Rozlaďuje se vám tremolo? (Drzyton)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Drzyton

Rozlaďuje se vám tremolo? (Drzyton)

Příspěvek od Drzyton »

Ahoj rozlaďuje se vám kytara při pákování?Mě už ne viz YouTube Drzyton.Vymyslel a vyrobil jsem si můj novej zámek strun a drží tón Drzyton:)
torst

Re: Rozlaďuje se vám tremolo? (Drzyton)

Příspěvek od torst »

Na videa jsem kouk a zajímavé. Mimochodem dobrá hráčská technika. Mě se u FR paradoxně posouvaly basové struny v krkovém zámku (!). Píšeš o novém zámku, ale něco je i s tím blokem vibrata, že? Takže patent? Neprozradíš?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Patent neprozradim,páč hledám výrobce kdo by to vyrábėl,ale pokud neseženu v důchodě za pár let to budu dělat sám.Jen uvedu je to jednoduché proto to funguje:)
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Jen doplním blok pod tremolem mám také vyrobený jinak,aby podpořil udržení rovnováhy,ale největší podíl na stabilitě ladění má zámek strun.Tremolo je volně plovoucí na obě strany nikde se o nic neopírá nemá žádnej doraz.Videa jsou jeden záběr bez střihu natočeno na mobil a zahraný tak jak mě to napadlo a napoprvé nemám čas to šperkovat jde mi o to autenticky ukázat co dělá ta kytara.Učím se hrát a učím se používat páku:)
volfi

Příspěvek od volfi »

Předpokládám, že tvé navržené součásti jsou z kovu, máš k nim dokumentaci? Pak by stačilo oslovit nějakou zámečnickou nebo CNC firmu, aby ti vyrobila třeba 10ks. a zkus to hodit na bazar. U toho nultého pražce je si potřeba uvědomit, že je asi 10 základní druhů rozměrů, plus se občas narazí na speciality jako je má třeba Harley Benton.
S nultým pražcem většinou nebývá problém, aspoň já jsem ho nikdy neměl. Takže ti asi prokluzovali struny? Tam nevidím moc prostoru pro změny, z mého pohledu je potřeba kvalitní ocel a teoreticky by byly vhodné drážky pro struny v pražci a kamenech, aby byl stejný přítlak na všechny struny a zvětší se i styčná plocha.

U bloku tremola je spoustu prostoru pro změny, asi nejlépe to má řešený Ibanez, tremolo na ložiskách a pružiny z obou stran bloku, vždy se vrátí na stejné místo -> ALE tremolo na ložiskách je pro mě pocitem výrazně jiné než tremolo na břitech. Takže zase můj pohled: u bloku tremola bych nejvíce uvítal u pružiny z druhé strany a teoreticky to uchycení pružin do bloku by mohlo být vylepšené, například nějaké miniaturní unibally.

No a když to vezmu reálně, tak Harley Benton za 10K se po výměně pružin nerozlaďuje a není potřeba dalších investic. Osobně bych nejvíc uvítal, kdyby někdo zkusil vyrobit Floydrose z nerezové oceli, zdá se mi to jako nejvhodnější materiál, ale třeba se pletu.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Ahoj u mého výrobku to není o materiálu,ale o konstrukci ta způsobuje,že to drží a nerozladí.Ten zámek drží pevně struny,ale má i další funkci.Vlastně jedním výrobkem vychytávám několik much naráz co kytary mají.Na kytaře jsem chtěl vylepšit i tremolo nápadů a řešení mám víc,ale zatím není pořeba to použít,protože to ladění po novém zámku strun drží.Nemohu si nechat vyrobit 10 kusů na cnc strojích,protože když pustím do světa jen jeden okamžitě se to dá okopírovat.Hledám nejlépe výrobce kytar,který má zájem tak nějak tuším,že by o to mohla být poptávka hlavně v zahraničí.Vyrobil jsem si to primárně pro sebe,ale jsem sám překvapen jak to funguje.Tak možná i ostatní kytaristé by něco takového rádi zkusily.Když to na staré kytaře s nekvalitním tremolem drží chtěl bych vidět co by to dělalo s origo tremolem FR.Zatím na každé kytaře se po tak drastickém pákování vše rozladilo hlavně akordy.Po přidělání drzytonu pákuju 2-3 hodinky a stále kvoká a drží.Sranda je,že nejkvalitnější tremolo jsem měl na české deltě za 7000tis. česká kopie jacksona tenkrát se to dělalo asi poctivě fakt ze železa né jako ted z bláta.Jinak kvalitní matroš musí být na břitech a protilehlých šroubech.Na těch obdélničcích co drží struny a pak sedla v kameni kde sedí struna no a to ta jacksonka nemá:) a přesto drží.K výrobě jsem potřeboval vrtačku,pilníky,brusku, svěrák a hlavně naštvání z rozladování pak to šlo ráz naráz:).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Zkoušel jsem něco podobného, fungovalo perfektně, šlo i zamykat.
I příběh byl (bohužel) podobný - "celý svět stojí sešikovaný na hranicích, aby mohl hned jedno nebo druhé, dokonalé české tremolo okopírovat" ehm, ehm
Bez patentu evropského + amerického, případně celosvětového (což jsou miliony Kč) žádná ochrana nehrozí (amíci si např. s evropským patentem akorát s rozkoší vytřou pr*del)

