Tipuju, že Gibson chystá novou řadu snímačů do Custom shopu, když už vypustil Custombuckery do prodeje
Gibson The pickup shop
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Gibson The pickup shop
https://www.gibson.com/en-US/page/pickupshop
Tipuju, že Gibson chystá novou řadu snímačů do Custom shopu, když už vypustil Custombuckery do prodeje
Re: Gibson The pickup shop
Ty refreshnutý webovky se mi líbí.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Hezký, kvituju pompézní návrat k 498T/490R, jsem zvědav na ceny...
Edit: a už tam naskočily, 99 USD, to jde
. Zato Custombuckery, 270 USD za nezavoskované dobro slibující kvíkot na podiu, no nevím, stojí to fakt za to?
Edit: a už tam naskočily, 99 USD, to jde
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak ne každý hraje ultimátní higain, ale je pravda, že jsou víc a míň mikrofonické snímače. Částečně se dá mikrofoničnost, resp. napískávání eliminovat pevnějším upevněním krytky, jak k samotnému snímači, tak i k rámečku snímače a samozřejmě i 'vycpání' pěnou zespod cavity.
Zavoskované snímače hrají trochu jinak, jsou o něco tupější a zavřenější. Nevoskované mají trochu jinou odezvu pod rukou a detailnější výšky. Nejpodobnější přirovnání je jako když si dáš no-load potenciometr na tónovou clonu, ten zvuk je jiný než tone naplno...
Jestli za to custombuckery stojí...záleží na kytaře
a samozřejmě na metal asi ne, ale na ostatní styly jako je classic rock/hard rock jsou na úrovni butikových motačů. Za mě je třeba Throbak nebo Holmes ještě o něco věrnější/lepší PAF, hlavně kobylkový snímač. Ale na Custom shop kytarách s CB bych se neobtěžoval s výměnou, pokud by to teda nebyl vyloženě průser 
Zavoskované snímače hrají trochu jinak, jsou o něco tupější a zavřenější. Nevoskované mají trochu jinou odezvu pod rukou a detailnější výšky. Nejpodobnější přirovnání je jako když si dáš no-load potenciometr na tónovou clonu, ten zvuk je jiný než tone naplno...
Jestli za to custombuckery stojí...záleží na kytaře
Nevíš jestli měl/má Klásek na Customu taky nezavosk? Parádní tón, přitom docela dost gainu a nenapískává mu to, má to ale hlavně v pazourech
... Na jedné Yamaze jsem měl snímače taky nezavoskované a mělo to tendenci napískávat, a to nehraju žádnej metloš, ale samozřejmě to nebyl ani náhodou CS. Kdysi jsem si udělal no-load poty na LP Chevy Custom, ale vrátil jsem to pak zpátky, přišel mi ten zvuk takovej až moc hi-fi. Throbak ale asi bude o něčem jiném...