Adobe Audition - "odtlačení" více klipů najednou
Pravidla fóra
Adobe Audition - "odtlačení" více klipů najednou
Zdravím,
mám v Adobe Audition jeden dlouhý wav mluveného slova, který mám v multitracku rozstřihaný asi na milion kousíčků (všechno v jednom řádku hned vedle sebe). Občas potřebuji mezi větami přidat trochu víc prázdného prostoru, ale když vezmu jeden "ústřižek" a posunu ho doprava, začne se prolínat do toho vedle. Jde prosím nějak udělat, abych tou jednou částí "odtlačil" všechny ostatní nastřihané kousky doprava, místo toho, aby se to jen prolnulo do toho vedlejšího?
Za radu budu nekonečně vděčný, díky.
mám v Adobe Audition jeden dlouhý wav mluveného slova, který mám v multitracku rozstřihaný asi na milion kousíčků (všechno v jednom řádku hned vedle sebe). Občas potřebuji mezi větami přidat trochu víc prázdného prostoru, ale když vezmu jeden "ústřižek" a posunu ho doprava, začne se prolínat do toho vedle. Jde prosím nějak udělat, abych tou jednou částí "odtlačil" všechny ostatní nastřihané kousky doprava, místo toho, aby se to jen prolnulo do toho vedlejšího?
Za radu budu nekonečně vděčný, díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Adobe Audition - "odtlačení" více klipů najednou
Předpokládám, že jako všude jinde: označit ten kousek a všechny následující. Pak lze posunout celý tento blok.
P.
P.
Jasně že takhle by to šlo, ale celé to trvá pár hodin a mám tam stovky střihů, takže bych musel vždy oddalovat, abych viděl vše, označit, co zbývá (což by z té dálky ani nešlo úplně přesně), zase přiblížit a posunout. Plus jak je toho tam hodně, tak to už neběží úplně plynule. Proto jsem se ptal, jestli neexistuje nějaká finta s odtlačením ostatních klipů pomocí přetažení jednoho. Ušetřilo by mi to mraky času.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to chápu, ale obávám se, že ne. Ale nedělám v Audition - třeba tam něco pro tento účel je. Ještě se nabízí i otázka, zdali není nějaká funkce v menu, která umí posunout blok o stanovenou hodnotu + všechny následující s ním. Prostě by se akorát neposouvalo myší. Co manuál?
P.
P.
Žádnou takovou funkci v menu nevidím, je tam jen klasické posunutí, které funguje stejně jako pomocí myši. Manuál jsem zatím nehledal, chtěl jsem nejdřív zkusit, jestli tady někdo nemá přímou zkušenost. Ještě chvíli vyčkám a pak to asi vyřeším "vkládáním ticha" do mixdownu... to by mělo jít poměrně rychle. Každopádně díky reakci.
co si z toho udělat jeden soubor a ten pak postupně střihat kde potřebuješ mezeru, když půjdeš postupně, posuneš vše za mezerou najednou...?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jo, to by s tím mixdownem vlastně šlo udělat taky... Divný, že mě to nenapadlo, když už mě napadlo z toho udělat jeden soubor
. Díky za tip.
Neni zac, ja se trapil podobnym problemem, kdyz jsem strihal film a vkladal jinou zvukovou stopu, sice jine "nastroje, ale v principu stejny postup ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Cubase je na tohle funkce "Glue", která "slepí" regiony/party a udělá z nich jeden (bez mixdownu, což je relativně dlouhý proces).
P.
P.
Možná že něco jako Glue v Auditionu je taky, ale zas tak moc to tam neznám a radši se do toho pouštět nebudu, protože představa, že bych si to tím nakonec nějak rozházel, mě dost děsí... Mixdown takhle jednoho řádku trvá pár vteřin (maximálně pár desítek), takže to vyřeším, jak psal Trevor.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasnačka. Na vysvětlenou: Glue nemůže nic rozházet, protože jen "propojí" tu "obálku", takže vznikne jen ta jedna celistvá kostka. Ale mixdown není nijak chybné řešení, to ne.
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Ableton Live funguje Shift+End na výber všeho, co je vpravo (a naopak Shift+Home) - nefunguje něco podobného?
Hraju na kytary a mašinky
Pavlii: Jj, to je mi jasné, že přímo Glue nic nerozhází (respektive bys to jinak nedoporučoval), ale šlo o to, že i kdyby v Auditionu nic takového nebylo, tak bych to mohl rozházet snahou na to přijít 
Rotten77: Něco podobného mě taky napadlo, zkoušel jsem všemožné kombinace zkratek, ale bez kýženého výsledku. Už to mám hotové přes ten dvojí mixdown. Vzhledem k tomu, že je to wav, tak to nevadí.
Rotten77: Něco podobného mě taky napadlo, zkoušel jsem všemožné kombinace zkratek, ale bez kýženého výsledku. Už to mám hotové přes ten dvojí mixdown. Vzhledem k tomu, že je to wav, tak to nevadí.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo taaaaak 
Tak hlavně, že se dílo podařilo.
P.
Tak hlavně, že se dílo podařilo.
P.