Zvukovka ke kytaře,pianu a monitorum.

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Juricze
Nový uživatel

Zvukovka ke kytaře,pianu a monitorum.

Příspěvek od Juricze »

Zdravím.
Hledám řešení pomocí kterého mohu připojit
PC -> Monitory/sluchátka.
PC-> Microfon.
el. Kytara-> PC-> monitory/sluchátka.
dig.piano -> PC->Monitory/slůchátka.

Podle toho co jsem se dočetl mi bude na tohle všechno stačit ex. zvuková karta ?

Piano: Korg D1
zvukovka: BEHRINGER UMC404HD
monitory: PRESONUS Eris E5 časem přidat Sub.
Sub: PreSonus ERIS SUB 8
Mic: Behringer XM8500.
Sluchátka: Zatím nemam vybrané ale něco jako beyerdynamic DT 700 PRO X popř. dt 770/990

Jsem amatér a žádný audiofil přes ty monitory bych chtěl hrát na pianko a zároven si pustit nějakou hudbu z PC. S kytarou bych rád hrál přes nějakej AmpliTube tady už tedy jen na sluchátkách ty monitory by to asi nedali s tím počítám. Zárověn chci mít možnost nahrát nějakej vocal proto ten mic.
Zvádlne to vsechno ta zvukovka ? Opravdu nepotrebuji nic jiného ? U toho BEHRINGER UMC404HD jsem se dočetl něco o slabém sluchátkovém výstupu... Co to pro mě znamená a má to nějaké řešení ? Neměl bych se tedy poohlédnout po jíné zvukovce ? Nebo je potřeba nějaká další krabička o které nevím ? :roll:
S pozdravem Jiří.
torst

Re: Zvukovka ke kytaře,pianu a monitorum.

Příspěvek od torst »

Telegraficky. Zvukovka ti určitě stačí. 4 vstupy jsou až dost, možná by stačilo i méně, ale budeš mít pohodu. Můžeš mít stabilně zapojený mikrák, kytaru i stereo piáno. Časem můžeš piano přes MIDI pouštět do nějaké aplikace v PC a využít virtuální nástroje. Takový Hammondky by se mi líbily ...
Amplitube do monitorů bych se nebál, k tomu je ten soft dělanej.
Slabší sluchátkový výstup? No nevím, neobával bych se, případně bych to kompenzoval citlivějšími sluchátky.
Fantomové napájení má, lze použít i kondenzátorový mikrofon.
Z mého pohledu (ne, nenapíšu ZA MNĚ!) je to dobrá volba a technicky nevidím problém.
Ohlídej si kompatibilitu zvukovky a tvého PC !!!
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlas, hezké shrnutí!

Jen podotknu, že tou kompatibilitou se rozumí podpora funkce pod stávajícím OS, který na počítači provozuješ. To bude třeba na webu výrobce, případně prodejce.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Juricze píše: 4.10.2023 20:36 zvukovka: BEHRINGER UMC404HD
Jak píše Torst - pohlídej si kompatibilitu. Kámoš má zvukovku od Behringera a má problémy s ovladači na Windows 11. Osobně bych do zvukovky od Behringera nešel, ale neříkám, že jsou špatné. Jen ty "prověřenější" značky jsou v tomto ohledu trochu spolehlivější.

Já budu například v blízké době kupovat ZOOM AMS-44 (která je v podobné cenové relaci, proto to zmiňuju) abych měl něco "cestovního".

Juricze píše: 4.10.2023 20:36Opravdu nepotrebuji nic jiného?
Možná jen blbá poznámka, ale nezapomeň na kabely - někdy na to člověk zapomene. Ideálně tak, abys měl možnost mít všechno pořád zapojené. Ono i to zapojování kabelů může někdy odradit od hraní.

torst píše: 5.10.2023 9:17 Slabší sluchátkový výstup? No nevím, neobával bych se, případně bych to kompenzoval citlivějšími sluchátky.
Pokud jsi někde dočetl, že má slabší vstup, tak se rovnou mrkni na to, se kterými sluchátky s tím měli lidé problémy. Některá sluchátka se dělají ve více verzích s různou impledancí, tak je dobré si to pohlídat. Jinou možností je přikouput sluchátkový zesilovač, ale to jsou kabely, krabička (a napájení) navíc.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ke sluchátkům: mě přijde, že takovou "klasiku" 250Ohm musí nakrmit v pohodě snad každá zvukovka. Ale je třeba přihlédnout i k tomu, jak moc nahlas si ten který jedinec něco pouští. Posledních několik let mám pocit, že se hromada lidí zbláznila a pere si do uší takovou palbu, že je pak i kolikrát přeslech i z bubenických verzí sluchátek....no moje uši to naštěstí nejsou, takže tak :-D

P.

Juricze
Nový uživatel

Příspěvek od Juricze »

Super díky moc za odpovědi, ta zvukovka se potýkala s problémy s kompatibilitu win 11 ale snad už je to pořešené, neco jsem počet. Zkusím, kdyžtak vrátím. S kabeli sem zatím mimo mísu na to ještě mrknu, četl jsem jen že je lepší použít na vše jen trs nebo co ale nevím o co jde 😁
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na kytary TS, na linkové signály (piano) TRS, na mikrofon XLR a nikdy jinak. :wink:
K monitorům TRS nebo XLR, záleží na HW výbavě monitorů a výstupů zvukovky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Doplnění k linkovým kabelům ohledně klávesových nástrojů: zhusta zde nejsou TRS použity, chce to přečíst specifikaci konkrétního nástroje a použít správný kabel. TRS bude v TS zásuvce fungovat, ale z hlediska principu to není úplně korektní ("R" část by v tomto případě měla být spojená se stíněním, neboli signálovou zemí).

P.

LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No ono není toho ani moc v návodu, páč nevím co je standard phone jack. https://cdn.korg.com/us/support/downloa ... n%2Fpdf%3B str. 4 a 5. Ale na str. 5 mají ve schématu kreslené TS jacky.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - já jsem tím neřekl že to je samospasitelné a i sám jsem asi u 1-2 strojů dost těžko vyklíčovával, co tam vlastně mám :-D ale obvykle by to jít mělo zjistit. Nicméně - TRS kabel ve spojení TS -> TRS neudělá vyložený bordel (na rozdíl od kytarového snímače píchlého do linkového vstupu).

P.

LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tak samozřejmě s tebou souhlasím. Jen mě spíš udivil ten návod od výrobce, že přímo nenapíše jestli to je sym. nebo nesymetrický výstup.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jojo - to je jako pěkný šlendrián a musí to štvát obzvlášť lidi typu můj ročník, protože my ještě pamatujeme pořádně dělané manuály.....a ne to, co je záležitost posledních X let..!

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nástroj, který neuvádí (ne)symetričnost výstupů, nechť není hoden používati. :)
Je to šlendrián, s tím souhlasím. Kabely samozřejmě dle typu vstupů výstupů, uvedl jsem jen optimální variantu, která by měla být STANDARD a hanba výrobcům, kteří se toho nedrží ;).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“