Ahoj chlapi,
chtěl jsem se zeptat, existuje nějaký způsob na přepínání nastavení gainu na aparátu? Jde to po MIDI? Například nastavím gain na 2 a po sešlápnutí switche bude na 10. Exisuje nějaká možnost?
Díky, David
Lze přepínat nastavení gainu?
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lze přepínat nastavení gainu?
Některé aparáty mají dva a více kanálů. Některé mají možnost ovládání parametrů přes MIDI.
Takže ano - jde to, ale záleží na tom, co daný aparát umožňuje (a co případně umožňuje MIDI pedál)...
Takže ano - jde to, ale záleží na tom, co daný aparát umožňuje (a co případně umožňuje MIDI pedál)...
Hraju na kytary a mašinky
-
David Červinka
Děkuji,mám Marshall DSL 40CR, máte nějaký tip na midi ovladač?
Tenhle Marshall nemá ovládání po midi, tím pádem nemá cenu řešit midi pedál (pokud jej neplánuje využít ještě k dalším zařízením, pak by to smysl mohlo dávat).
Přepínat kanály můžeš pomocí libovolného footswitche. Např zde:
https://hudebnibazar.cz/footswitch-mars ... /ID369618/
Přepínat kanály můžeš pomocí libovolného footswitche. Např zde:
https://hudebnibazar.cz/footswitch-mars ... /ID369618/
-
David Červinka
Mám normálně MIDI vstup vzadu, i na youtube používají ovládání přes MIDI, jen nevím jestli se dá nastavit míra zkreslení tak, aby si to ten pedál pamatoval.
Máš recht, fakt to má midi i špatné jsem se díval.
Midi může přepínat kanály a módy, přepínat Master volume a přepínat efektovou smyčku. Neumí ukládat různé hodnoty gainu, přepíná to co máš nastavené na panelu
Midi může přepínat kanály a módy, přepínat Master volume a přepínat efektovou smyčku. Neumí ukládat různé hodnoty gainu, přepíná to co máš nastavené na panelu
I tak to umí přepínat víc, než footswitch. Otázka je, jestli to je použitelný. Ze zkušenosti co znám, tak společnej gain a volume pro clean a crunch absolutně nefunguje. Pro čistej to chce ohulit víc volume a crunch potom moc řve. OD1 a OD2 zase nebude tak velkej rozdíl. Myslim si, že OD2 má víc gainu, protože jde víc basů do zkreslení. Proto se většinou dž dž metal hraje přes OD1. Jestli teda nefunguje správně přechod z crunche na OD, tak to s midi vyřešit nejde.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)