Klávesy - Yamaha PSR-EW410 - do 10 000 Kč - dobrá volba ?
Pravidla fóra
Klávesy - Yamaha PSR-EW410 - do 10 000 Kč - dobrá volba ?
Zdravím, vyhlédl jsem si tento keyboard - Yamaha PSR-EW410. Jde mi hlavně o propojení s PC. Můžete mi dát tip v této cenové kategorii do 10 000 Kč na jiné klávesy, nebo dobrá volba ? Dík.
Re: Klávesy - Yamaha PSR-EW410 - do 10 000 Kč - dobrá volba ?
Možná kdybychom znali důvod volby a styl práce (a styl tvorby) - páč jestli to má být hlavně masterkeyboard k PC má to spoustu placených funkcí, které bych u PC nevyužil a raději bych šel po co nejkvalitnější klaviatuře - ale když nevím jestli cíl je tvorba EDM synth-linek a zrychlené ovládání DAWu nebo vyžívání se v nuancích poslední verze Pianoteq a tedy řešení, jestli už někdo po zvuku u modelovaného VSTi rozliší newyorský a hamburský Steinway..
Začínám, ale třeba - tvorba EDM synth-linek a zrychlené ovládání DAWu.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, moc si na Josého dotaz neodpověděl...vysocan píše: 4.11.2021 21:36 Začínám, ale třeba - tvorba EDM synth-linek a zrychlené ovládání DAWu.
Když se dívám na popis těch kláves, tak to jsou spíš "studentské" samohrajky. Zvukově určitě ne na "EDM synth linky". Na ovládání DAW bych volil nějaký MIDI kontrolér, který toho umí víc, než jen posílat noty (což bude zřejmě případ těchto kláves).
Měl bys opravdu napsat, jaká je tvoje představa - co by klávesy měly umět, jak si představuješ, že je budeš používat, jaký požaduješ zvuk (ukázky z YouTube), apod.
Hraju na kytary a mašinky
Nedá se než zcela souhlasit s Rottenem. Ty vybrané klávesy jsou, IMO, tak na Duo Jamaha styl tvorby, zabalené do moderněji zaměřeného marketingu. A řekl bych, že s iPadem a nejlevnějšími MIDI kláveskami se dá udělat muziky víc a uživatelsky snad ještě snadněji a s více možnostmi.
Styl práce - ještě vůbec netušíš, začínám chápat.
Jestli jsi budoucí producent a zatím disponuješ jen počítačem - sáhl bych po něčem jak Novation Impulse 49, (což je jen kontroler) a zvuk tvořil kompletně v kompu (dostaneš k tomu Ableton live lite - což bych řekl, že využiješ víc než groove buhvico z Yamahy). Zbytek peněz se dá utratit za software (až se budeš trošku orientovat v tom, co chceš).
Ale každopádně nejdřív bych studoval co a jak - věřím, že na YT najdeš tuny tutoriálů pro začínající producenty a k většině začátků nic kupovat nemusiš, všechny ty kontrolery slouží hlavně ke zrychlení a zjednodušení práce..
Styl práce - ještě vůbec netušíš, začínám chápat.
Jestli jsi budoucí producent a zatím disponuješ jen počítačem - sáhl bych po něčem jak Novation Impulse 49, (což je jen kontroler) a zvuk tvořil kompletně v kompu (dostaneš k tomu Ableton live lite - což bych řekl, že využiješ víc než groove buhvico z Yamahy). Zbytek peněz se dá utratit za software (až se budeš trošku orientovat v tom, co chceš).
Ale každopádně nejdřív bych studoval co a jak - věřím, že na YT najdeš tuny tutoriálů pro začínající producenty a k většině začátků nic kupovat nemusiš, všechny ty kontrolery slouží hlavně ke zrychlení a zjednodušení práce..
Moc děkuji všem za Váš čas a ochotu, nakonec jsem se předběžně rozhodl pro NOVATION Impulse 61. To je na 99 % to co hledám. Nocméně, než def. objednám....
asi tady nemohu jmeonovat známé e - shopy s hudebními nástroji, moc jich není.... ,které mi vyjely se stejnou cenou.
