Flashback x4 + midi pedál

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kvet

Flashback x4 + midi pedál

Příspěvek od Kvet »

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak společně rozchodit TC Electronic Flashback X4 Delay a midi expresion pedál MIDI Expressione 1F od české firmy Microdesignum.
Podle manuálu Flashback přijímá midi příkazy na Omni, což znamená, že by měl fungovat na všech midi kanálech? Zkoušel jsem v něm přehrát fimware a nepomohlo to.
MIDI Expressione jsem zkoušel nastavovat na různé kanály a nedělo se nic.
Nevíte někdo? Předem díky. :)
JirkaT

Re: Flashback x4 + midi pedál

Příspěvek od JirkaT »

Tady v odkazu na pedál Expressione 1F: https://www.microdesignum.cz/obchod/pro ... ne-1F.html je napsané tohle:
Expression pedál s nožním tlačítkem pod špičkou pedálu. Vestavěný MIDI kontrolér posílá MIDI zprávu Control Change o stavu sepnutí tlačítka (0 nebo 127).

Poloha pedálu není převáděna na MIDI zprávy.
Při stisku tlačítka se na X4 Delay nic neděje ?
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Ne, neděje se vůbec nic při stisku tlačítka ani při pohybu pedálem.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Co jsi chtěl tím padálem na tom X4 řídit ? Vypadá to, že jediné co umí pedál vyslat, je informace o stisku toho tlačítka a X4 to neumí přijmout, protože to nemá v repertoáru příkazů, kterým "rozumí".
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Chtěl jsem jím ovládat tlačítko delay time, to by mělo jít, jak se píše v manuálu.
Když je v režimu looper, chtěl jsem přepínat presety pomocí tlačítka pedálu.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Proč to chceš řídit jedním tlačítkem na pedálu, když to umí X4: presety A B C a TAP na delay time ?
20210615_134830.jpg
Kvet

Příspěvek od Kvet »

JirkaT píše: 15.06.2021 12:53 Proč to chceš řídit jedním tlačítkem na pedálu, když to umí X4: presety A B C a TAP na delay time ?
20210615_134830.jpg
V režimu looper to nejde.
Navíc mě baví ta rychlá změna zvuku, když to přidáš pedálem..
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Expressione 1F není MIDI pedál. Je to klasický expresion pedál, který má uvnitř zabudovaný přepínač, který vysílá předprogramovaný MIDI signál.

Viz popis:
Tzn. pedál funguje jako každý jiný expresion pedál - má výstup na velký jack, které lze zapojit do EXP vstupu efektu. MIDI zde slouží jenom pro případné zapnutí/vypnutí efektu. Na ten přepínač by sis tak mohl např. nastavit, aby se po sešlápnutí přepnulo na konkrétní preset A/B/C.

Podívej se do manuálu X4 - na straně 10 je k expression pedálu nějaké info - jak to zapojit, nastavit, atp.

Pokud máš pedál postavený na Bespeco VM12L, tak ten má 20k, v manuálu píšou, že je potřeba 25k.

Jen tak mimochodem - tenhle pedál jsem navrhoval já :-)
Kvet

Příspěvek od Kvet »

rotten77 píše: 15.06.2021 13:19 Expressione 1F není MIDI pedál. Je to klasický expresion pedál, který má uvnitř zabudovaný přepínač, který vysílá předprogramovaný MIDI signál.

Viz popis:
Tzn. pedál funguje jako každý jiný expresion pedál - má výstup na velký jack, které lze zapojit do EXP vstupu efektu. MIDI zde slouží jenom pro případné zapnutí/vypnutí efektu. Na ten přepínač by sis tak mohl např. nastavit, aby se po sešlápnutí přepnulo na konkrétní preset A/B/C.

Podívej se do manuálu X4 - na straně 10 je k expression pedálu nějaké info - jak to zapojit, nastavit, atp.

Pokud máš pedál postavený na Bespeco VM12L, tak ten má 20k, v manuálu píšou, že je potřeba 25k.

Jen tak mimochodem - tenhle pedál jsem navrhoval já :-)
Díky. Pedál je ale verze 1A1F (což jsem prve nenapsal) a má pouze midi in a midi out.
Takže nevím...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Kvet píše: 15.06.2021 13:34 Díky. Pedál je ale verze 1A1F (což jsem prve nenapsal) a má pouze midi in a midi out.
Takže nevím...
Podle manuálu X4 neumí ovládat přes MIDI nějaké parametry. Jen umí přijímat tempo = MIDI clock (třeba z grooveboxu, automatického bubeníka, DAW, ...):
MIDI IN jack
Connect a computer/DAW (or another device generating a MIDI
Clock signal) to the MIDI IN jack to control the pedal’s delay
tempo.
Potom už přes MIDI umí jen zavolat presety:
– Program Change message #001: Recall Preset A
– Program Change message #002: Recall Preset B
– Program Change message #003: Recall Preset C
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Aha, už chápu. Tedy rozumím tomu tak, že samotný pedál nic ovládat nemůže.
Měly by ale jít zavolat ty presety tlačítkem, ne?
Díky moc!
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Kvet píše: 15.06.2021 14:00 Měly by ale jít zavolat ty presety tlačítkem, ne?
Díky moc!
Pokud se nepletu, tak přepínač posílá ControlChange ale X4 používá pro změnu presetu ProgramChange...
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

X4 jsem nějaký čas měl, později jsem ho vyměnil za Majora. Efekt jako takový je skvělý, ovládal jsem ho přes FCB1010, bohužel nemá bypas, takže jeden s presetů tak sloužil s nulovými hodnoty. Protože jsem ho měl v racku, udělal jsem si tempo na nohu. Samotné ovládání jednotlivých efektů mimo přepínání presetů přes midi nejde, a pro ty co by přece jen chtěli vyzkoušet : https://feki99.wixsite.com/feki/post/tc ... -shback-x4
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Kvet

Příspěvek od Kvet »

feki píše: 20.06.2021 18:27 X4 jsem nějaký čas měl, později jsem ho vyměnil za Majora. Efekt jako takový je skvělý, ovládal jsem ho přes FCB1010, bohužel nemá bypas, takže jeden s presetů tak sloužil s nulovými hodnoty. Protože jsem ho měl v racku, udělal jsem si tempo na nohu. Samotné ovládání jednotlivých efektů mimo přepínání presetů přes midi nejde, a pro ty co by přece jen chtěli vyzkoušet : https://feki99.wixsite.com/feki/post/tc ... -shback-x4
Ahoj,
a zkoušel jsi přepínání presetů přes midi v režimu looper?
Na pedálu mi nejvíc chybí to, že v režimu looper nejde tlačítky přepínat mezi presety. Tlačítka se využívají na funkce looperu a tohle by mohlo midi vyřešit. Díky
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Looper jsem nepoužíval, na forum TC, kde se diskutuje o x4 bylo zasláno mnoho podnětů na funkce midi výrobci, ale update se nekoná.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“