Ozvučení elektrických bici v HiFi kvalitě
Pravidla fóra
-
jr.dolezel
- Nový uživatel
Ozvučení elektrických bici v HiFi kvalitě
Ahoj všem,
pořídil jsem si el.bicí Roland TD17 kvx2. Využívám placené sady a mám i EZD3. Účel na domácí hraní s podklady se sluchátky plní dle očekávání na výbornou. Kromě tichého hraní, ale potřebuji bicí využít i na domácí živé hraní a zkušebnu. Pořídil jsem kombo Roland PM100, vrátil ho a nyní mám ve 14 denní lhůtě LD systém8 roadie, který má 2.1 kanálů. Nemůžu si pomoct, ale obě sady, byť mi byly i doporučovány prodejci, nemají pro mě kvalitní zvuk. Máte někdo doporučení nebo zkušenost, jak vytáhnout z el.bicích kvalitní hrejivy, teplý až hifi zvuk? Když to přeženu živý zvuk podobný kvalitním sluchatkům ? Díky za vaše názory.
pořídil jsem si el.bicí Roland TD17 kvx2. Využívám placené sady a mám i EZD3. Účel na domácí hraní s podklady se sluchátky plní dle očekávání na výbornou. Kromě tichého hraní, ale potřebuji bicí využít i na domácí živé hraní a zkušebnu. Pořídil jsem kombo Roland PM100, vrátil ho a nyní mám ve 14 denní lhůtě LD systém8 roadie, který má 2.1 kanálů. Nemůžu si pomoct, ale obě sady, byť mi byly i doporučovány prodejci, nemají pro mě kvalitní zvuk. Máte někdo doporučení nebo zkušenost, jak vytáhnout z el.bicích kvalitní hrejivy, teplý až hifi zvuk? Když to přeženu živý zvuk podobný kvalitním sluchatkům ? Díky za vaše názory.
Re: Ozvučení elektrických bici v HiFi kvalitě
Nevím přesně, čím to je, ale mám takovou zkušenost, že klávesy nebo e-bicí nezní přes bedny nikdy tak plně do beden jako to zná člověk ze sluchátek.
ked si tie bicie vypocujes na kvalitne sluchatka tak je ten zvuk pre teba ok? Elektricke bicie nikdy samo o sebe nebudu zniet teplo a hrejivo.
ak by si pouzil cisto analogove vybavenie spojene s lampovymi procesormi tak by si mozno dosiahol konecny zvuk el bicich pre teba prijatelny. nepoznam ziadne digitalne zariadenie ktore znie teplo a hrejivo.
ak by si pouzil cisto analogove vybavenie spojene s lampovymi procesormi tak by si mozno dosiahol konecny zvuk el bicich pre teba prijatelny. nepoznam ziadne digitalne zariadenie ktore znie teplo a hrejivo.
-
jr.dolezel
- Nový uživatel
Ano, ze sluchátek jde fakt velmi slušný zvuk. Používám sady od DRUMTEC a EZ Drummer 3. Kopák, činely, teplý snare, zkratka libozvučně znějící sady. Zkoušel jsem zapojit do starší Hi-Fi věže a chyběly tomu kulaté a výraznější basy, jinak přechody a cinely byly OK. Komba pro bici jsou zvukově úplně vedle mi prijde, spis plechový zvuk, v kopáku málo rozeznatelné změny zvuku. Ale hlavně ten tón kopak a snare není na denní používání. Se systémem 2.1 je to lepší, ale stále asi levné řešení, na to, čeho chci dosáhnout. Zvuky jedou ve 44-48 kHz.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A s jakými sluchátky by to mělo mít srovnání? Jinak vasekh píše správně; na rozdíl od sluchátek se tu projeví akustika místnosti, kde bedny hrají.
P.
P.
-
jr.dolezel
- Nový uživatel
Sluchátka mám HYPER X2, dnes jsem řešil tento problém se známým, který se zabývá stavbou zesilovačů a cesta bude pravděpodobně buď v elektronovém (lampovém) zesilovaci se širokopásmovými repro + subbasem. Druhá varianta misto LD systém investovat do značky Db technologies, která je údajně na vyšším levelu a poridit napr. Opera 12” dva kusy nebo systém 503ES 2.1.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako tak nezapomenout na tu místnost!!
A ta sluchátka teda rozhodně nebudou nic referenčního, to bude dost těžké se k nim přiblížit (aniž bych je slyšel)
P.