Určitě bych je nekupoval např. u zeleného ufouna a nebo ?
Co mě však zarazilo a nechápu, ač stejná řáda - liší se ve vybavení -
dodávaný software - atd.:
1- e-shop s hudebními nástroji -
------------------------------------------------
• Přístup k Sound Collective
• Ableton Live Lite ??????? 8 nebo 10 - není uvedeno...
• 4 GB zvuků a smyček Loopmasters
• VST/AU plug-in Novation Bass Station
• Jeden ze čtyř nástrojů XLN Audio Addictive Keys
• VST/AU plug-in V Station
----------------------------------------------------
2. E - shop
Parametry
Počet kláves: 61
Software: Ableton Live 10 Lite, Bass Station, Loopmasters library - kolik GB ???
Velikost kláves: Standardní
Klaviatura: N/A
Typ klaviatury: Dynamická s aftertouch
Povrch klaviatury: Hladký
Provoz na baterie: Ne
Vstupy: Sustain Pedal, Expression Pedal, MIDI IN
Výstupy: Midi Out
Barva: Šedá
USB Midi: Ano
Obsah balení: USB kabel, kód pro software ????
------------------------
3. E-shop
Nešlo zkopírovat
Ableton Live 8 !!!!! - nižší řada ???
1GB samplů od Loopmasters - o 3 GB míň než ten první
ale oproti jiným nabízí - navíc ? - 500 MB samplů a lopů od Mike The Drummer
-------------------
Takový skvělý nástroj si nekupuji na týden a tak budu rád, když mi to osvětlíte.
Samozřejmě mohu zmíněným e - shopům napsat, ale...... Vám věřím víc.
Dík
Vysočan
asi tady nemohu jmeonovat známé e - shopy s hudebními nástroji, moc jich není.... ,které mi vyjely se stejnou cenou.
Určitě bych je nekupoval např. u zeleného ufouna a nebo ?
Co mě však zarazilo a nechápu, ač stejná řáda - liší se ve vybavení -
dodávaný software - atd.:
1- e-shop s hudebními nástroji -
------------------------------------------------
• Přístup k Sound Collective
• Ableton Live Lite ??????? 8 nebo 10 - není uvedeno...
• 4 GB zvuků a smyček Loopmasters
• VST/AU plug-in Novation Bass Station
• Jeden ze čtyř nástrojů XLN Audio Addictive Keys
• VST/AU plug-in V Station
----------------------------------------------------
2. E - shop
Parametry
Počet kláves: 61
Software: Ableton Live 10 Lite, Bass Station, Loopmasters library - kolik GB ???
Velikost kláves: Standardní
Klaviatura: N/A
Typ klaviatury: Dynamická s aftertouch
Povrch klaviatury: Hladký
Provoz na baterie: Ne
Vstupy: Sustain Pedal, Expression Pedal, MIDI IN
Výstupy: Midi Out
Barva: Šedá
USB Midi: Ano
Obsah balení: USB kabel, kód pro software ????
------------------------
3. E-shop
Nešlo zkopírovat
Ableton Live 8 !!!!! - nižší řada ???
1GB samplů od Loopmasters - o 3 GB míň než ten první
ale oproti jiným nabízí - navíc ? - 500 MB samplů a lopů od Mike The Drummer
-------------------
Takový skvělý nástroj si nekupuji na týden a tak budu rád, když mi to osvětlíte.
Samozřejmě mohu zmíněným e - shopům napsat, ale...... Vám věřím víc.
Dík
Vysočan
NOVATION Launchkey 61 MK3 - prosím o vysvětlení v čem se liší od NOVATION Impulse 61.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to stejný typ, tak bude vybavení stejné. E-shopy si ulehčují práci automatickými překladači, texty někdy píšou studenti apod. Řídil bych se tím, co uvádí na stránkách přímo výrobce.vysocan píše: 6.11.2021 21:10 NOVATION Impulse 61. Co mě však zarazilo a nechápu, ač stejná řáda - liší se ve vybavení...
vysocan píše: 7.11.2021 23:59 NOVATION Launchkey 61 MK3 - prosím o vysvětlení v čem se liší od NOVATION Impulse 61.
