste někdo příležitost si zahrát přes Headrush FRFR 108 nebo 112?
Prolezl jsem fóra, 112 prý je dost nabasovaná, 108 mám sem tam problémy s drnčením, zvukově ode zdi ke zdi - někdo to používá dokonce jako monitory na stole, jiný píše, že se to bez dodatečného EQ skoro nedá použít.
Něco málo ukázek na YT je, ale třeba tady to zní dost hrozně v porovnání s ostatníma kouskama, co tam testuje
https://www.youtube.com/watch?v=9-h7A_KV8hw
U nás to pokud vím neprodává nikdo, z mi známých shopů je nejblíž Thomann.
Prolezl jsem fóra, 112 prý je dost nabasovaná, 108 mám sem tam problémy s drnčením, zvukově ode zdi ke zdi - někdo to používá dokonce jako monitory na stole, jiný píše, že se to bez dodatečného EQ skoro nedá použít.
Něco málo ukázek na YT je, ale třeba tady to zní dost hrozně v porovnání s ostatníma kouskama, co tam testuje
https://www.youtube.com/watch?v=9-h7A_KV8hw
U nás to pokud vím neprodává nikdo, z mi známých shopů je nejblíž Thomann.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Re: Headrush FRFR
k čemu to chceš použivat?
imho jestli nebudeš chtít provozovat mocné dždždždžd, tak bude stačit 108.
ale 6tis za fullrange monitor a navíc jeste značkový, to bohužel nevěstí špičkovou kvalitu.
za trošku víc peněz to RCF jistí
imho jestli nebudeš chtít provozovat mocné dždždždžd, tak bude stačit 108.
ale 6tis za fullrange monitor a navíc jeste značkový, to bohužel nevěstí špičkovou kvalitu.
za trošku víc peněz to RCF jistí
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak značkový... Ten "Full range, flat response" není nic jiného než prebrandovane Alto:
https://m.thomann.de/cz/alto_ts_212_w.htm
https://m.thomann.de/cz/alto_ts_308.htm
A skladem ho tím pádem mají třeba v Electroworldu, oblíbený obchod pro nákup profi audiotechniky
https://m.thomann.de/cz/alto_ts_212_w.htm
https://m.thomann.de/cz/alto_ts_308.htm
A skladem ho tím pádem mají třeba v Electroworldu, oblíbený obchod pro nákup profi audiotechniky
1000 W sinus a 126 dB v 8 palcích a 9,2 kg za pouhých 6000 Kč s dépáhé?
Super, to by každý chtěl.
Tak kde může být zakopaný čau-čau, že na tenhle čínský technologický zázrak nehrajou všichni?
Super, to by každý chtěl.
Tak kde může být zakopaný čau-čau, že na tenhle čínský technologický zázrak nehrajou všichni?
| Cruel YT | Cruel sptf
jejich pricing manager je navíc jeste altruista, přebranduje a ani si nenarazí vyšší cenu 
jak dí cherreda, je to příliš pěkné na to aby to byla pravda
(a tvůj posbíraný feedback tomu taky nasvědčuje, nekdo adoruje (zaplacený zaměstnanec?) a někdo plive... bez zkoušení bych do toho nešel)
jak dí cherreda, je to příliš pěkné na to aby to byla pravda
(a tvůj posbíraný feedback tomu taky nasvědčuje, nekdo adoruje (zaplacený zaměstnanec?) a někdo plive... bez zkoušení bych do toho nešel)
Vzpomněl jsem si, že Scorstin nedávno psal, že má Alto a je spokojený:
reproboxy-na-high-gain-metal-43700-460#p771253
Ono to není potřeba nějak dehonestovat - ty bedny pravděpodobně budou cca odpovídat cenovce, ve které se pohybujou, akorát parametry uvádějí jaksi optimistické, ač jsou možné (viz např. QSC K8) - ale za 6000 to nějak nevypadá reálně.