Nezbývá než zkusit zariskovat a jít aktivně s kůží na trh, jedině tak si toho může nějaká větší firma všimnout.
A taky si příliš nemalovat vzdušné zámky. Ona ta kýžená licence totiž může znamenat relativně málo peněz. Ty se můžou začat točit až při skutečně velkých prodejích (např. v tomto konkrétním případě si troufnu odhadnout desetitisíce a víc kusů).

Inovativní nápad a funkční prototyp je sice super start, ale opravdu jenom začátek.
Vynálezci jsou často šokovaní a rozčarovaní, jak paradoxně(?) malá část celkového příběhu to je...
např. TV show Den D rozbila spoustu podobných nereálných snů na atomy (doporučuju v rámci tréninku)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/102 ... -d-i-rada/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Děkuji za podporu mám zaměstnání a tento vynález si nechám když tak na přilepšení do důchodu kdy lokálně mohu dát kytaristům z okolí nástroj do kupy,protože mám další nápady a už teď dokážu rychle najít na kytaře problém a vylepšit to.Jen ten čas není.Ten DRZYTON má více funkcí proto to ladí a funguje a věřím tomu.Jedinej problém je že se to 40let dělá tak a já to teď změním a to né každej ukousne.No zatím budu ukazovat co to umí a uvidím co dál.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

velmi pekne a pravdivo napísané, ten tvoj "zázrak" sa mi páči, držím palce, osobne by som asi naozaj dal vyrobiť nejaké kusy a predal ich trebars na bazare muzikantom, myslím že by z toho boli asi vyššie výnosy pre teba.....ako z firiem, ktoré by skôr či neskôr tvoj nápad upravili a už by bolo po patente.....tak ako napísal hyenik....a ešte poznámka "sám by som bol jeden zo záujemcov o výrobok od teba"
volfi

Příspěvek od volfi »

Já ti rozumím, pokud jsi vymyslel něco převratnýho a nebo minimálně fajn zlepšovák, tak si nech ty kusy vyrobit, patentovat atd. Vem si příklad z evertune, asi je lepší prodávat svoje zboží všem, než přenechat nějaké značce Know-How. Navíc bych řekl, že pokud se jedná o drobný zlepšovák, tak to budou chtít kupovat samy muzikanti, kteří si rádi vylepšují svoje nástroje.
Každopádně, zde vidím jeden drobný problém, tvůj zlepšovák zabraňuje rozlaďování FR. Nikdy se mi FR nerozlaďovalo. Jen HB měl nekvalitní pružiny jak kdyby se natahovaly....
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Mě se FR rozlaďovalo na Kramer Hořovice, kde byl kvalitní origoš Floyda. Prokluzovaly basy.
"na české deltě za 7000tis. česká kopie jacksona" Byla to kopie Krameru, ale to je fuk.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Jj ano byla to kopie kramerky pravda byla to moje hodně dobrá kytara blbec sem ji prodal.Nevíte mohu napsat na you tubě ,že se tady o tom mluví?Ať to nemusím psát jinde pro ty kteří uhání info
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

U HB jak píšete,že se jakoby natahovaly pružiny to řeším mým blokem pod tremolem zas plní více funkcí,aby to drželo jedná věc ovlivňuje jinou a dá to trochu práce to vymyslet,ale mě to jde,protože rozumím železu konstrukci a když i zkouším hrát tak se to propojuje a už mě to rozlaďování fakt vytočilo.Když jsem při testování párkrát urval páku ve vteřině jsem to hezky česky vyřešil
volfi