Zkusil, u Amazonu v jejich porovnání vyhrál - Impulse 89 bodů, Launchkey - 81 bodů, žel rozdíl funkcí mi zatím nic neříká, takže se budu držet toho Impulse 61.
Ještě mi to nedá, našel jsem si na Novation Impulse recenzi už z roku 2012. Mám to pochopit tak, že v roce 2021 nemají tyto klávesy vylepšeného nástupce nebo, že nejsou v této kategorii do 10 000 Kč lepší MIDI klávesy ? Jde o nemalou investici a tak si nechám v tétpo kategorii MIDI - zadání poradit. Dále mě zarazilo, že tyto klávesy nemají externí napájení, takže pořád musí být přopojeny přes USB - PC. Což je asi logické. Díky za odpověď.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že nástupce je právě ten Launchkey. Napájení jen přes USB bývá normální.vysocan píše: 8.11.2021 16:24 Ještě mi to nedá, našel jsem si na Novation Impulse recenzi už z roku 2012. Mám to pochopit tak, že v roce 2021 nemají tyto klávesy vylepšeného nástupce nebo, že nejsou v této kategorii do 10 000 Kč lepší MIDI klávesy ? Jde o nemalou investici a tak si nechám v tétpo kategorii MIDI - zadání poradit. Dále mě zarazilo, že tyto klávesy nemají externí napájení, takže pořád musí být přopojeny přes USB - PC. Což je asi logické. Díky za odpověď.
Osobně bych vybral spíš Launchkey - řekl bych, že bude lépe uzpůsoben "dnešním potřebám" - i když MIDI protokol je v podstatě od 70. let beze změny, tak tyhle kontrolery mívají lepší pdoporu v DAW (automatické mapování parametrů apod.). Konkrétně Launchkey bude mít dobré provázání s Abletonem (ty pady jsou převzaté z Launchpadu a slouží primárně pro přepínání scén/klipů).
Pokud bys byl spíš pianista, tak bych šel po kvalitě klávesnice.
Pianista nejsem a nikdy nebudu. NOVATION Launchkey 61 MK3 - je tedy poslední model této řady MIDI kláves ? Díval jsem se na stránky výrobce a nenašel jednotlivé řady. Dík.
Já vycházím jen z jednoho historického rychlozážitku a bral bych ten impulse -> víc se mi líbila klaviatura + myslím si, že Aftertouch není marná funkce, ale proto sem se ptal na styl práce, ono každému bude víc vyhovovat z dnešní mega nabídky něco malinko jiného.
Ad napájení, a kdyby ho kontrolér měl, k čemu by to bylo? -> sami o sobě negenerují žádné zvuky, nic, je to v podstatě jen jinak poskládaná klávesnice..
Ad napájení, a kdyby ho kontrolér měl, k čemu by to bylo? -> sami o sobě negenerují žádné zvuky, nic, je to v podstatě jen jinak poskládaná klávesnice..
Není tu opravdu někdo, kdo s těmito MIDI klávesami pracuje a může říct pro a proti u obou nástrojů. Projel jsem google a fakt z toho nejsem chytrej. Launchkey MK3 to mírně prohrává. Dík.
Novation Impulse 61 - nemá .....
třech módů spouštění akordů jednou notou ??????????
výstup pro další syntezátory ??????
Třetí generace Launchkey se dočkala nových funkcí v podobě Arpeggiatoru,
nových ovládacích prvků pro transport či míchání a v neposlední řadě obsahuje přehledný dvouřádkový LCD displej. Změnou prošel také zadní panel, který nyní nabízí 5pin MIDI
drum machine, nebo MIDI zařízení a výstup pro Sustain pedál pro ještě autentičtější pocit ze hry.
Novation Impulse 61 - nemá .....
Třetí generace Launchkey se dočkala nových funkcí v podobě Arpeggiatoru,
nových ovládacích prvků pro transport či míchání a v neposlední řadě obsahuje přehledný dvouřádkový LCD displej. Změnou prošel také zadní panel, který nyní nabízí 5pin MIDI
drum machine, nebo MIDI zařízení a výstup pro Sustain pedál pro ještě autentičtější pocit ze hry.
