Prasknutí "kolečka" na mechanice u akustické kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
debilnikrypl
Bandzone: www.bandzone.cz/amutra

Prasknutí "kolečka" na mechanice u akustické kytary

Příspěvek od debilnikrypl »

Dobrý den,
o víkendu jsem v klidu hrál, když v tom slyším jak se podladilo tenký éčko a začal jsem koukat co se vlastně stalo. Na mechanice jsem si všiml, že prasklo takový bílý "kolečko" podobný těsnění k vodovodnímu kohoutkům, akorát fakt menší. Na každým kolíku je zezadu černý a bílý kolečko, asi jako u každý kytary. Zkoušel jsem hledat na kytarách cz i muzikeru, ale žádný "kolečka" jsem tam nenašel. Proto bych tu rád zjistil, jak se tý prkotině říká, abych si mohl objednat novej kus. Děkuju moc.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Prasknutí "kolečka" na mechanice u akustické kytary

Příspěvek od Hendrek »

Uvažoval jsem, jestli tě oslovit, ale asi ne.
Většinou se spíš vyměňují komplet ladicí mechaniky.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

debilnikrypl píše: 11.04.2023 15:38 Dobrý den,
o víkendu jsem v klidu hrál, když v tom slyším jak se podladilo tenký éčko a začal jsem koukat co se vlastně stalo. Na mechanice jsem si všiml, že prasklo takový bílý "kolečko" podobný těsnění k vodovodnímu kohoutkům, akorát fakt menší. Na každým kolíku je zezadu černý a bílý kolečko, asi jako u každý kytary. Zkoušel jsem hledat na kytarách cz i muzikeru, ale žádný "kolečka" jsem tam nenašel. Proto bych tu rád zjistil, jak se tý prkotině říká, abych si mohl objednat novej kus. Děkuju moc.
Jaký máš typ kytary a značku? Je jasný, že cenovka je rozdílná (teflonový kroužek vs. mechanika), ale taky rozhodně doporučuji vyměnit komplet mechaniku.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
debilnikrypl
Bandzone: www.bandzone.cz/amutra

Příspěvek od debilnikrypl »

guitar.zl píše: 11.04.2023 19:04
debilnikrypl píše: 11.04.2023 15:38 Dobrý den,
Jaký máš typ kytary a značku? Je jasný, že cenovka je rozdílná (teflonový kroužek vs. mechanika), ale taky rozhodně doporučuji vyměnit komplet mechaniku.
Mám elektroakustiku dreadnoughtu "Ashton D26EQ". Sám nevím jestli by šla vyměnit jenom ta "jedna" mechanika pro tu jednu strunu a taky jak bych to udělal. Servisy existujou, ale radši bych si jenom odšrouboval šroubek, nasadil kroužek a hrál v klidu dál.
Naposledy upravil(a) debilnikrypl dne 11.04.2023 23:01, celkem upraveno 1 x.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Samozřejmě je blbost kvůli čtyřkorunové položce měnit celou mechaniku, je to otázka minuty a je jako nová.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ty kroužky se mění normálně, když máš víc starších kytar, občas některý prostě odejde. Většinou měním všechny najednou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Bývá tam plastový kroužek a kovová podložka (pérovka). Kdysi jsem jich objednal plný pytlík (60ks, míň neměli) z Ali asi za 2$. Na kytarách, kam jsem je dával, jsou dodnes. Dneska už to díky nutné administrativě bude trochu dražší, ale pořád asi levnější než poštovné po ČR.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“