Akustiky Yamaha
Pravidla fóra
Re: AkustikyYamaha
LL je naopak spis GA.
Re: Akustiky Yamaha
Skoda, kdyby byla mensi, za ty penize bych si ji pro synovce vzal. GA jeste neobejme.
Aha, tak se omlouvám, to, co jsem měl (mám) já, je FS a to je GA.
Jestli to hledáš pro někoho menšího, tak je podle mě parádní tohle
https://kytary.cz/yamaha-csf-ta-vnt/HN214310/
Ale to už má menzuru 600.
Jestli to hledáš pro někoho menšího, tak je podle mě parádní tohle
https://kytary.cz/yamaha-csf-ta-vnt/HN214310/
Ale to už má menzuru 600.
Stejne jsem se chystal TA prosvistet, v uvahu pripadaji i GSmini, ale jak jsem rikal, chtel bych to okorenit a ty TA efekty muzou byt pro děcko zabavne a treba i motivujici. Premyslel jsem i o Lava, ale jsou fakt takove nehezke.
Jinak yamaha kytary jsou vseobecne fajn, ale na muj vkus jsou utlocitne na basech a hodne cinkaji.
Jinak yamaha kytary jsou vseobecne fajn, ale na muj vkus jsou utlocitne na basech a hodne cinkaji.
Já tě zastřelím, Himselfe
Vnuknul jsi mi myšlenku prosvištět Yamahy... jako fajn nástroje, fakt dobrý... nakonec jsem koupil (více v rubrice "Co jsme zrovna koupili"... vůbec jsem tu kytaru nepotřeboval! Zastřelím tě 
Ja za nic nemuzu, ja jsem kytaru koupil a zase vratil, udelej to stejne 
Tak chlapci, děvčata,
dolehlo na mě poznání, že již nadále nemohu žít plnohodnotný život bez další kytary. Tentokrát bez modelu CPX. Máte někdo nějaké zkušenosti s lepší řadou? já hrál jen na černou CPX 1200II a hodně se mi to líbilo (obecně značka Yamaha je pro mě No.1). No a další možnost je ještě řada 1000 a 700 ( oproti nejvyšší řadě jsou obě z vrchní deskou z masivu, liší se snad jen elektronikou, Teď mám doma 700 ve 12 strunách a mám ji rád. ) Ale více uvažuju o bazárku, tam se čas od času ukáže nějaká CPX 15 kytárka. Což by měla být ještě vyšší řada ale už třeba 15 let zpátky skončila. Tedy měli jste to někdy v ruce? Ideálně nějaké srovnání mezi CPX 15, CPX 1200 (celodřeva) a 1000 nebo 700 (polodřeva) ? No a nejvíce mi jde o suchá hraní, Elektriku tak moc nezapojuji. Dík všem, pěknej advent.
https://hudebnibazar.cz/yamaha-cpx-15-n ... /ID549767/
https://hudebnibazar.cz/yamaha-cpx-15a/ID544768/
https://www.muziker.cz/yamaha-cpx1200ii-tbl
https://www.muziker.cz/yamaha-cpx-1000-nt
dolehlo na mě poznání, že již nadále nemohu žít plnohodnotný život bez další kytary. Tentokrát bez modelu CPX. Máte někdo nějaké zkušenosti s lepší řadou? já hrál jen na černou CPX 1200II a hodně se mi to líbilo (obecně značka Yamaha je pro mě No.1). No a další možnost je ještě řada 1000 a 700 ( oproti nejvyšší řadě jsou obě z vrchní deskou z masivu, liší se snad jen elektronikou, Teď mám doma 700 ve 12 strunách a mám ji rád. ) Ale více uvažuju o bazárku, tam se čas od času ukáže nějaká CPX 15 kytárka. Což by měla být ještě vyšší řada ale už třeba 15 let zpátky skončila. Tedy měli jste to někdy v ruce? Ideálně nějaké srovnání mezi CPX 15, CPX 1200 (celodřeva) a 1000 nebo 700 (polodřeva) ? No a nejvíce mi jde o suchá hraní, Elektriku tak moc nezapojuji. Dík všem, pěknej advent.
