Ahoj,
poradí prosím někdo software co by uměl pustit/nahrát hudbu (mp3, wav apod.), "vychytat" si bicí linku a převést ji do not nebo do tabulatury na bicí? Děkuji za náměty.
Software na převod hudby na taby (noty)
Pravidla fóra
Re: Software na převod hudby na taby (noty)
Rád se nechám příjemně překvapit, ale pokud nedošlo k nějakému zásadnímu průlomu na poli AI, nejlepší je si to stáhnout vlastníma ušima.
Stahování sól (aspoň teda na strunné nástroje) tříbí hudební slovník, sluch a pomáhá proniknout do toho jak váš velký vzor přemýšlí.
Stahování sól (aspoň teda na strunné nástroje) tříbí hudební slovník, sluch a pomáhá proniknout do toho jak váš velký vzor přemýšlí.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
To jistě 
jen je to občas problém, když nahrávka není zrovna kvalitní...
Měl jsem takové dejavu, že už něco takového existuje.
jen je to občas problém, když nahrávka není zrovna kvalitní...
Měl jsem takové dejavu, že už něco takového existuje.
Tak pokud důvod, proč to to nejde stáhnout ušima, je nekvalitní nahrávka (není to dobře slyšet, je to nezretelne), tak to určitě nepůjde pomocí softwaru. Jak by měl slyšet sw, když je to nezretelne pro lidské uši.
Pokud máš izolovanou stopu melodickeho nástroje, můžeš vyzkoušet třeba melodyne, který umí analyzovat výšku tónů.
Na bicí existoval plugin ktDrumTrigger. Ale nepočítej s tím, že v nějaké složité pasáži ti to vyhodí noty a ty si to pak přehraješ a bude to ono.
Dobré je si najít YouTube cover, často jsou tam nástroje lépe slyšet a navíc vidíš co ten člověk hraje.
Hodně věcí najdeš na songsterru v midi, jde to stáhnout, otevřít v nějakém midi editoru a kritickou pasáž si z toho vytáhnout...
Pokud máš izolovanou stopu melodickeho nástroje, můžeš vyzkoušet třeba melodyne, který umí analyzovat výšku tónů.
Na bicí existoval plugin ktDrumTrigger. Ale nepočítej s tím, že v nějaké složité pasáži ti to vyhodí noty a ty si to pak přehraješ a bude to ono.
Dobré je si najít YouTube cover, často jsou tam nástroje lépe slyšet a navíc vidíš co ten člověk hraje.
Hodně věcí najdeš na songsterru v midi, jde to stáhnout, otevřít v nějakém midi editoru a kritickou pasáž si z toho vytáhnout...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen na doplnění: KTDrumTrigger si rozhodně neporadí s kompletní nahrávkou - i kdyby byla kvalitní (natožpak ve zmíněných případech). Mohl by odvézt možná většinu práce (díky filtračním možnostem), ale nedával bych mu moc šancí.
Možná by se dalo - podobně jako u zpěvu - zaexperimentovat s fázemi a odečíst L/R kanály a následně invertovat výsledek, ale přijde mi, že míra námahy nebude zdaleka odpovídat výsledku a v tomhle srovnání jednoznačně stojím za doporučeným postupem (tj. vlastní vytvoření bicích na základě poslechu).
P.
Možná by se dalo - podobně jako u zpěvu - zaexperimentovat s fázemi a odečíst L/R kanály a následně invertovat výsledek, ale přijde mi, že míra námahy nebude zdaleka odpovídat výsledku a v tomhle srovnání jednoznačně stojím za doporučeným postupem (tj. vlastní vytvoření bicích na základě poslechu).
P.
předpokládám, že jde o nějakou neofiko UDG nahrávku. V opačném případě, kdyby to byl nějaký světový hit, šel bych cestou, že bych se poohlíd po nějakých tabulaturách, patternech, které se dají stahnout a bicí vypreparoval z toho. Samozřejmě kontrola, jestli to sedí.
(... aha, Placka mě předběh.)
(... aha, Placka mě předběh.)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)