Závady na kytaře
Pravidla fóra
Závady na kytaře
Zdravím, o víkendu jsem koupil novou kytaru Gilmour Antique W48,
Potřebuji se vás zeptat jestli jsou takové "nedodělky" co jsou na fotkách v pořádku. Kytara má dokonce označení Premium kvality a výstupní jakoby certifikát výstupní kontroly. Myslíte je to na reklamaci?
Děkuji
Potřebuji se vás zeptat jestli jsou takové "nedodělky" co jsou na fotkách v pořádku. Kytara má dokonce označení Premium kvality a výstupní jakoby certifikát výstupní kontroly. Myslíte je to na reklamaci?
Děkuji
Re: Závady na kytaře
Na hratelnost to mít vliv nebude, ale odfláklé to je, to jo.
Na reklamaci to je, pokud ti to za to stojí.
Na reklamaci to je, pokud ti to za to stojí.
Je to neznačková Asie, takže prémiové kvalitu bych nečekal, nicméně, kytara není za pár drobných, takže bych ji vrátil. Chyby povrchové úpravy v ozvučných otvorech jsou u levných kytar poměrně časté, ale tady je to hnus veliký a ještě ta nerovnoměrně sražená hrana. Nějaká pórovitost je u palisandrových hmatníků a kobylek celkem běžná, ale tohle je prasárna. Dal bych to “Premium” výrobci/dovozci sežrat. To ti přišlo z e-shopu, předpokládám. Viděl jsem fake Martinku z Číny za 150 dolarů a vypadala lépe.
U těchhle kytar to není vada ale vlastnost - je to děláno ze starých palet, a nohama. Teda vypadá to tak.
Proč někdo tohle kupuje?
Proč někdo tohle kupuje?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Opravdu tě nenapadá, proč to někdo kupuje?
Ne.
I v téhle cenovce jdou koupit věci ve standardní úrovni materiálu i zpracování.
A když už to někdo kupuje, proč si stěžuje?
Nebo se nedá koupit lowend s 48mm? Nebo proč mi odpovídáš otázkou?
I v téhle cenovce jdou koupit věci ve standardní úrovni materiálu i zpracování.
A když už to někdo kupuje, proč si stěžuje?
Nebo se nedá koupit lowend s 48mm? Nebo proč mi odpovídáš otázkou?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Dneska si osobně těžko vybereš, protože jsou zavřené krámy, že. Křišťálovou kouli nikdo nemá, cenové rozpětí těchto kytar by teoreticky nějakou kvalitu zaručovat mělo. Nicméně, do e-shopu nevidíš, takže po otevření krabice můžeš být překvapen i nemile. Tady na fóru jsou v souvislosti s Gilmourkami prezentované i dobré zkušenosti. Nevidím důvod se do kolegy takhle kategoricky navážet, že měl vybírat jinde.
Na reklamaci to asi je, ale osobně bych to u takhle levný kytáry neřešil a pokud je hratelná tak hrál. Obtáhni to hnědou fixkou. 
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
TonyTer píše: 29.03.2021 10:05 Zdravím, o víkendu jsem koupil novou kytaru Gilmour Antique W48,
Radím nejdřív všímat si jen komentářů, které se nějak relevantně vážou na problém, který jsi nadhodil a nad ostatními neztrácet čas...
Obchody mají mít zavřeno, takže předpokládám, že kytara je z e-shopu a protože stála jistě kolem 7k, vrátil bych ji. Slušných kytar je dost i v téhle cenové kategorii, určitě si vybereš lepší.
Presne tuhle Gilmourku si koupila kamaradka a hned sla do servisu.Kytarar rikal, ze na to ,ze byla nova , tam bylo dost veci co se muselo postelovat
Nevím co znamená "teoreticky zaručovat", ale cenové rozpětí nezaručuje vůbec nic. Teoreticky ani prakticky.jbiker píše: 29.03.2021 15:43 ... cenové rozpětí těchto kytar by teoreticky nějakou kvalitu zaručovat mělo.
Úroveň kvality zaručuje značka, resp. její renomé. Samozřejmě do výše cenové hladiny.