Příspěvek od volfi »

No ať se dá pod blok tremola cokoliv, tak to nezabrání natahování nekvalitních pružin. Z mého pohledu stačí, aby se v nultém pražci struny nehnuly, nesmí se hýbat struny v kamenech, mít neotupené břity, neopotřebované šrouby, kde se dotýká břit a kvalitní pružiny. A ve výsledku je to vše o materiálech. Například na Ibanez S420 je ta "ocel" velice měkká. Na kamenech i nultém pražci jsou vidět hluboké drážky od strun. Pokud je celý systém kvalitní nerozlaďuje se. A stejně člověk neovlivní tepelnou roztažnost materiálu. Studená kytara / teplé ruce. To je asi to největší úskalí FR a hraní na živo.
Takže když vezmu v potaz třeba ESP MII, které nemá sebemenší problémy s rozlaďováním, tak pomůže něčemu tvůj zlepšovák? Nebo to je jen pro kytary, které mají někde nějakou konstrukční chybu, nepřesnost výroby, nevhodné materiály?
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Když se dá pod blok něco jinak pružiny mohou chodit jinak méně ,nebo více a to ovlivní żivot pružiny jsou různé tvary délky páky a vše navzájem pracuje lépe nebo hůře.Pišu jak sedlák,ale chápete nemohu víc prozrazovat.Výrazně to zlepší držení strun na hlavě takže,když je dobré držení i u tremola(umím vylepšit) tak pak je už jen struna(u mě Harley Benton je nejlevnější) a nic víc.Takže se stává1prdne struna to často.2u tremola pustí ten obdélniček strunu to někdy musím opravit obdelníček.3pustí drzyton a to se nestane,protože konstrukce to moc nedovoluje.Když se to dá na kvalitní kytaru bude to ještě asi vylepšovat,ale má to více funkcí tak něco bude určitě jinak věřím,že lepší.Jenže nemám lepší kytaru tak je to jen doměnka
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ćaute, keď som si prečítal, čo obnáša patentovanie a kolik to stojí, tak som nechápal. Dokonca je to tak, ja som to tak pochopil, že už, keď by si to hocikde prezentoval, napr. na nejakej výstave, na YT, dokonca aj tu na HF, jak to funguje, tak už sa to ani nedá dať, jak patent. Je to tam rozpísané a fakt som čumel.
Kým to nemáš zaplatené a schválené, tak nemáš ten patent a to sú patenty pre EU, Celý svet atd. Fakt majlant. Ten patent dostaneš len vtedy, keď je to fest v utajení a Ty dáš patent, dostaneš ho a potom máš patent a možeš s tým výjst von. Majú na to rok :!:
Keď to nie je úplne originálne riešenie a aj v malom to vychádza z floyďáckeho zámku, tak ti to ani neuznajú. Muselo by to byť úplne niečo nové.
To nevravím o agentoch a žalobách. nemenovaný velký obchod musel stáhnout SX-ky so strakáčovskou hlavou a SX začala robit asi pre EU a US trh s tým zobákom. V číne asi robia jak doteraz.
Riešil som to asi pred rokom, keď som vo svokrovej skrini našiel jeho patenty, ešte zo socíku. Tiež mám asi 3 nápady, " patenty "
No a ďalej, aby som nemal len optimistické správy :) tak, keď je to taký prevratný výrobok, tak by si to chcelo normálne sadnúť, stroboskopická ladička, pákovať a nejaký komentár. Takto tam zarifuješ pár akordov, sem tam ti to aj tak na D-čku neladí, hneď prejdeš na iný akord a tón a pákuješ.
Z videa vôbec neni jasné, či sa to rozlaďuje, alebo nie. Na ibaneze 2560 EX som takto bežne pákoval a s Elixírkami 0.9 sa ladenie skoro nepohlo.
https://www.gak.co.uk/en/ibanez-rg2560z ... nset/87954
na tejto.
Ja považujem za taký prevratný patent Floyd Rose, Evertune, celý Leov Stratocaster z 54-tého a kopec patentov.
Skús mrknúť, ako tie patenty vznikali a hlavne, ako ich chceli presadiť, to neni len tak, že vymyslím niečo a už to ide.
Fakt ti držím palce, tak to neber z mojej strany, ako negatívum.
Keď tomu veríš, tak do toho, ale, jak som písal, nejaká pekná miestnosť, pekná gitka, na ktorej je to namontované, tri ladičky, dvaja-traja vymakaní gitaristi, dobrý aparát. Nejak profi to podať.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Drzyton

