V současnosti mám osazené EL34, chtěl bych ovšem osadit 6L6. Otázka zní: Je možné vyměnit ty koncové elektronky a jen přepnout přepínač, nebo se musí nějak ještě ručně nastavit Bios ? Děkuji za odpověď
Laney IronHeart IRT60
Pravidla fóra
Laney IronHeart IRT60
Ahoj, mám doma tuto lampovou hlavu, na zadním panelu je možnost přepnutí mezi elektronkami EL34 A 6L6.
V současnosti mám osazené EL34, chtěl bych ovšem osadit 6L6. Otázka zní: Je možné vyměnit ty koncové elektronky a jen přepnout přepínač, nebo se musí nějak ještě ručně nastavit Bios ? Děkuji za odpověď
Re: Laney IronHeart IRT60
Zdar, nutné nastavit bias (ne bios - to je něco jiného z oblasti počítačů) není. Každopádně je užitečné jej alespoň zkontrolovat jestli není úplně mimo bezpečnou mez pro danou elektronku. Např. podle přiloženého návodu. Kdyby byl náhodou moc mimo, lze jej dostavit trimrem TR1.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.