Druhá věc je nákup naslepo v tomhle segmentu. To už jdu špatné kytaře hodně naproti... Tak se ale pak nemůžu divit. Ale jde to vrátit, tak proč ne.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Díky za názory, to jsem ještě nezmínil jakési naprasknutí desky za kobylkou, asi silné pnutí na dost malou kobylku, okraje pražců jsou jak břitva, nezabroušené ... Normálně hraju na Lutherii, je to jako nebe a dudy
A i když jsem ji chtěl víceméně k ohni, tak za skoro 7k jsem čekal vic. Asi teda půjdu do osvedčenýho Corta . Díky za názory.
Tohle je jednoznačně na reklamaci. Pro normálního člověka je i dnes (bohužel) těch několik tisícovek pořád dost peněz. Tolik chyb na jednom nástroji...TonyTer píše: 29.03.2021 20:56 Díky za názory, to jsem ještě nezmínil jakési naprasknutí desky za kobylkou, asi silné pnutí na dost malou kobylku, okraje pražců jsou jak břitva, nezabroušené ... Normálně hraju na Lutherii, je to jako nebe a dudyA i když jsem ji chtěl víceméně k ohni, tak za skoro 7k jsem čekal vic. Asi teda půjdu do osvedčenýho Corta . Díky za názory.
No jo, chtěl si kytaru k ohni a ona je spíš do ohně, jak tak koukám a čtu. Bylo by dobré zveřejnit, kde jsi koupil, ať se ten "obchodník" trochu chytí za nos. Tady totiž jde i o to, že podobný aušus může zabít motivaci k hraní v nadějném muzikantovi. A to je dle mého "zločin".
Prasklina za kobylkou a přečuhující konce pražců možná značí to, že je seschlá jak rozinka. Ale to se na dálku těžko pozná. Jaký je tvar desky, když dáš pravítko za kobylku napříč léty?
Podle fotek pražce nevyčuhujou, jen jsou prostě ostré, nezabroušené.
Vyfoť tu prasklinu.
Vyfoť tu prasklinu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Pražce nevyčuhujou, jsou pouze ostrý, nezabroušený, vyboulení desky za kobylkou je dost velký viz foto, prasklina je nepatrná, ale co by to časem vyvedlo těžko ríct. Vůbec nechci hanit Gilmoury, ale tohle by do prodeje asi jít vůbec nemělo.
No... co na tohle říct... vím, že jsou s tím starosti, ale vrať ji tam, odkud přišla. A jak píšeš, k ohni klidně ten Cort nebo docela pevně stavěný Washburn. I když u levných Cortek se můžeš také setkat s nezabroušenými pražci. Nebo jdi do bazarovky, to už lze koupit i Sigmu (ačkoliv ty bývají přelakované, nicméně drží ladění a obvykle mají i příjemný dohmat a dobře snáší venkovní řádění).TonyTer píše: 30.03.2021 20:46 Pražce nevyčuhujou, jsou pouze ostrý, nezabroušený, vyboulení desky za kobylkou je dost velký viz foto, prasklina je nepatrná, ale co by to časem vyvedlo těžko ríct. Vůbec nechci hanit Gilmoury, ale tohle by do prodeje asi jít vůbec nemělo.20210330_214325.jpg20210330_214346.jpg
Prskyn
Když jde vrátit, určitě vrátit.
Počkal bych ještě chvíli až normálně otevřou obchody, a potom vybral něco osobně. Pak se asi nestane aby sis přinesl domů tohle poleno. I když seřízení a drobné úpravy asi bude potřeba také udělat.
Počkal bych ještě chvíli až normálně otevřou obchody, a potom vybral něco osobně. Pak se asi nestane aby sis přinesl domů tohle poleno. I když seřízení a drobné úpravy asi bude potřeba také udělat.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jak jsem psal vyse , mame podobnou zkusennost, myslel jsem ze to byla nahoda, ale vidim ze nebyla
Vrátit, tohle nemá smysl mít doma.TonyTer píše: 30.03.2021 20:46 Pražce nevyčuhujou, jsou pouze ostrý, nezabroušený, vyboulení desky za kobylkou je dost velký viz foto, prasklina je nepatrná, ale co by to časem vyvedlo těžko ríct. Vůbec nechci hanit Gilmoury, ale tohle by do prodeje asi jít vůbec nemělo.20210330_214325.jpg20210330_214346.jpg
A za stejný prachy koupit buď Corta, nebo si počkat na bazaru na nějakou Dowinu. Za sedmičku jde koupit podstatně lepší nástroj než tenhle vrak.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.