YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715
Pravidla fóra
YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715
Ahoj, měl bych prosbu. Uvažuji o koupi aktivních repro pro akce (venku i vevnitř) na oslavy, svatby, atd a rozhoduji se mezi YAMAHA DXR15 MKII a JBL EON715. Nyní mám JBL EON 615 a jsem s nimi v podstatě spokojený, jen bych rád zase o něco výkonnější bedny. JBL EON 715 jsem hrát neslyšel (prý jsou na tom výkonově lépe, než 615), ale slyšel jsem hrát nižší třídu YAMAHA DBR15 a co se týká kvality, tak byli rozhodně lepší, než JBL EON 615, proto bych rád ty YAMAHA DXR15 MKII, které jsou výkonnější. Může mi prosím někdo poradit, které z těchto dvou typů aktivních beden YAMAHA DXR15 MKII a JBL EON715 jsou lepší co se týká kvality a síly zvuku ? Podotýkám, že do beden půjde reprodukovaná hudba... Děkuji za rady a názory...
Re: YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715
Přímo s těmito modely zkušenost nemám, takže přispěju jen tím, co se dá najít ve specifikacích:
Yamaha udává max spl 134 dB, JBL 128 dB, tímto pohledem by vnímána maximální hlasitost yamahy měla být cca dvojnásobná. Pravděpodobně ale trochu lžou a údaje spíš v plodem kreativity marketingového oddělení než seriozniho měření...
Každopádně Yamaha má na wooferi 2,5" civku, JBL jen 2", takže Yamaha by teoreticky mohla být schopna vyšší zatížitelnosti.
U driveru udává yamaha 1,75" civku, 1" vyústění, JBL jen 1" vyústění, pravděpodobně tak na tom yamaha bude líp. Jsou to ale jen papírové údaje a o kvalitě zvuku nebo reálné hlasitosti z nich nevyctes nic.
Osobně bych volil yamahu
Yamaha udává max spl 134 dB, JBL 128 dB, tímto pohledem by vnímána maximální hlasitost yamahy měla být cca dvojnásobná. Pravděpodobně ale trochu lžou a údaje spíš v plodem kreativity marketingového oddělení než seriozniho měření...
Každopádně Yamaha má na wooferi 2,5" civku, JBL jen 2", takže Yamaha by teoreticky mohla být schopna vyšší zatížitelnosti.
U driveru udává yamaha 1,75" civku, 1" vyústění, JBL jen 1" vyústění, pravděpodobně tak na tom yamaha bude líp. Jsou to ale jen papírové údaje a o kvalitě zvuku nebo reálné hlasitosti z nich nevyctes nic.
Osobně bych volil yamahu
Re: YAMAHA DXR15 MKII vers. JBL EON715
O víkendu jsem si byl poslechnout JBL EON 715 a moc mě to nepřesvědčilo. Výšky z bedny lezli takové lehce nesrozumitelné... Pokusím si ještě poslechnout tu Yamahu DXR15 a uvidím. Každopádně se asi taky víc přikláním k Yamaha DXR 15...