https://hudebnibazar.cz/yamaha-cpx-15-n ... /ID549767/
https://hudebnibazar.cz/yamaha-cpx-15a/ID544768/
https://www.muziker.cz/yamaha-cpx1200ii-tbl
https://www.muziker.cz/yamaha-cpx-1000-nt
Nemám zkušenost s ani jednou, ale kdybych měl okem vybírat a pominout nedostatky ( snadné zapatlání) černého laku, tak vyhrává totok https://www.muziker.cz/yamaha-cpx1200ii-tbl
ty ozdobné prvky na hmatníku jsou jednoduše pěkné
ty ozdobné prvky na hmatníku jsou jednoduše pěkné
Ahoj zvažuji nákup akustiky a nejvíc se mi zalíbila Yamaha a teď váhám FG 830 nebo LL 6 - dokázal by mi je někdo porovnat - šlo by mi o nejnovější provedení obou - FG 830 má prý nějaké nové žebrování a LL 6 zase upravené dřevo aby znělo jako staré - zvukově jsou hezké obě, ale nehrál jsem je vedle sebe tak to nedokážu posoudit.
Snímač nepotřebuji takže v tomto je mi to jedno.
LL 6 má nultý pražec 44mm což vypadá líp ale v praxi jsem si rozdílu od 43mm nevšiml.
Snímač nepotřebuji takže v tomto je mi to jedno.
LL 6 má nultý pražec 44mm což vypadá líp ale v praxi jsem si rozdílu od 43mm nevšiml.
Nikdo nedržel FG830 nebo LL6 v ruce?
Mám Yamahu FG820-12 a maximální spokojenost, jak konstrukce tak zvuk. Zkoušel jsem i dvanáctistrunnou LL a ta mě vzhledem k ceně zvukově ani tvarově moc nepřesvědčila. Předpokládám že šestistrunky na tom budou podobně. Každopádně mi přijdou ty FG a FS řady v poměru cena/výkon skvělé. Snad můj názor k něčemu bude.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Mi provázejí Yamahy celoživotně, hlavně ty levnější .... Udělaly a dělají dobrou službu.
Něco se koupilo, něco prodalo, něco zůstává ....
Mám momentálně celobambus FG - B1N a FG- 312 (dvanáctka).
Desítky let staré kytary.
Asi už zůstanou doma, fungují dobře.
Něco se koupilo, něco prodalo, něco zůstává ....
Mám momentálně celobambus FG - B1N a FG- 312 (dvanáctka).
Desítky let staré kytary.
Asi už zůstanou doma, fungují dobře.
Díky no právě váhám no jako 43mm je taková klasika na ele a akustikách na druhou stranu prsty se mi vždy tísní tak jsem si říkal 44mm bude lepší ale v reálu jsem to nepoznal.
Obě kytary vypadají skvěle. U LL říkají že je to nejpevnější konstrukce a nejvyšší kvalita zpracování ale nevim no i FG mi projde fajn, hlavně asi nejsem schopen to moc rozeznat - budu muset zajít někam kde mají obě vedle sebe což bude asi nejlepší.
Napadá mne o kolik by šli ty kytary ještě vejš pokud bych nechal vyměnit ořech a plátek za umělou kost a nahodil nějaké top struny.
Díval jsem se i na základní modely kytar jako Taylor a Martin a musím říct že mi ty Yamahy přijdou snad i lepší. Minimálně ale cena je výrazně jinde.
To FG830 by se asi mělo lety rozehrát takže asi bude jen lepší. Ta LL6 má dřevo upravené (myslím ze říkají jak by se na ni hrálo 20 let) takže si říkám ta se asi už nijak posouvat nebude?
Je to opravdu oříšek - kdyby se našel někdo kdo porovnával i tu L sérii nebo rozumí více konstrukci - koukal jsem ze mají krk z 5 dílu. Je to nějak zásadní?
Obě kytary vypadají skvěle. U LL říkají že je to nejpevnější konstrukce a nejvyšší kvalita zpracování ale nevim no i FG mi projde fajn, hlavně asi nejsem schopen to moc rozeznat - budu muset zajít někam kde mají obě vedle sebe což bude asi nejlepší.
Napadá mne o kolik by šli ty kytary ještě vejš pokud bych nechal vyměnit ořech a plátek za umělou kost a nahodil nějaké top struny.
Díval jsem se i na základní modely kytar jako Taylor a Martin a musím říct že mi ty Yamahy přijdou snad i lepší. Minimálně ale cena je výrazně jinde.
To FG830 by se asi mělo lety rozehrát takže asi bude jen lepší. Ta LL6 má dřevo upravené (myslím ze říkají jak by se na ni hrálo 20 let) takže si říkám ta se asi už nijak posouvat nebude?
Je to opravdu oříšek - kdyby se našel někdo kdo porovnával i tu L sérii nebo rozumí více konstrukci - koukal jsem ze mají krk z 5 dílu. Je to nějak zásadní?
