Po uspesnom update firmware na mojom Cuvave Cube Baby si sem dovolim cosi napisat, malo by to byt aplikovatelne aj na H9 (aj ked firmware ma mozno nejake mensie rozdiely, zvukovy zaklad bude rovnaky). Snad sa niekomu zide to info ak o tom uvazuje.
Konstrukcia
Je to celkom pevna kovova krabicka s troma solidnymi footswitchmi ("soft switching"), ma to jacky na vstup, vystup a maly sluchatkovy vystup, a dva micro-USB porty. Solidne to posobi, nebojim sa na to slapnut nohou, aj ked to mam vacsinou na stole. Spinac On/Off je z kategorie lacnejsich, ale zatial drzi bez problemov, a to sa s tym obcas hra moj trojrocny syn. Samotne ovladacie potaky su dost nanic - su malinkate a tazko sa na nich nastavuje nieco presnejsie, je to fakt len nudzovka. Pogumovanie sa z nich da "vyzliect", ale moc to nepomaha. Nastastie sa vsetko da nastavit cez PC appku. Baterka drzi par hodin, este sa mi ju nepodarilo vybit ani pri dlhsom hrani.
Funkcie
9 preampov + 8 IR, Delay, reverb, chorus/phaser
Preset mode: 3 tlacitka = 3 presety (red, blue, green)
Live mode: nastavenie presetov, zapinanie/vypinanie blokov (cerveny = preamp, modry = delay + chorus/phaser, zeleny = IR + reverb)
Tuner mode: funguje, ale len v E standard
Bluetooth: pre pripojenie napr. telefonu a prehravanie podkladov na cvicenie
Zvukovka: pre PC cez USB kabel, alebo nahravanie do telefonu cez USB2 -> sluchatkovy jack
Zvuky
Po update na fw 20210830 mi zvuky co z toho lezu pridu byt o dost pouzitelnejsie ako predtym. Za prve su tam trochu rozumenjsie default IRs, ale hlavne preampy su konecne nejake pouzitelne tiez (je tam 2x clean, 3x crunch, 4x distortion). IR si aj tak kazdy loadne svoje, ze...ale viem si predstavit pouzit na sluchatka doma aj jeden z "firemnych".
Clean je fakt clean, crunch je len o nieco viac nagainovany a distortion je taky silnejsi rockovy crunch. Na metalove "dz dz" to neni (hram na pasivky). Skusal som pred to zapojit overdrive a boost (EHX OD Glove a LPB-1) a kupodivu sa to chova celkom normalne. Do clean zvuku kludne mozes hrat s pedalom nastavenym ako distortion, ale funguje aj boostovat skreslene ampy overdrivom alebo rovno boosterom. Takto som z toho dostal aj nejake tie palm mutes kludne. Preampy maju len dve premenne: gain a tone, takze su moznosti tvorby zvuku omezene.
IRs to zvladlo nahrat vsetky co som skusal, nevedel som najst kolko toho impulzu to dokaze nacitat, ale nejako zasadne ich neorezava myslim. Oproti mojmu Amplifireboxu som mal pocit ze to ale tie impulzy trochu "zobecnuje" - dve rozne IR ktore v Amplifireboxe pouzivam na rozdielne farby zvuku mi z Cuvave zneli prakticky rovnako. Stale je to ale hodne moc dopredu pred nejakymi ne-IR simulaciami boxu.
Efekty na tom nepouzivam, okrem delayu ale nic moc.
+
+ vlastne IR
+ bluetooth (na cvicenie)
+ baterka (neni treba adapter, zasuvku)
+ PC appka (loaduju sa cez nu impulzy, aj sa nastavuju presety)
+ da sa najst uchazajuci cisty aj crunch zvuk
+ celkom pouzitelny delay
+ da sa pouzit ako nudzova zvukovka k PC (a zrejme aj mobilu - neskusal som)
-
- reverb je hrozny
- nevie bez pomoci high gain
- prempy maju len tone potak
- chorus a phaser prakticky nepouzitelne (mozno len v najnizsom nastaveni, inac su moc extrem)
- pocitovo vyssia hladina sumu
- potaky na krabicke len velmi tazko pouzitelne
Za tu cenu (kupovane za cca 850Kc z Aliexpress myslim) je to fajn cvicitko na doma, alebo niekam na dovcu/sluzobku do hotelu. Je to fakt male a skladne, staci pripojit gitaru, sluchatka, a hrat. Pripadne si cez BT primixovat nejaky backing track. Na nejake profi hranie (napr ako IR loader) - asi by som si radsej priplatil za bazarovy Radar napriklad, ten zvladne tie IRs vo vyssom rozliseni. Ale mozno ako zufaly backup az sa mi pokasle cely pedalboard vratane napajania by to slo

Pre mna to ma vyznam na rychle pocvicenie hlavne vecer doma, ked sa mi nechce vytahovat pedalboard alebo zapinat PC.
Sem som nahral par
ukazok.