Kopie efektu Boss Compression Sustainer CS-2

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
j_paseka

Kopie efektu Boss Compression Sustainer CS-2

Příspěvek od j_paseka »

Další krabička do sbírky mých hand-made, vintage, obsolete, mojo efektů.

Tento efekt jsem si chtěl postavit na základě článku na Gilmourish.com. Autor zde popisuje jaké efekty během svých turné David Gilmour s kapelou Pink Floyd používal. A protože zvuk kytary Davida Gilmoura se mi hodně líbí, rozhodl jsem se pro stavbu kopie efektu BOSS CS-2 Compression Sustainer.
Stejně jako u originálu je celá elektronika realizována na jednostranné desce plošných spojů. Potenciometry spolu s indikační LED (Check) jsou umístěny na další DPS, obdobně jako u originálu. Desky jsou vzájemně propojeny lankovými vodiči. Stejně tak jsou lankovými vodiči připojeny konektory a foot-switch.
Nesehnal jsem, z důvodů že už se nevyrabí, integrovaný obvod BA662. Jako náhradu jsem použil integrovaný obvod LM13600. Bylo ale potřeba vyrobit adaptér pro pouzdro DIL16 na SIP9, který se zapájí na původní místo po BA662.
Postup při vizuální úpravě krabičky je totožný jako u dříve prezentovaného efektu Boss CE-2 Chorus.

Fotky ve větším rozlišení - https://pasecka.rajce.idnes.cz/Boss_Com ... ainer_CS-2 .

ObrázekObrázek
torst

Re: Kopie efektu Boss Compression Sustainer CS-2

Příspěvek od torst »

Tak to je velká paráda! 100% profi záležitost. Včetně dotaženého pouzdra ! (snad jen ten hlavní nápis moh být BOSSáckým fontem...). Gratulace, obdiv, hlubokosmeknutí !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

Torste děkuji za uznání.

U toho písma jsem omezen co mi výrobce propisotu nabídne. Bohužel jsem sehnal pouze tenhle font v barvě písma černé a bílé.
jastud

Příspěvek od jastud »

Hezka prace.
Jak delas plosnaky?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

Návrh desky v programu Eagle a pak pošlu výrobní data do allpcb.com . Tam mi vyrobí desky s nepájivkou a potiskem. Na těch stránkách se to dá nakonfigurovat.
Minimální odběr pět kusů, cena dolar za kus.
jastud

Příspěvek od jastud »

Aha, tak to je hodně levný. Sice to už asi nikdy nevyužiju (dřív bych za takovou službu vraždil), ale dík za tip. Jaká je cca. dodací lhůta?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

Většinou tak do deseti dnů je mám doma.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“