hlava kopie Marshall JCM 800+box/Peavey Valveking 212 100W
Pravidla fóra
hlava kopie Marshall JCM 800+box/Peavey Valveking 212 100W
Zdravim, mám možnost koupit starší kopii Marshall JCM 800, 50W, nebo jsem přemejšlel o kombu Peavey Valveking 212, 100W. Slyšel jsem, že ten Peavey hraje dost slušně a taky by to bylo prektičtější, jenže nevim jak je to spolehlivý. Potřebuju už nutně aparát do zkušebny a na koncerty...spíš do klubů. Hraju přes krabičku, takže bych zkreslenej kanál na Peavey asi nevyužil. Styl, kterej hraju bych přiřadil k heavy metalu a hard rocku. Chtěl bych se zeptat na váš názor čemu byste dali přednost a co by bylo vhodnější. Díky za odpovědi a názory.
na tvoji otázku neexistuje jednoznačná odpověď,ty kopie marshallu se hodně liší,každá prostě hraje jinak,ten valveking je dost chváleny i když mě se třeba vůbec nelíbil...prostě sem slyšel kopie JCM800 které s krabičkou hrály minimálně 10x líp než ten valveking...toť můj názor,vyzkoušej oboje a ber co ti víc sedne 
Každopádně to nekupuj naslepo, poslechni si to, taky zjisti jak jsou na tom lampy (stáří, stav...) a další součástky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
taky je důležité na jaký styl hudby to budeš mít ten co píšeš je blíž k 800stovce....mám JCM 800 kopie 100W a je to super apec od blues až po tvrdší rock.Moderní Metal apod. z toho ale nedostanu max heavy metal z 80-90let. Ten Peavey je zase na tvrdší modernější styl a odpustí ti chyby když hraješ sola, na 800vce je to všechno slyšet, je víc výrazná...Hrál jsem i na Valvekinga a přemýšlím o něm jako druhém aparátu právě na ten jiný styl hudby..
Ještě vyšel nový typ zesilovaše od Peavey Windsor Head 120W, celolampa za 15tis. ta zní taky zajímavě, ale ještě jsem neměl čest..tak štastnej výběr 
Tak jsem byl zkusit tu JCM 800. Zvuk neni špatnej, hraje to slušně. Lampy by měli bejt měněný prej před dvouma tejdnama. Má už ta hlava něco za sebou, rohy má vomlácený, ale to se dá přehlídnout. Ve vstupu High je čistej kanál nic moc, ale přes krabku zkreslenej hraje dobře. Ve vstupu Low je čistej kanál pěknej, správně kulatej, teplej zvuk a přes krabku je zkreslení taky dost slušný, jenom nemá takový spektrum. Využiju hodně i čistej kanál, takže potřebuju dobrej zvuk i bez krabky. Master poťák chrčí, takže bych to musel odpájet a dát tam novej. Jinak zejtra du vyzkoušet do obchodu toho Valvekinga a pak se rozhodnu. Díky za názory.