Arturia Microlab - Analog Lab 4 Lite - nekomunikuje s B3 a Vox presety

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Fořt

Arturia Microlab - Analog Lab 4 Lite - nekomunikuje s B3 a Vox presety

Příspěvek od Fořt »

Zdravím a prosím o radu či pomoc.
Koupil jsem si na blbnutí (možná i okrajové použití do kapely) Arturii Microlab. V SW výbavě je mj. Analob Lab 4 Lite. Jsem kytarista, klávesám a MIDI nerozumím, to musím napsat na úvod.
Včera jsem se s tou hračkou začal seznamovat, po instalaci SW a připojení keyboardu bylo nadšení obrovské. Netrvalo ale dlouho. Dnes navečer mi zničehonic přestal keyboard komunikovat s některými presety, zatím jsem narazil na všechny B3 a Vox zvuky z Organ sekce (Farfisa zatím hraje). Přitom klávesa spuštěná kursorem zahraje, dokonce je slyšet šum efektů, rotace Leslie, ale po stisku klávesy na keyboardu ani ťuk. Přitom zrovna na B3 mi hodně záleželo. Zkusil jsem 2x přeinstalovat Analog Lab, dělá to stále totéž. Navíc zajímavé je, že jsem si naistaloval separátně Arturii B3, a nepřehraje mi to ani to 20 min demo, opět lze spouštět jen jednotlivé klávesy kurzorem. Je tedy chyba spíš v keyboardu nebo jeho ovladači?
Poradí někdo? Samozřejmě zkusím podporu od Arturie, ale třeba bude někdo vědět … Předem dík!

Edit: Zdá se, že B3 hraje v hlubších polohách, cca 2 spodní oktávy daných presetů. A Vox Cont. preset Broman hraje zdá se bez omezení v celém rozsahu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Arturia Microlab - Analog Lab 4 Lite - nekomunikuje s B3 a Vox presety

Příspěvek od pavlii »

Opravdu z ničeho nic nebo jsi na (například) B3 narazil při zkoušení až teď a zarazilo tě, že se chová jinak nežli ostatní? Vzhledem k tomu, že vše ostatní (nejspíš) funguje, tak klávesy jako takové budou v pohodě (případně lze ověřit přes nějaký tool - MIDI-OX třebas). Co třeba rozdělení podle MIDI kanálů (jen mě tak napadlo, když jsem četl to doplnění o polohách)?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík. Fakt z ničeho nic. Po instalaci a pár hodinách hraní to fungovalo ok, udělal jsem si tam i nějaký vlastní preset přidáním overdrivu a reverbu, vše fungovalo. Pak jsem na tom nechal blbnout dcerku, pod mým dohledem. Není vyloučeno, že něco někde rozštelovala, ale hledal jsem, co by to mohlo být, kam mohla šahat, marně. Určitě to souvisí s MIDI, ale já MIDI vůbec nerozumím, takže v nastavení MIDI v Analog Labu jsem nic nenašel. Přeinstaloval jsem i MIDI Control, ale nepomohlo. On je asi problém, že i když udělám unistall, tak tam někde na PC něco zůstává, protože po reinstalaci Analog Labu jsem tam měl ten svůj preset. Našel jsem něco na Arturii fóru, ale moc mi to nepomohlo, mělo se smazat vše v nějakém tmp (temporary?) adresáři, ale ten jsem tam vůbec nenašel. Z Arturie Help desku mi přišla odpověď, že mi do 48 h odpoví.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm...já jen tak střelil od boku no, tohle jsem pod pazourama neměl. B3 jsou varhany, obvykle jsou vícemanuálové - takže proto mě napadlo to s těmi MIDI kanály. Uvidíš, co ti napíšou z Helpdesku.

P.

Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nic jiného mi asi nezbývá. B3 jsou vícemanuálové, to jo, ale ty manuály mají IMHO stejný rozsah, jen se na každém dá nastavit jiný zvuk (drawbars).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To ano - ale každý z manuálů bude odpovídat (možná) jinému MIDI kanálu. Rozhodně bych to vyzkoušel - pokud jsi tak již neučinil ;-) měnit výstupní MIDI kanál na klaviatuře Arturia.

P.

Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak problém vyřešen. Byla to tedy pěkná anabáze. Z Arturie mi víceméně poradili jen vše kompletně odinstalovat a přeinstalovat, což jsem udělal. Nepomohlo. Tak mi to nedalo a dal jsem se do studia manuálu, kde jsem při hledání výrazu "MIDI channel" narazil hned na začátku, jak ho přepnout přímo na keyboardu (protože předtím přepínání v Analog Labu a MIDI Control Center nepomohlo). No a voilá, funguje to! Hned přepnutím na channel 1 už zase hrají B3 v celém rozsahu. Ještě musím projet další zvuky, zda to neomezilo pro změnu je.
Pavlii, je to vlastně ta tvoje poslední rada, takže dík!!!
Naposledy upravil(a) Fořt dne 10.05.2020 10:42, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D není zač a užívám si svých 5min slávy, že jsem se trefil :-D

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“