Dobrý den,
Koupil jsem si Focustrite Scarlett Solo a nainstaloval Guitar Rig 6.
Když zapojím kytaru do zvukové karty(Focustrite), tak z reproduktorů vychází krásný čistý zvuk, bez latence, neboli zpoždění, které by mohlo mé ucho zaznamenat. Ale když spustím aplikaci Guitar Rig 6, tak mi nastane problém s latencí. Zkoušel jsem nastavovat všechny možnosti Audia, ať už Driver, nebo Device, ale latence vždy byla kolem 500, nebo i vyšší. Proto bych potřeboval poradit, jestli někdo nemáte zkušenosti, popřípadě jaký driver máte nainstalovaný. WASAPI, nebo ASIO?
Děkuji všem za odpovědi, nebo nápady. Budu si cenit každého nápadu.
GuitarRig 6 snížení latence
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: GuitarRig 6 snížení latence
Latenci určuje velikost Audio Bufferu, k dispozici je v Ovládacím panelu (Control Panel) zvukovky. Ten si otevřeš pravděpodobně z aplikace (zde tedy nejspíš GR6), alespoň všechny "normální" aplikace tam ten proklik/tlačítko mají 
Nastavit na co nejnižší hodnotu. Hratelná je tak okolo 10ms (celková).
P.
Nastavit na co nejnižší hodnotu. Hratelná je tak okolo 10ms (celková).
P.
Mám i Focusrite Scarlett Solo a s latencí jsem nikdy problém neměl. Driver určitě ASIO.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Zkoušel jsem v GR najít něco jako Audio Buffer, ale v aplikaci jsem nic nenašel, ale podařilo se mi nainstalovat rozšířené nastavení natives instrument, což patří k GR a tam jsem snížil velikost Bufferu. Bohužel se nic nezměnilo. Ještě k tomu ASIO, když ho zvolím, tak navolím zařízení Focustrite USB ASIO a nenajde mi to žádné vstupy, ani výstupy.
pavlii děkuji za vysvětlení ohledně Latence a Bufferu
pavlii děkuji za vysvětlení ohledně Latence a Bufferu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není zač.
Hmm - nemělo by pak větší smysl provozovat GR6 v rámci nějaké DAW aplikace (=tedy jako VST plug-in, nikoli stand-alone)? Ale spíš by se asi vyjádřil někdo, kdo GR víc provozuje; já netuším. Působí to na mě ale velice divně.
Velikost Audio Bufferu není globální nastavení (nebo aspoň nebývá), takže pokud s ním pracuješ v nějaké aplikaci, tak v jiné to nastavení nemusí být stejné! Proto jsi (zřejmě) nepozoroval žádnou změnu.
P.
Hmm - nemělo by pak větší smysl provozovat GR6 v rámci nějaké DAW aplikace (=tedy jako VST plug-in, nikoli stand-alone)? Ale spíš by se asi vyjádřil někdo, kdo GR víc provozuje; já netuším. Působí to na mě ale velice divně.
Velikost Audio Bufferu není globální nastavení (nebo aspoň nebývá), takže pokud s ním pracuješ v nějaké aplikaci, tak v jiné to nastavení nemusí být stejné! Proto jsi (zřejmě) nepozoroval žádnou změnu.
P.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
https://guitargearfinder.com/reviews/guitar-rig-6/
If you run Guitar Rig as a standalone application, you can set up your audio interface under the preferences section by clicking the upper left logo, then File > Preferences > Audio (Ctrl + ‘,’ shortcut).
Když se dívám na ten obrázek tak ještě dole se nastavují vstupy i výstupy. Možná si neměl nastaveno nebo špatně nastaveno, proto si asi nic neslyšel. Focusrite zvukovku jsem měl, ale už si prd pamatuju. Ale když si otevřeš control panel zvukovky tak nastavení latence není samplech, ale Focusrite to uvádí v ms. Měl jsem Scarlett 2i4 G1. Takže je možné, že to od té doby změnili.
If you run Guitar Rig as a standalone application, you can set up your audio interface under the preferences section by clicking the upper left logo, then File > Preferences > Audio (Ctrl + ‘,’ shortcut).
Když se dívám na ten obrázek tak ještě dole se nastavují vstupy i výstupy. Možná si neměl nastaveno nebo špatně nastaveno, proto si asi nic neslyšel. Focusrite zvukovku jsem měl, ale už si prd pamatuju. Ale když si otevřeš control panel zvukovky tak nastavení latence není samplech, ale Focusrite to uvádí v ms. Měl jsem Scarlett 2i4 G1. Takže je možné, že to od té doby změnili.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....