Zdravíčko,
v současné chvíli rekonstruuji od základu byt a již jsem téměř ve fázi nákupu interiéru. Jsem spíše amatérský virtuóz, ale již teď vím, že by mi po přestěhování se do nového bytu klavír chyběl, jelikož minimálně jednou denně k němu sednu. Jistě nehodlám kupovat do bytu klavír, proto přemýšlím o digitálním piánu. Ovšem v nich se tolik nevyznám a nesleduji nejnovější trendy, proto jsem se obrátil zde na fóru s radou, zda existují dig. piana, které jsou schopny bezdrátově přenést zvuk do reproduktorů přes wifi a pokud ano, tak jaká je jejich cenová relace. V bytě plánuji celkový sound systém napojený na wifi, proto považuji za optimální možnost připojení i onoho piana.
Pokud existují, ocením také nějaké doporučení, které za to stojí a které nikoliv.
Mnohokrát děkuji za Vaše odpovědi a přeji příjemnou karanténu.
Martin
Bezdrátové propojení dig. piana s reproduktory
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezdrátové propojení dig. piana s reproduktory
Ne. I kdyby jsi něco našel, nebude to kvůli latenci (zpoždění) použitelné (nehledě na kvalitu zvuku).bascci píše: 21.03.2020 23:13.., zda existují dig. piana, které jsou schopny bezdrátově přenést zvuk do reproduktorů přes wifi a pokud ano, ..
Hraju na kytary a mašinky
Asi to je blbost, tak mě kdyžtak pošlete do patřičných míst, ale nedal by se k tomu použít bezdrátový vysílač/přijímač na kytaru nebo něco na ten způsob? Tam přece kytara nemá latenci.
ale to Rottene, nebuď hned tak příkrý:-).
především - digitální piana mají vlastní ozvučení, takže není potřeba je zesilovat přes domácí hifi. Navíc nevím jak by se ti hrálo na piáno, když by zvuk "nevycházel z piana", ale z repro někde za tebou nebo zboku. Já teď doma hraju na Kurzweil SP4-7 a pač nemají vlastní ozvuční, mám vedle na podlaze RCF408 a už to mi přijde nepřirozené, že zvuk jde jen z jedné strany a ještě k tomu z podlahy
za další - určitě se žádný ditální piano neumí zapojit do vlastního wifi systému tvého domácího hifi. To je něco proprietárního, uzavřeného a mezi jednotlivými značkami nekompatibilního.
ale bezdrátový přenos z principu možný je - na straně piana vysílač, na straně hifi systému ale musí být přijímač, ze kterého povedeš signál klasicky krátkým kabelem do tvého hifi systému. Má to ale spoustu obtíží, které ti za to asi stát nebudou - cena, potíže stereo/mono, napájení (vysílač bývá ve stylu bodypacku, takže na baterie)...
nebo něco takového: https://www.prodance.cz/denon-solution-series.html ale nevím, jak je na tom s latencí.
Takže ve zkratce za mě - vykašli se na to a hraj s využitím vestavěných reproduktorů piana...
především - digitální piana mají vlastní ozvučení, takže není potřeba je zesilovat přes domácí hifi. Navíc nevím jak by se ti hrálo na piáno, když by zvuk "nevycházel z piana", ale z repro někde za tebou nebo zboku. Já teď doma hraju na Kurzweil SP4-7 a pač nemají vlastní ozvuční, mám vedle na podlaze RCF408 a už to mi přijde nepřirozené, že zvuk jde jen z jedné strany a ještě k tomu z podlahy
za další - určitě se žádný ditální piano neumí zapojit do vlastního wifi systému tvého domácího hifi. To je něco proprietárního, uzavřeného a mezi jednotlivými značkami nekompatibilního.
ale bezdrátový přenos z principu možný je - na straně piana vysílač, na straně hifi systému ale musí být přijímač, ze kterého povedeš signál klasicky krátkým kabelem do tvého hifi systému. Má to ale spoustu obtíží, které ti za to asi stát nebudou - cena, potíže stereo/mono, napájení (vysílač bývá ve stylu bodypacku, takže na baterie)...
nebo něco takového: https://www.prodance.cz/denon-solution-series.html ale nevím, jak je na tom s latencí.
Takže ve zkratce za mě - vykašli se na to a hraj s využitím vestavěných reproduktorů piana...
teoreticky jo, ale předpokládám, že se tazatel ptá, jestli se piano umí bezdrátově zakomponovat přímo do wifi audio systému. Asi nechce vedle vymazlenýho wifi streameru mít přijímač nástrojovýho bezdrátu.Frostys píše: 22.03.2020 9:36 Asi to je blbost, tak mě kdyžtak pošlete do patřičných míst, ale nedal by se k tomu použít bezdrátový vysílač/přijímač na kytaru nebo něco na ten způsob? Tam přece kytara nemá latenci.
Jinak trochu vhodnější by možná byl nějaký inear vysílač/přijímač, pač ten na rozdíl od nástrojového bezdrátu umí stereo. Každopádně je to investice několik tisíc (pro nejlevnější řešení se slyšitelným vlivem na zvuk).
Podstatné je podle mě mě i to, že zvuk bude vycházet z nějakých repro někde v prostoru a ne z piana - podle mě to bude působit značně nepřirozeně...