Zdravím hudebníci!
Mám dvě kytary, jednu dreadnought a jednu španělku.
Španělku mám u našich jen na občasné hraní u ohně, když se tam zrovna objevím. Mám na ní klasické nylonky, ale napadlo mě na ni zkusit flamenco struny, konkrétně D'ADDARIO EJ25B. Kvůli většímu pnutí a tím pádem lepšímu zvuku na táborovky (teď prosím, ať se nevyjadřují kritici táborovek na španělku, prostě mám obě kytary, nechci je převážet, nejsem žádný velmistr a neuráží mě hrát čas od času táborovky na španělku).
Neřešil jste někdo něco podobného? Jde mi jen o to, jestli to klasická španělka snese - jestli jsou tyto nylonky speciálně na flamenco kytaru, která je tuším i na to větší pnutí stavěná. (teď pomíjím fakt, že je tahle historická španělka stejně asi držák, protože na ní taky kdysi byly jeden čas kovové struny...když ji naši tehdy sehnali ve frcu a než jsem o ni začala více pečovat)
Díky!
Flamenco struny na španělku?
Pravidla fóra
-
shopgirl.l
- Nový uživatel
Re: Flamenco struny na španělku?
Myslím, že klasické a flamencové kytary se liší hlavně ve dřevech, případně že na flamencových je ještě golpeador, ale ne konstrukcí. Navíc na klasickou kytaru se také používají struny různého pnutí (tension). Tudíž bych se toho nebál a směle je tam natáhl.