Prstýnky na kytaru

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Kawaiiondy
Nový uživatel

Prstýnky na kytaru

Příspěvek od Kawaiiondy »

Ahoj, začal jsem víc vybrnkávat a to tak moc, že se mi pravidelně dělají na bříškách prstů dělají puchýřky (už asi měsíc a prsty si ne a ne zvyknout). Proto bych si chtěl koupit prstýnky na kytaru. Ví tady někdo jaké prstýnky si koupit? Jsou nějaké typy nebo velikosti? Předem děkuji za odpověď, budu rád za každou. Přeji hezký den.
Japhy

Re: Prstýnky na kytaru

Příspěvek od Japhy »

Mno, záleží na tom co chceš hrát a jaké barvy zvuku chceš dosáhnout. Nasadit prstýnky a vydrnkávat s nima bří Nedvědí mi nedává smysl, to si radši počkej až se ti zocelí bříška. Pokud to s hraním prstýnky myslíš vážně, tak za mě plastový palcový Golden Gate a prstové mosazné dvouproužkové Propik. Ale kolik lidí tolik chutí, z pravěku mám nasbíranou dobrou třetinu pixly na instantní čaj všech možných National, Kyser, Dunlop a dalších.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
himself

Příspěvek od himself »

Hlasuju pro zocelení bříšek, sám to tak provozuju (+palcové trsátko). Ale na rozdíl od levé ruky je potřeba to fakt pořád udržovat pod tlakem, mi přijde :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Hraju prstýnkama asi 15 let, hlavní důvod, nevydržím hrát prsty celý večer. Používám plastové Dunlopy na palec i na prsty. Ty obyč želvovinové. Kovové mi tolik nesedí ale každý jsme jiný, nestojí to moc tak nakup plastové i kovové a vyzkoušej.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nech si narůst nehty, pak tě bříška prstů nebudou bolet.
Jinak kdybych byl mladší a tudíž by se mi nechtělo všechno přeučovat, asi bych začal používat prstýnek na palec.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“