Mám dotaz, fakt nemám ani poňatie o zákonitostiach prenosu signálu do aparátov, ale potreboval by som zodpovedať otázku, či je teoreticky možné nejak poškodiť 5-palcové štúdiové monitory, ak by som ich použil na ozvučenie basgitary s multiefektom na izbovú úroveň. Predsa len sú to hlbšie tóny, ktoré spôsobujú asi viac vibrácii a pod. ako gitara alebo dig. piano...
Dik
Basgitara + multiefekt do štúdiových monitorov
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Basgitara + multiefekt do štúdiových monitorov
Všeho moc škodí. Ale když to budeš provozovat hlasitostně s rozumem (tzn. ona pokojová úroveň), tak v pohodě. To koneckonců sám uslyšíš, kdy už repráky přestanou stíhat, začnou prdět, atd. Studiové monitory by s tím ale problém mít neměly.
Reprákům pomůžeš, pokud si na mulťáku zapneš kompresor (nebo limiter), nebudou se tak muset potýkat s velkým attackem (peak).
Reprákům pomůžeš, pokud si na mulťáku zapneš kompresor (nebo limiter), nebudou se tak muset potýkat s velkým attackem (peak).
Re: Basgitara + multiefekt do štúdiových monitorov
No rád by som pre istotou aj nejaký low-cut filter na multi-fx (G1on), ale nie je tam nič. Grafický začína na 160Hz a parametrický nemá LC, HC, takže len podľa sluchu niečo natočiť. Ten kompresor/limiter - to hej, to tam určite dám.
P.S. Tak poslúžilo lepšie ako som čakal. Včera sme v pivnici s gitaristom zajamovali... Basa+G1On (FD Combo) do monitorov Eris E5. Zvuk jak lusk na takéto príležitosti
P.S. Tak poslúžilo lepšie ako som čakal. Včera sme v pivnici s gitaristom zajamovali... Basa+G1On (FD Combo) do monitorov Eris E5. Zvuk jak lusk na takéto príležitosti