VOX vs. IBANEZ

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
gardarobe

VOX vs. IBANEZ

Příspěvek od gardarobe »

http://eshop.kytary.cz/vox-ad-valvetron ... 91:0:0:1:0

http://eshop.kytary.cz/ibanez-val-bee-v ... 91:0:0:1:0

Chci koupit kombo na domácí hraní,rock a heavymetal,
vaše názory?

Díky
gardarobe

Příspěvek od gardarobe »

Ještě abych dodal,tak využiju jak čistý,tak zkreslený kanál.
Tyhle dvě komba mne zaujaly,ale nebráním se i jiným možnostem.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Tady každá rada krátká... O VBG jsem slyšel, že má nějaké problémy technického rázu a že bzučí... ale ruku bych do vohně nedal... Rada č.2 nech si poslat oboje, oboje zkus, jedno krásně zabal a pošli zpátky...

JInak ke specifikaci, ten VOX je velmi dobrý, universální kombíčko, rock i metal zvládne skvěle, obsahuje efekty a lampu v jejich rektoru a to produkuje dost solidní lampě se blížící (asi nejvíc ze všech hybridů) zvouček

Ibanez VBG je zase celolampa, ale nikdy jsem neslyšel jak hraje, nemůžu hodnotit, snad někdo poradí líp..
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No podívej. To kombo Ibanez jsem nehrál, ale VOXa jo, můj šálek kávy to není, páč mi vadí všudypřítomné zkrslení lampo, není tam prostě uplně čistý signál, resp je ale musíš to vyhulit na dost hlasito a stáhnout GAIN na min. Jestli více méně hraješ zkreslený signál tak se ti bude tohle kombíčko rozhodně líbit. Jestli by ses rozhod pro toho VOXe tak si kup na doma 30W verzi XL s reprákem 12" je to fakt hukot. A na doma je to paráda prot, že vzadu si můžeš seřídit hlasitost výkonového zesilovače tak že můžeš mít volume naplno a bude ti to hrát třeba jen 5W. Prostě parádička. Kdybych nebyl takový blázen do čistého zvuku tak bych už teď na něj šetřil :roll:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

MENHYR píše:No podívej. To kombo Ibanez jsem nehrál, ale VOXa jo, můj šálek kávy to není, páč mi vadí všudypřítomné zkrslení lampo, není tam prostě uplně čistý signál, resp je ale musíš to vyhulit na dost hlasito a stáhnout GAIN na min. Jestli více méně hraješ zkreslený signál tak se ti bude tohle kombíčko rozhodně líbit. Jestli by ses rozhod pro toho VOXe tak si kup na doma 30W verzi XL s reprákem 12" je to fakt hukot. A na doma je to paráda prot, že vzadu si můžeš seřídit hlasitost výkonového zesilovače tak že můžeš mít volume naplno a bude ti to hrát třeba jen 5W. Prostě parádička. Kdybych nebyl takový blázen do čistého zvuku tak bych už teď na něj šetřil :roll:
souhlas, metalovych a "buldozerovych" zvuku je tam opravdu hafo a zni velmi dobre (zkousel jsem to s Duncanem na Jacksonce a kreslilo to i pri gainu 1/4 jak blazen :lol: ), ten cisty kanal chce holt slabsi snimac (singly, mezipolohy - ale tak to uz je dany, bud hrajes metal a mas kobylkovy snimac blizko strunam takze i na clean ti mirne nakresluje, nebo hrajes rockec/univerzal a snimac mas niz a na cleanu je cisty, anebo jako vetsina kytaristu pouzivas na clean jiny snimac nez ten silny kobylkovy :lol: :lol: :lol: , mluvim o HB )
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“