Zdravím vás. Skúšal som tu hľadať podobnú tému, no bez výsledne. Tak ak sa už niekde niečo podobné riešilo, prosím vás o link/odkaz.
Som už 5 rokov šťastným majiteľom KORGU Krome 88. Je to výborný produkt a v podstate mi vyhovuje. Pred časom som si zadovážil zvukovú kartu STEINBERG UR22 mkII a tam sa začala séria mojich problémov.
USB konektivitu/midi driver problem... som vyriešil a Korg je mám spárovaný s PC/používam Cubase 9.0 no kvalitu prenesených zvukov už nie. Ide o to, že ak hrám bez pripojenia na počítač, či už cez slúchadlá alebo reproduktory, kvalita zvukov je tak ako sa na KORG patrí, veľmi dobrá až výborná. No pri zapojení workstationu do spomínanej zvukovky, mám pocit ako keby som 320kb mp3 skonvertoval na 64kb. Zvuk je nevyrázny a utopený.
MIDI funguje skvelo, používam sample od native instruments. No Krome má tiež množstvo kvalitných zvukov, preto ma mrzí že nemôžem na plno využiť ich kvalitu.
Mám nainštalovaný správny driver, zapojené klavesy cez dve audio káble, skúšal som preinštalovať všetko čo sa dalo, no stále to nie je ono. Tie Krome zvuky, ktoré nahrávam v DAW nie su vyslovené katastrofálne, no keď bezprostredne potom prehodím slúchadlá priamo do klávesov samotných, je to úplne iná dimenzia.
Vedel by mi niekto pomôcť?
KORG - PROBLEM
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: KORG - PROBLEM
Co používáš za kabely? Posli screenshot nastaveni zvukovky, DAW + jak mas nastavenou audio stopu, do ktere nahravas. Posli zvukovou ukazku. Zní zvuk blbe jenom ve stereu? Zkus nahrat a poslechnout oba kanaly (levy/pravy) zvlast.
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: KORG - PROBLEM
Jj, dobrý dotaz. Ty kabely vypadaj jako "každý pes jiná ves" a rotten určitě směřuje k možnému problému s fází
P.
P.