A ta sluchátka teda rozhodně nebudou nic referenčního, to bude dost těžké se k nim přiblížit (aniž bych je slyšel)
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 29.05.2023 23:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
Asi bych šel cestou dvou aktivních monitorů a k tomu třicetipasmovy stereo ekvalizer, tak si ten zvuk zkreslíš podobně jako ve sluchátkách, ale vždy budeš slyšet rozdíl místnost / sluchátka, to neobejdeš
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ak trvas na teplom a hrejivom zvuku tak by som sa vyhol vsetkym modernym aktivnym bedniam. Cesta je v analogovom alebo v lampovom zosiku, repro 15 palce s vyskacom 3 alebo 4 palce, hlavne aby to bolo drevo a nie plastaky. neviem ci 18 suby by neboli vela na skusobnu. zalezi od priestoru.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já bych slovo Hifi tady na fóru zakázal.
Jestli je vzorem teplého kýženého zvuku zvuk z herních sluchátek za 2 litry, tak jakékoliv řešení s "poctivým" analogovým a lampovým zesíkem a dalším ozvučením je mimo. Resp. není. Fungovat to bude, protože ty utracené peníze by určitě rozdíl ve zvuku udělaly. Ale nezajišťuje to, že to bude znít jak z konkrétních sluchátek.
Je to prostě jen o zvyku a pocitu. Zvuk ze sluchátek nebude nikdy stejný jako z repráků a nikdy stejný jako ze skutečných akustických bicích. S tím je třeba se smířit.
Nejlepší mi přijde Trevorův nápad s vícepásmovým ekvalizérem a laborovat s nastavením zvuku na něm, pouštět do rovných monitorů.
Jestli je vzorem teplého kýženého zvuku zvuk z herních sluchátek za 2 litry, tak jakékoliv řešení s "poctivým" analogovým a lampovým zesíkem a dalším ozvučením je mimo. Resp. není. Fungovat to bude, protože ty utracené peníze by určitě rozdíl ve zvuku udělaly. Ale nezajišťuje to, že to bude znít jak z konkrétních sluchátek.
Je to prostě jen o zvyku a pocitu. Zvuk ze sluchátek nebude nikdy stejný jako z repráků a nikdy stejný jako ze skutečných akustických bicích. S tím je třeba se smířit.
Nejlepší mi přijde Trevorův nápad s vícepásmovým ekvalizérem a laborovat s nastavením zvuku na něm, pouštět do rovných monitorů.
-
jr.dolezel
- Nový uživatel
Bylo mi doporučeno Db technilogies Opera 12” 2x, zatím bez sub basu a k tomu mix. pult napr. Mackie 12. Do toho ještě sluchatkovy zesilovač a bude i možnost kromě ozvučení zkusebny a menších akcí, všechny napojit do sluchátek.
Jinak všem moc dekuju za názory.
PS: Ld systém 8” po nastavení správných bubnů a zatlumení sustainu přes modul udělaly taky slušnou práci. Takže kdo hledá pouze ozvučení bicích pro sebe včetně podkladů bez nutnosti zapojovat další nástroje, může jít touto cestou kolem 13.500,-
Jinak všem moc dekuju za názory.
PS: Ld systém 8” po nastavení správných bubnů a zatlumení sustainu přes modul udělaly taky slušnou práci. Takže kdo hledá pouze ozvučení bicích pro sebe včetně podkladů bez nutnosti zapojovat další nástroje, může jít touto cestou kolem 13.500,-
Jestli chceš vřelej zvuk, tak ty Opery jsou to pravý.
Měl bych ovšem neskromný poddotaz:
Neměl byste někdo ten Rolandí soubor, kterým se uprgaduje TD17 na verzi 2?
Jmenuje se to přesně "TD17_UPA.BIN", velikostí cca 32MB.
Klidně SZ, pls.
(A ne, bohužel nemůžu to stáhnout z mrdkojidního roland kloudu, bo... To je na dlouhé povídání
Vřelé díky!
Měl bych ovšem neskromný poddotaz:
Neměl byste někdo ten Rolandí soubor, kterým se uprgaduje TD17 na verzi 2?
Jmenuje se to přesně "TD17_UPA.BIN", velikostí cca 32MB.
Klidně SZ, pls.
(A ne, bohužel nemůžu to stáhnout z mrdkojidního roland kloudu, bo... To je na dlouhé povídání
Vřelé díky!