YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Dino
Nový uživatel

YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715

Příspěvek od Dino »

Ahoj, měl bych prosbu. Uvažuji o koupi aktivních repro pro akce (venku i vevnitř) na oslavy, svatby, atd a rozhoduji se mezi YAMAHA DXR15 MKII a JBL EON715. Nyní mám JBL EON 615 a jsem s nimi v podstatě spokojený, jen bych rád zase o něco výkonnější bedny. JBL EON 715 jsem hrát neslyšel (prý jsou na tom výkonově lépe, než 615), ale slyšel jsem hrát nižší třídu YAMAHA DBR15 a co se týká kvality, tak byli rozhodně lepší, než JBL EON 615, proto bych rád ty YAMAHA DXR15 MKII, které jsou výkonnější. Může mi prosím někdo poradit, které z těchto dvou typů aktivních beden YAMAHA DXR15 MKII a JBL EON715 jsou lepší co se týká kvality a síly zvuku ? Podotýkám, že do beden půjde reprodukovaná hudba... Děkuji za rady a názory...
Placka

Re: YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715

Příspěvek od Placka »

Přímo s těmito modely zkušenost nemám, takže přispěju jen tím, co se dá najít ve specifikacích:
Yamaha udává max spl 134 dB, JBL 128 dB, tímto pohledem by vnímána maximální hlasitost yamahy měla být cca dvojnásobná. Pravděpodobně ale trochu lžou a údaje spíš v plodem kreativity marketingového oddělení než seriozniho měření...
Každopádně Yamaha má na wooferi 2,5" civku, JBL jen 2", takže Yamaha by teoreticky mohla být schopna vyšší zatížitelnosti.
U driveru udává yamaha 1,75" civku, 1" vyústění, JBL jen 1" vyústění, pravděpodobně tak na tom yamaha bude líp. Jsou to ale jen papírové údaje a o kvalitě zvuku nebo reálné hlasitosti z nich nevyctes nic.
Osobně bych volil yamahu
Dino
Nový uživatel

Re: YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715

Příspěvek od Dino »

O víkendu jsem si byl poslechnout JBL EON 715 a moc mě to nepřesvědčilo. Výšky z bedny lezli takové lehce nesrozumitelné... Pokusím si ještě poslechnout tu Yamahu DXR15 a uvidím. Každopádně se asi taky víc přikláním k Yamaha DXR 15...
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“