Příspěvek od Drzyton »

Děkuji za objasnění problému.Patent i užitný vzor něco stojí proto bych ho dělal až by byl opravdu zájem a třeba smlouva na stole.Mám zaměstnání časově náročné a zatím mě živí tak nepotřebuju toto tak hrozit.Jsem amatér hraju tak i to tak prezentují hraju přímo u svěráku v dílničce a jak mě něco napadne hned upravují.Na nějakou lepší prezentaci by to chtělo hezčí novější nástroj hezčí lepší kytaristku spoře oděnou no a tak to právě zatím nechci.Videa s ladičkama jsou všude na netu,ale když to po krutém páskování drží akord je to více vypovídající.To co mám na kytaře mám první a jedinej na světě teda zatím.Tak to zkusím tak amatérský ukazovat dál a budu hledět co z toho vyleze.Nemusím tlačit na pilu
torst

Příspěvek od torst »

Ono je to celý trochu absurdní. "Jak odstranit problém s rozlaďováním u systému Floyd Rose", který byl navržen tak, aby kytara betonově ladila a nerozlaďovala se." Což v 98% případů funguje. A když někomu krkový zámek nedrží, tak ho vymění za jiný.
Bez ironie či nadsázky: Nedrží ti krkový zámek? Vyhoď ho, namontuj zamykací mechaniky a je po problému.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

No presne tak, jak píšeš. lebo, keď je na drahých gitkách 6-7 tis. Eurových zamykací mechanika a v podstate normálna Strat páka, tak to asi funguje.
Neviem teda presne, či to je obyčko páka, alebo sú tam nejaké vychytávky, ale zámky nemá. Popravde so zámkami je dost oštara.
https://www.thomann.de/cz/music_man_joh ... hs_ltd.htm
Gitka za 168 000 Kč a zámky nemá.
Skôr si myslím, že celková konstrukce a hlavne materiály sú to, co drží ladení.
Keď zapákuješ dolu , tak krk zrazu stratí pnutí a do tej polohy pred pákovaním sa musí vrátit, keď hore pnutí je väčšie a zas sa musí vrátit.
No a majetní gitaristi majú preto viac aj rovnakých gitár, lebo ono sa tie struny vymlacujú a strácajú ladenie.
Napr. si myslím, že aj Evertune je fakt pecka, ale keď vymlátiš struny, tak už ti nebudú tak ladit na 12. alebo 24 pražci. To podla mňa nezabezpečí ani Evertune.
Dal by som na to taký príklad, čo ma naučili ešte na škole v 80-tych rokoch. Zober si normálny vázací železný drát, ten je mäkký, daj ho do zveráku, napr. na délku metr, upevni jeden konec a druhý konec natáhni silou s kliešťami.
Ten drát zmení štruktúru a ... zrazu je jak gitarové Géčko, normálny pružný drát.
Toto robí aj struna na gitare, jak hráš, tak ju natahuješ a mení štruktúru a s tým sa nedá urobiť nič.
Zas, keď máš ocelové pražce, vymlátiš ju na pražcoch. Tvrdé struny ti zas vymlátia pražce.
Ja už by som volil Floyd a zamykací mechaniky. Floyd, kvôli jemnému ladeniu, to je fakt pohodlné a Floyd fasa vyzerá, mne sa lúbia s krátkymi tyčkami
https://www.thomann.de/cz/schaller_fr_tremolo_ii.htm
nemusí sa kilometer frézovat na tie tyčky. Však niektorí to frézujú, aj 2 centimetre ďalej od tyčiek a 5 centi do tela :shock:
Niekedy mi to pripadá, že to úplne neznalí vymýšlajú. To je jak Tesla, čo nemá vnútri klučky, potom tam horia šoféri :twisted:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
torst

Příspěvek od torst »

Funguje. Měl jsem na test Ibanezu a pákoval jsem jako divej a ani se to nehlo. Docela jsem mrkal. Jsem stará škola - strat páka bez krk. zámku = rozlaďování - a u této úplná pohoda.
https://www.casopismuzikus.cz/testy/iba ... cka-kytara
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“