Ještě prosba, tak snad naposled - NOVATION Launchkey 61 MK3 a nebo víte v této cenové kategorii o lepším- jiném - MIDI např. M-Audio Oxygen PRO 61 -
popis - MIDI klávesy - 61 kláves, s polovyváženou klaviaturou s dynamikou s aftertouch, povrch kláves: lesklý, USB a DIN MIDI, DIN MIDI: MIDI Out, USB MIDI: USB to Host.
Nebo máte s jinými MIDI klávesami zkušnosti a doporučili by jste je ? Dík.
popis - MIDI klávesy - 61 kláves, s polovyváženou klaviaturou s dynamikou s aftertouch, povrch kláves: lesklý, USB a DIN MIDI, DIN MIDI: MIDI Out, USB MIDI: USB to Host.
Nebo máte s jinými MIDI klávesami zkušnosti a doporučili by jste je ? Dík.
Upřímně, tohle je nejvíc kytaristické fórum, širší klávesácké a producentské auditorium najdeš třeba tu:
https://www.audiozone.cz/forum/
https://www.audiozone.cz/forum/
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No chtěl jsem v tom kluky zrádně nechat, ale koukám, že se to už trochu cyklí, tak se tomu pokusím dát nějaký směr:
1. Tazatel si musí nejprve ujasnit, co chce a jaké to má mít ovládací prvky. Zjevně toto neproběhlo.
2. Tazatel si musí nejprve ujasnit, jestli chce nástroj nebo kontroler (MIDI klaviaturu). Nástroj lze používat samostatně, kontroler jen s počítačem (nebo prostě nějakou aplikací).
Až si tazatel tyhle věci ujasní, může projet pár e-shopů a vybrat podle oka a popisu. Pak by se případně výběr zúžil o problematické modely (typicky neznámá "značka" s podezřele nízkou cenou, velká poruchovost apod.). No a teprve finále lze diskutovat někde na fóru.
Osobně mi třeba přijde, že se zatím diskutují natolik stejné modely, že bych zde volil asi pouze podle sympatie k šedé nebo černé barvě. Nic proti.
Tímhle stylem se fakt hardware nevybírá, kluci se sice snažili, ale bohužel to chce víc sebereflexe a vlastní invence před pokládáním dotazů.
Mě prošly pod rukama věci od M-audio, Roland, QuickShot a nemůžu si stěžovat (abych přispěl i víc konkrétně).
P.
1. Tazatel si musí nejprve ujasnit, co chce a jaké to má mít ovládací prvky. Zjevně toto neproběhlo.
2. Tazatel si musí nejprve ujasnit, jestli chce nástroj nebo kontroler (MIDI klaviaturu). Nástroj lze používat samostatně, kontroler jen s počítačem (nebo prostě nějakou aplikací).
Až si tazatel tyhle věci ujasní, může projet pár e-shopů a vybrat podle oka a popisu. Pak by se případně výběr zúžil o problematické modely (typicky neznámá "značka" s podezřele nízkou cenou, velká poruchovost apod.). No a teprve finále lze diskutovat někde na fóru.
Osobně mi třeba přijde, že se zatím diskutují natolik stejné modely, že bych zde volil asi pouze podle sympatie k šedé nebo černé barvě. Nic proti.
Tímhle stylem se fakt hardware nevybírá, kluci se sice snažili, ale bohužel to chce víc sebereflexe a vlastní invence před pokládáním dotazů.
Mě prošly pod rukama věci od M-audio, Roland, QuickShot a nemůžu si stěžovat (abych přispěl i víc konkrétně).
P.
Tazetel má jasno - pro jeho plánované hudbení záměry mu nejvíce vyhovuje NOVATION Launchkey 61 MK3, jen se ještě ptá, zda v této cenové kategorii není lepší MIDI kontrolér od jiné značky - nebo tedy s lepší výbavou. Toď asi vše. Dík
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm. OK. To ale nezjistí na jednom fóru (například zde). Téma je tu sice krátce, ale zatím to vypadá, že rozřešení tu nenalezne.
Btw - co si máme představit pod pojmem "lepší"?
P.
Btw - co si máme představit pod pojmem "lepší"?
P.
Lepší - třeba Arturia Keylab Essentials ?