Nicméně za svoji cenu to můžou být slušné bedny. Trochu bych měl obavy z výrobní kvality - viz ty reakce ohledně drnčení - takže jak píše Hyenik - zkusit a kdyžtak vrátit.
Jestli ti to nějak pomůže, tak osobně mám vyzkoušené:
RCF 712, 710, 310, 708 a 408 - všechny vykazujou takový stejný typ zvuku. 710 hraje líp než 310, takže vyšší řada poznat je. Na kytaru mi sedí, hodně dobře prolézají na podiu.
Mackie SRM 350 a 650 - oproti RCF obě divný suchý zvuk, asi by se člověk slyšel, ale na kytaru se mi vůbec nelíbily.
Dynacord A112 (myslím) - příjemný měkčí hodný zvuk (možná až moc hodný), trochu dražší bedna.
dB Technologies 508DX, B-Hype 12 - levné bedny, ale nehrajou blbě, poměr cena/zvuk je asi v pořádku - zvukem cca jako RCF - akorát nemají ten výkon a tlak, s hlasitýma bubnama by mohly jet nadoraz a to u plastové aktivky nechceš.
Edit: Ještě jsem vlastně vyzkoušel RCF NX10-SMA - tak tahle bedna se mi líbila moc - jenže je 2,5x dražší než 710, ale 2,5x lepší to není - čímž pro mě spadá do kategorie "možná někdy".
reproboxy-na-high-gain-metal-43700-460#p771253
Ono to není potřeba nějak dehonestovat - ty bedny pravděpodobně budou cca odpovídat cenovce, ve které se pohybujou, akorát parametry uvádějí jaksi optimistické, ač jsou možné (viz např. QSC K8) - ale za 6000 to nějak nevypadá reálně.
Jestli ti to nějak pomůže, tak osobně mám vyzkoušené:
RCF 712, 710, 310, 708 a 408 - všechny vykazujou takový stejný typ zvuku. 710 hraje líp než 310, takže vyšší řada poznat je. Na kytaru mi sedí, hodně dobře prolézají na podiu.
Mackie SRM 350 a 650 - oproti RCF obě divný suchý zvuk, asi by se člověk slyšel, ale na kytaru se mi vůbec nelíbily.
Dynacord A112 (myslím) - příjemný měkčí hodný zvuk (možná až moc hodný), trochu dražší bedna.
dB Technologies 508DX, B-Hype 12 - levné bedny, ale nehrajou blbě, poměr cena/zvuk je asi v pořádku - zvukem cca jako RCF - akorát nemají ten výkon a tlak, s hlasitýma bubnama by mohly jet nadoraz a to u plastové aktivky nechceš.
Edit: Ještě jsem vlastně vyzkoušel RCF NX10-SMA - tak tahle bedna se mi líbila moc - jenže je 2,5x dražší než 710, ale 2,5x lepší to není - čímž pro mě spadá do kategorie "možná někdy".
Naposledy upravil(a) cherreda dne 5.12.2019 17:06, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
Ja hram na Alto TS310, hra to vpohode. Vykonovo staci aj na vacsie podia a s hlasnym bubenikom, este som nesial za polovicu volume potu. Tiez sa mi ale ten papierovy vykon zda byt premrsteny, tazko povedat...nepotrebujem taky vykon ani, headroom tam je, nic nechrasti, neskresluje, nedrnci. Kvalita spracovania dostacujuca.
Za tie penaze ok by som povedal, ale nemam priame srovnanie s drahsimi modelmi, napr vyssie spominane RCF. Hral som raz na vyskusanie cez RCF 310 tusim, a znelo to fajn, ale priame porovnanie s Alto nemam. Verim ze taka 710 je este niekde inde, asi by to slo poznat ze hra inac, lepsie (cistejsie?), keby som to porovnal vedla seba, ale neriesim, som s Alto zatial spokojny.
