Software pro piano + doprovody

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Anetka_Piano
Nový uživatel

Software pro piano + doprovody

Příspěvek od Anetka_Piano »

Ahoj všem,
mám možná trochu zvláštní dotaz a doufám, že se mi podaří jej řádně vysvětlit.
Hraji na digitální piano (Yamaha CSP-170). Ráda využívám program Synthesia, především proto, že do něj nahraji rozličné midi soubory mých oblíbených písní, a to nejen piano samotné, ale i ostatní nástroje. Synthesia mi bohužel v tomto často moc dobře nefunguje a i když v midi souboru je obsažena např. kytara, flétna apod., tak vše je přehrávané jako klavír. Jediné, co funguje dobře, je přehrávání bicích (percussion). Prosím, existuje nějaký program, software, aplikace, která by splňovala moje požadavky? Tedy - nahraji si do pc midi soubor a následně, když jej spustím, tak hraji pouze klavír a ostatní nástroje se mi hrají automaticky.
Děkuji,

Aneta
himself

Re: Software pro piano + doprovody

Příspěvek od himself »

Neni to uplne muj obor, ale prvni vykop: to piano musi vubec ty zvuky umet. Kdyz je nema, pouzije defaultni piano. Slysela jsi nekdy svoje piano hrat fletnu? Dost mozna to neumi.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A je původní dotaz vlastně míněn tak, že to má hrát přímo přes piano? Chápu to tak, že na PC v nějakém SW si chce Anetka přehrát midi všech nástrojů kromě piana a to k tomu hrát naživo.
Pak stačí klidně jakýkoliv notační SW, např. Musescore, jednotlivým midi stopám se přiřadí zvukově patřičné nástroje, klavírní stopa se zamutuje, a je to.

Bicí to přehrávalo asi proto, že bicí se v midi zapisují do kanálu 10 a ten je natvrdo přiřazen pouze jim, ostatní nástroje mohou libovolně kanály měnit.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Tahle clavinova pro playback podporuje XG, GS , GM i GM2, měla by tedy umět přehrát jakýkoliv midi soubor. Tohle piáno dokonce podporuje i styly a může fungovat jako jednodušší arranžer. Takže přehrávat midi přes něj je v pořádku a žádoucí. Problém nejspíš bude s nastavením buď aplikace nebo toho klavíru. Řešil bych radši proč to nefunguje, než nový software. Pokud je problém s nastavením midi na tom piánu, třeba zapnutý filtr midi eventů, stejně žádná jiná aplikace nepomůže.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“