Pohodlí, aneb na čem u PC sedíte?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
M-Rock

Pohodlí, aneb na čem u PC sedíte?

Příspěvek od M-Rock »

Sháním křeslo, které mi přinese pohodlí a nezkurví páteř ve studiu.
Našel jsem masážní https://www.kancelarskezidle.com/zidle/ ... lhEALw_wcB

nebo třeba herní

https://www.ezidle.cz/herni-zidle-g-racer/4379/p

Jak to máte vy? Co byste doporučili?
Jsem kytarista, takže kytara na klíně a ostatní dělám na midi, takže když na to nemyslím, hrbím se.
Hans
Frostys

Re: Pohodlí, aneb na čem u PC sedíte?

Příspěvek od Frostys »

Já ti nedoporučím nic, protože rozhled nemám, ale já u PC sedím na původním Dxraceru. A na něm se s kytarou teda pěkně blbě sedí a hraje. Počítám s tím, že ta tebou uvedená G racer bude mít stejný problém.
himself

Příspěvek od himself »

Já sedím na lecčems, včetně balónu. Důležitý jsou podle mě područky - aby nepřekážely při přisunutí ke stolu a podobně.
Sám bych strašně rád pohodlné křeslo, ve kterém by se dalo hrát - v mírném záklonu. Na takovou tu poslední večerní fázi :) Asi mi všichni řeknou, že je to moc špatný nápad, ale já bych to chtěl. Něco jako je pohupovací Ikea, ale aby se tam vešla kytara
https://www.ikea.com/cz/cs/p/poaeng-kre ... s89241633/
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Právě s těma područkama je největší problém no... Chtělo by to něco se sklápěcíma područkama jako to je ve vlaku třeba :D
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

himself píše: 16.07.2020 21:20 Já sedím na lecčems, včetně balónu. Důležitý jsou podle mě područky - aby nepřekážely při přisunutí ke stolu a podobně.
Sám bych strašně rád pohodlné křeslo, ve kterém by se dalo hrát - v mírném záklonu. Na takovou tu poslední večerní fázi :) Asi mi všichni řeknou, že je to moc špatný nápad, ale já bych to chtěl. Něco jako je pohupovací Ikea, ale aby se tam vešla kytara
https://www.ikea.com/cz/cs/p/poaeng-kre ... s89241633/
Křesílko hezký, ale seděl bys pod stolem :D
Hans
torst

Příspěvek od torst »

Mám křeslo, vlastně dvě (pracovní a volnočasový comp), u obou demontované područky. Vadí při zasunutí ke stolu a při kytaře na klíně. A pak ještě klekačku a tak nějak to střídám, když se mi zdá, že už jsem z jednoho či druhého zkroucenej. Ale na večerní cvičení s kytarou mi nejvíc vyhovuje taková ta "skorobarová" skládací židle k žehlícímu prknu. Člověk je ve vzpřímeném polosedu až stoji, páteř rovná, ale hlavně - kytara neleží v klíně ale visí na řemenu. Což jsem nedávno zjistil, že je pro mě důležité - v sedě se hraje asi líp, člověk něco nacvičí, ale pak si nad zkušebnou stoupne a je to (skoro) pryč. A to mám kytaru zavěšenou poměrně vysoko ! Ten nezvyk v jiné pozici dělá hodně, aspoň u mne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

MRock, to neni mysleno na praci, jen na pohupovani se s kytarou.
Placka

Příspěvek od Placka »

To je co, ten Mrock? Nemuzuto najít...
Bijec

Příspěvek od Bijec »

To netuším :-D

Mně vadí jakékoli židle, co mají područky, nadto mi vadí všechno, co se všelijak houpe nebo jezdí. Sedím na normální dřevěné sesli za pár korun a mám se dobře.
"Já chci hrát!" - já, 2021
himself

Příspěvek od himself »

To je odpoved uzivateli M-Rock :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tohle teď asi budu muset řešit.
Taky potřebuju, aby šly odmontit područky, s kytarou jsou těžce nekompatibilní. :)
Asi nezbude, než někam zajet a zkusit do něčeho vložit pozadí.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nekdy zafunguje flexa lépe než dlouhé vybírání : D
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Myslím, že snad všechna křesla mají područky demontovatelné.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
huxd

Příspěvek od huxd »

Tohle je taky možnost, ja mam tohle https://www.sconto.cz/artikel/413656501. Bohužel všude vyprodáno. Když se dokopu k nějakému pidlikání, pravou područku si zvednu a poho...
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Bijec

Příspěvek od Bijec »

torst píše: 21.07.2020 16:37 Myslím, že snad všechna křesla mají područky demontovatelné.
No. To jsem si myslel taky, než jsem narazil na křeslo, které drželo pohromadě vyloženě díky těm područkám. Ale o tom nikdo nevěděl. Tak jsem je demontoval a poté se v jednu chvíli opřel a nečekaně se s úlekem skácel dozadu :-D
"Já chci hrát!" - já, 2021
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Ať sedím na čem chci, stejně se mi vždycky zamotají kabely pod nohy nebo pod kolečka :-/ A na balónu zase nemám balanc, když zrovna na něco hraju (na té otočné kancelářské židli ostatně taky ne). Takže teď mám obyčejnou kuchyňskou židli. Viz "Bijec", mám to stejně.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Od dubna na kuchyňské židli s polštářkem za bedry už to dál nešlo, tak jsem včera smontil toto sedadlo pro zatučnělé 15tileté gamblery s bohatými rodiči (rozvedenými, aby je mohli vydírat, že potřebují v 15ti takovej posed).
Ještě večer jsem musel manželce přiznat, že jsem se asi zamiloval. 8)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

torst píše: 21.07.2020 16:37 Myslím, že snad všechna křesla mají područky demontovatelné.
Židle ano, tam bývají područky montovány dodatečně. U křesel bývá rám područky konstrukční prvek - jako zavětrování (po odmontování hrozí deformace), a u některých křesel drží opěradlo jen na rámu područek.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“