Za tie penaze ok by som povedal, ale nemam priame srovnanie s drahsimi modelmi, napr vyssie spominane RCF. Hral som raz na vyskusanie cez RCF 310 tusim, a znelo to fajn, ale priame porovnanie s Alto nemam. Verim ze taka 710 je este niekde inde, asi by to slo poznat ze hra inac, lepsie (cistejsie?), keby som to porovnal vedla seba, ale neriesim, som s Alto zatial spokojny.
Krásně jsem si založil vlákno, ale jaksi se zapomněl přihlásit k odběru a furt čekal, až uvidím alert 
K čemu to chci používat - na hraní doma, nikam ven s tím nepolezu. Že je to přebrandované Alto už jsem četl na TGP, že se dá sehnat v Electroworldu je pro mě příjemná novinka, díky za tip.
Proč to chci: zkoušel jsem několik 4"-6" monitorů různých značek, malé 4" HiFi bedny, ale na moje gusto to všechno hrálo příliš rovně, vůbec mě to nebavilo. U toho Headrushe pár lidí psalo, že to mají primárně k mulťáku a hraje to výborně (můj případ, i když softwarový), ale že přes to hrají dobře i backing tracky.
Cherreda: Díky za postřehy k RCF, bohužel i ty nejmenší jsou pro mě příliš velké krávy, Alto TS308 je tak tak.
edit: Vidím, že Alto dělá i 2x levnější TX208, hraje to 2x hůř než TS řada?
K čemu to chci používat - na hraní doma, nikam ven s tím nepolezu. Že je to přebrandované Alto už jsem četl na TGP, že se dá sehnat v Electroworldu je pro mě příjemná novinka, díky za tip.
Proč to chci: zkoušel jsem několik 4"-6" monitorů různých značek, malé 4" HiFi bedny, ale na moje gusto to všechno hrálo příliš rovně, vůbec mě to nebavilo. U toho Headrushe pár lidí psalo, že to mají primárně k mulťáku a hraje to výborně (můj případ, i když softwarový), ale že přes to hrají dobře i backing tracky.
Cherreda: Díky za postřehy k RCF, bohužel i ty nejmenší jsou pro mě příliš velké krávy, Alto TS308 je tak tak.
edit: Vidím, že Alto dělá i 2x levnější TX208, hraje to 2x hůř než TS řada?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Tak to je to skoro všechno jak vembloud na komára. 
Kdybych to řešil, tak TX208 klidně zkusím.
Kdybych to řešil, tak TX208 klidně zkusím.
| Cruel YT | Cruel sptf
No taky mi to teď tak přijde
Po Vánocích zkusím a dám vědět. I když to tady není nejlepší vlákno, tak to jako vodítko posloužit může, maximálně změním nadpis.
K tomu Headrush a přebrandování Alto TS308:
Headrush nemá mikrofonní preamp, díky tomu prý míň šumí a pak jsem našel toto "The FRFR seems flatter, where the TS accentuate the highs and lows more."
https://www.thegearpage.net/board/index ... t-29481684
K tomu Headrush a přebrandování Alto TS308:
Headrush nemá mikrofonní preamp, díky tomu prý míň šumí a pak jsem našel toto "The FRFR seems flatter, where the TS accentuate the highs and lows more."
https://www.thegearpage.net/board/index ... t-29481684
Mnj, já jsem koukal, že to Alto mají mic/line nějak divně na těch poťákách, je to takové "apple" řešení pro blbečky - radši bych přepínač citlivosti, jak to obvykle bývá.
Rozumná bedna by mohla být tahle dB Tech., aspoň se lze spolehnout na parametry
- ale nevím, jak si do toho chceš posílat podklady, zda ti stačí ten jeden vstup.
