Ahoj, mám dotaz ohledně pedalboardu. Plavu trochu v elektru. Vyrábím si board ze dřeva(4 cab method) a objednávám tyhle jacky https://alkinpedalboards.ca/products/io-n-connector
Našel jsem je jinde, kde psali, že v případě objednání celýho boardu od nich konektory i uzemní. Moje otázka je obecná a hloupá, protože jsem nevěděl, že se nepájící konektory uzemnují. Jakým způsobem prosím? Zaroven jeslti chápu to musí být uzemneno jen v jednom jacku? Nebo jak se předchází "ground loop" ? Mohl by mi to prosím někdo objasnit ?
Stavba pedalboardu
Re: Stavba pedalboardu
Noo, předpokládám, že oni tedy dělají kovový pedalboardy?
Tenhle jack k dřevěnýmu boardu nijak neuzemníš, bo dřevo nevodí. Otázka jak je tenhle jack konstruovanej. Je dost možný, že to tělo jacku není připojeno na zemnící vodič a třeba se to uvnitř nějak doletovává, aby to tělo sloužilo jako stínění. Chtělo by to rozebrat a vidět.
Tenhle jack k dřevěnýmu boardu nijak neuzemníš, bo dřevo nevodí. Otázka jak je tenhle jack konstruovanej. Je dost možný, že to tělo jacku není připojeno na zemnící vodič a třeba se to uvnitř nějak doletovává, aby to tělo sloužilo jako stínění. Chtělo by to rozebrat a vidět.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba pedalboardu
Podle mne to půjde uvnitř propojit (tělo k zemnímu pinu). A když ne, tak si české ručičky poradí. Zemnil bych těla samostatně, každý z konektorů zvlášť na svou signálovou zem. Pro vzájemné pospojování podle mne není důvod. Mohly by se smíchat zemní potenciály a máš zemní smyčky s brumem na světě.