Silnější zvuk na určitém pražci
Pravidla fóra
-
predyxx1234
- Nový uživatel
Silnější zvuk na určitém pražci
Ahoj, jsem spíše začátečník na baskytaru a v posledních upynulých dnech jsem zpozoroval..nevím jestli je to přímo vada..ale když zahraju na Ečku osmý pražec, tak zvuk z komba u osmého pražce je o dost výraznější než ostatní pražce. Mírně to hučí. Budu rád za každou odpověď a rady jak na to.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Silnější zvuk na určitém pražci
Vygoogli si pojem rezonanční frekvence. Vyzkoušej zahrát to samé po přemístění komba na jiné místo či do jiné místnosti. Tím zjistíš, zda rezonuje kus nábytku nebo místnost. Nebo to zahrej přes jiné kombo, tím zjistíš, zda nerezonuje přímo kombo.
A přejmenoval jsem nevhodné pojmenování vlákna, přesné pojmenování vlákna je jedním z bodů uživatelského kodexu.
A přejmenoval jsem nevhodné pojmenování vlákna, přesné pojmenování vlákna je jedním z bodů uživatelského kodexu.
Může existovat i varianta, kdy je určitá frekvence slyšet méně, že se frekvence něčím utlumí?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Může, ale to je záležitostí nástroje, tzv. hluchý tón - vlk.
V případě rezonanční frekvence např. místnosti jde o posílení hlasitosti.
V případě rezonanční frekvence např. místnosti jde o posílení hlasitosti.
Ale objevuje se to jednou za čas a pokaždé jinde. Kdyby to byl vlk, tak by to bylo znát trochu i na "sucho" a pořád ne (možná ne vždy se změnou teploty/vlhkosti ale jedná se pořád o tu samou místnost)?