Rozumná bedna by mohla být tahle dB Tech., aspoň se lze spolehnout na parametry
| Cruel YT | Cruel sptf
Koukám, že si budu muset tuhle kategorii aktivních FR líp prostudovat. Vůbec jsem netušil, kolik toho je. Vstup mi stačí jeden, chci to v podstatě s trochou mírou nadsázky jako bedny k PC 
Mám doma Headrush 108. Hraje to v pohodě. 1000W sinus to samozřejmě nemá. Drnčí to jen na podlaze, na stojanu nebo na kusu molitanu úplně v pohodě. Používám to s Headrush Pedalboardem + Digitech Trio+, případně backing tracky. Nešumí, hlasitý to dokáže být jako kráva a i při vyšších hlasitostech to v pohodě utáhne jak kytaru tak basu. Naplno se to už hltí, ale to asi každá bedna. Hraje rovně, má dva separátně regulovatelné vstupy (jen hlasitost), a ground lift kdyby to mělo hučet kvůli nějaké smyčce. Doma nic víc nepotřebuju. Za mě dobrý.
112 by na doma byl asi zbytečný overkill.
112 by na doma byl asi zbytečný overkill.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
No vida, téměř samá pozitiva, díky za info!
Ber to trochu s rezervou. Je to moje jediná zkušenost s FRFR bednou. Na druhou stranu s touhle sestavou už zapínám lampáč jen zřídka. Ono tohle totiž hraje dobře i potichu. I když lampáč od mmjuze hraje božsky tak 1/ podmaz na tom hraje nic moc (taky to na to není určené) 2/ potřebuje přeci jen trochu vybudit aby to bylo ono (což není chyba, ale vlastnost).
Na headrushi nějaký ten šum samozřejmě je, ale z toho co jsem kdy používal na kytaru suverénně nejmenší. Nejvíc se mi líbí, že hraje fakt rovně. nebarví ani prd. Ale tak by se asi měla chovat každá slušná aktivka.
A poslední douška: jsem jen pokojíčkový hráč. Takže to ber touhle optikou.
Na headrushi nějaký ten šum samozřejmě je, ale z toho co jsem kdy používal na kytaru suverénně nejmenší. Nejvíc se mi líbí, že hraje fakt rovně. nebarví ani prd. Ale tak by se asi měla chovat každá slušná aktivka.
A poslední douška: jsem jen pokojíčkový hráč. Takže to ber touhle optikou.
Pořád všechno sedí, jen místo v obýváku hraju v ložnici
Teď si jen přeju, aby to bylo zvukově co nejpodobnější Beyerům DT770, které jsem si pořídil.
No prosím, Jastud to asi rozseknul.
Výkon je sice na doma předimenzovaný, ale tohle není domácí lampáč, zde výkon není handicap - a když už tam za těch 6 tisíc je, proč si stěžovat, že...
Ostatně může nastat situace, kdy se ty watty můžou hodit, myslím např. nějaké to živé vystoupení, ozvučení zahradní pařby, elegantní odpověď na sousedský teror atpod.
Navíc FRFR na boku docela dobře vypadá, což je taky důležité.
Výkon je sice na doma předimenzovaný, ale tohle není domácí lampáč, zde výkon není handicap - a když už tam za těch 6 tisíc je, proč si stěžovat, že...
| Cruel YT | Cruel sptf
Přesně tak.cherreda píše: 9.12.2019 10:00 Ostatně může nastat situace, kdy se ty watty můžou hodit, myslím např. nějaké to živé vystoupení, ozvučení zahradní pařby, elegantní odpověď na sousedský teror atpod.![]()
Pěkné, je jich tam fakt hodně. Škoda, že tam ještě není IRT od Laney.
Co se dívám na hvězdičky, tak boxy od BlueAmps vycházejí (podle nich) jako nejlepší.
EN překlad: https://translate.google.cz/translate?h ... deler.html
Co se dívám na hvězdičky, tak boxy od BlueAmps vycházejí (podle nich) jako nejlepší.
EN překlad: https://translate.google.cz/translate?h ... deler.html