Ahoj všichni,
chtěl bych vás poprosit o radu. Když hraju na své akustické kytaře (Ibanez AW54CE-OPN) tak struna D zní výrazně hlasitěji než ostatní. Nejvíc znatelné je to při akordech, ve kterých je struna otevřená. Drží si takový "tupý" zvuk i při změně akordu na jiný a zní výrazně hlasitěji a déle než ostatní struny. Čím by to mohlo být? Je to rukama nebo něčím jiným?
Díky moc za rady!
Jedna struna je hlasitější než ostatní
Pravidla fóra
Re: Jedna struna je hlasitější než ostatní
Ač nejsem hráč na akustiku, tak zkusím vyprovokovat diskuzi.
To je ta nová kytara kupovaná s tou prasklinou na krku? Ve vedlejším vlákně jsi postoval fotky zapadlého kolíčku a právě u struny D jsem si všiml, že je kolíček prasklý.
Jak velký vliv na rozdílnou hlasitost může mít výše popsané, netuším. Zkontroloval bych taky "usazení" strun na sedle kobylky a ořechu. Taky bych vyměnil tovární struny za jiné (pokud jsi to ještě neudělal).
Pak už mě napadá jen vyměnit hlasitější strunu za strunu ze slabší sady strun.
To je ta nová kytara kupovaná s tou prasklinou na krku? Ve vedlejším vlákně jsi postoval fotky zapadlého kolíčku a právě u struny D jsem si všiml, že je kolíček prasklý.
Jak velký vliv na rozdílnou hlasitost může mít výše popsané, netuším. Zkontroloval bych taky "usazení" strun na sedle kobylky a ořechu. Taky bych vyměnil tovární struny za jiné (pokud jsi to ještě neudělal).
Pak už mě napadá jen vyměnit hlasitější strunu za strunu ze slabší sady strun.
Ahoj,
díky za odpověď.Ta původní kytara (s prasklinou a zapadlým kolíčkem) byla vrácena a vyměněna za nový kus. Tato druhá kytara je již vizuálně zcela v pohodě, jediné co mi nesedí je právě výše zmíněny problém s hlasitostí struny (v porovnání s předchozí kytarou).
Výměna továrních strun za jiné mi dává smysl - doporučil by jsi mi prosím nějaké konkrétní?
díky za odpověď.Ta původní kytara (s prasklinou a zapadlým kolíčkem) byla vrácena a vyměněna za nový kus. Tato druhá kytara je již vizuálně zcela v pohodě, jediné co mi nesedí je právě výše zmíněny problém s hlasitostí struny (v porovnání s předchozí kytarou).
Výměna továrních strun za jiné mi dává smysl - doporučil by jsi mi prosím nějaké konkrétní?
Normálně bych ti doporučil Elixir 0,012 Nanoweb co používám já, ale nevim jak si budou rozumět s mahagonem. Každopádně si myslim, že s nima chybu neuděláš.
S jakým mahagonem?
Chybička se vloudila. Myslel jsem že má mahagonovou desku. A ono je to okoumé