Zdravím,
v úvodu bych rád popsal svůj problém a následně napíšu, co využívám za techniku:
1. Snažím se připojit externí mikrofon k notebooku, nicméně notebook není schopen mikrofon identifikovat (nevidím mikrofon v nastavení zvuku na kartě vstupy, ani mezi zvukovými zařízeními)
2. Technika, kterou se snažím připojit
Mám notebook Lenovo IdeaPad 510-15IKB (https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-510-1 ... 24/produkt) - tento notebook má pokud vím otvor pouze na sluchátka, nebo sluchátka s mikrofonem.
Koupil jsem si tedy redukci ROLINE 4pólový jack 3.5 M - 2x jack 3.5F - 15cm (https://www.alza.cz/roline-4polovy-jack ... 341926.htm) - redukce funguje, protože přes sluchátka normálně jedou.
Snažím se ale zapojit tento mikrofon Yenkee YMC 1020GY a nemohu za boha přijít na to, jak to rozchodit ( https://www.alza.cz/yenkee-ymc-1020gy-d5091130.htm).
Velice bych uvítal nějakou radu, ale upozorňuji prosím v lidské řeči, protože nejsem úplně ajťák co se terminologie týče. Mockrát Vám předem děkuju a přeju pěkný večer.
Chybné zapojení / nepřečtení mikrofonu ve Windows 10
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chybné zapojení / nepřečtení mikrofonu ve Windows 10
Základní otázka zní, má ten noťas opravdu vstup pro sluchátka+mikrofon v jednom? Ve specifikaci jsem to nedohledal. Jinak by to totiž mělo fungovat pomocí té tvé redukce. Pokud je to ale jen výstup sluchátkový, tak to nepojede.
Další dotaz, na co to chceš používat. To není moc ideální výběr mikrofonu pro muzikantské účely. Raději jej vrať a pořiď nějakou ověřenou funkční klasiku na poli USB mikrofonů. Tam už pak můžeš očekávat, že se ti mikrofon objeví na panelu jako nové USB zařízení.
Další dotaz, na co to chceš používat. To není moc ideální výběr mikrofonu pro muzikantské účely. Raději jej vrať a pořiď nějakou ověřenou funkční klasiku na poli USB mikrofonů. Tam už pak můžeš očekávat, že se ti mikrofon objeví na panelu jako nové USB zařízení.
Podle toho popisu v odkazu to je combo audio konektor, a je nepravděpodobné, že by to tak nebylo.
Základ je správce zařízení - je tam zvukovka normálně vidět? Žádný problém to nepíše? Jaký (od koho) má driver?
A potom, funguje interní mikrofon? Většina NTB ho má. Fungují alespoň repro?
Mrkni ještě do nastavení-soukromí-mikrofon (tak nějak, mám to anglicky).
Jinak může být vadná zvukovka, vadná redukce, vadný mikrofon, chybný(žádný) ovladač atd., takže použít vylučovací metodu, a vyzkoušet co jde na jiném zařízení.
Někdy se to blbě diagnostikuje, navíc někým kdo konektoru říká "otvor".
Základ je správce zařízení - je tam zvukovka normálně vidět? Žádný problém to nepíše? Jaký (od koho) má driver?
A potom, funguje interní mikrofon? Většina NTB ho má. Fungují alespoň repro?
Mrkni ještě do nastavení-soukromí-mikrofon (tak nějak, mám to anglicky).
Jinak může být vadná zvukovka, vadná redukce, vadný mikrofon, chybný(žádný) ovladač atd., takže použít vylučovací metodu, a vyzkoušet co jde na jiném zařízení.
Někdy se to blbě diagnostikuje, navíc někým kdo konektoru říká "otvor".
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Kolega to resil dlouho, pak jsem docvakl jacka do hodne tesne vyrobeneho konektoru na redukci a violá (ci celló). Takže zkontrolovat totok -> výrobní tolerance jsou v tomhle segmentu takové, ze to chce spojeni kontrolovat vizualne, pac obcas to chce pouziti nepatricne sily..