Uvažuješ správně - prostě si udělej čas, zajdi do krámu, kde můžeš vyzkoušet deset dvacet kytar, pohraj, co ti sedne nejlíp, kup.
Z velbloudí nebo kravské nebo pštrosí kosti ti udělá cokoliv borec, kterej dělal u Hofnera jazzový kytary, Rosťa, furt inzeruje na bazaru a umí to: udělá ti ořech, kobylkový plátek, i kolíčky do struníku. Krk z pěti dílů bude asi to, co je prostě správně, tomu normální člověk nerozumí. A nějak jinak sušené, resp. temperované, dřevo je taky něco, co neodhadneš. To bys v tom musel dělat. Znám chlápka, co nechává desky rozvibrovat nějakým šťouchadlem do desek a měří kmity na osciloskopu. A třídí je podle toho. Pro svou výrobu. Zdá se, že Yamaha to přímo tvoří a modeluje od začátku. A třídí, jistě.
Za dvacku asi nedostaneš to nejlepší, ale jistě to hratelné bude.
Proč si prostě nekoupit to, co tě osloví a pak to třeba, za pár let, vyměnit?
Jinak, nedělej si iluze o tom, že vše starší, zestárlé, vyhrané, hraje lépe než nové. Není to plošně pravda u žádného nástroje. Je to kus od kusu, modelu, ročníku, šarže, způsobu užívání, životopisu, nástroje.
Z velbloudí nebo kravské nebo pštrosí kosti ti udělá cokoliv borec, kterej dělal u Hofnera jazzový kytary, Rosťa, furt inzeruje na bazaru a umí to: udělá ti ořech, kobylkový plátek, i kolíčky do struníku. Krk z pěti dílů bude asi to, co je prostě správně, tomu normální člověk nerozumí. A nějak jinak sušené, resp. temperované, dřevo je taky něco, co neodhadneš. To bys v tom musel dělat. Znám chlápka, co nechává desky rozvibrovat nějakým šťouchadlem do desek a měří kmity na osciloskopu. A třídí je podle toho. Pro svou výrobu. Zdá se, že Yamaha to přímo tvoří a modeluje od začátku. A třídí, jistě.
Za dvacku asi nedostaneš to nejlepší, ale jistě to hratelné bude.
Proč si prostě nekoupit to, co tě osloví a pak to třeba, za pár let, vyměnit?
Jinak, nedělej si iluze o tom, že vše starší, zestárlé, vyhrané, hraje lépe než nové. Není to plošně pravda u žádného nástroje. Je to kus od kusu, modelu, ročníku, šarže, způsobu užívání, životopisu, nástroje.
JJ no na to L mě navedl spolužák, koupil si teď LS6 a hned jak začal tak čumím jaký to mělo zvuk, prostě paráda. Ta LL6 je plnější (větší tělo) a FG830 jsem vzal do ruky spíš jen tak na zkoušku, ale překvapilo mne to velmi jak to hraje za cca 11000 tak si říkám, jestli ta LL6 za dalších 8000 stojí za to.... Snímač neocením takže ten bych si připlácel zbytečně a takhle po paměti mi to nepřišlo zas o tolik lepší, ale budu muset vyzkoušet vedle sebe.
Si říkám kdyby to L mělo nulťák 45mm to už by byl argument
Si říkám kdyby to L mělo nulťák 45mm to už by byl argument
Tak jsem si ozkoušel LL6 a FG830 a vlastně jediný rozdíl krom trochu jiného tvaru těla jsem mezi nimi zaznamenal v nepatrně pohodlnějším rozestupu strun. A LL6 - 44mm nulťák vs 43mm.
To jsem už pořešil ve vedlejším vlákně tak že budu měnit za nulťák z TUSQ což jedině vylepší zvuk a rozdíl šířky krku se smázne.
Jestli je tam zvukový rozdíl…. Jako ano každá kytara zní jinak a Jumbo LL6 vs Dreadnought FG830 je trošku jiný ale za mne je to víc rozdíl jiného těla a jiných strun než nějaká kvalita dřeva a zcela upřímě nedokážu říct co je lepší.
FG trochu menší je přeci jen pohodlnější na hraní to LL je už takový macek.
Kdyby ty kytary stály cca stejně tak bych asi váhal - třeba zlatá mechanika na LL6 vypadá hezky plus širší krk i když jen o 1mm.
Ale za rozdíl cca 9000 to za mne nestojí.
Takže jdu do FG830 - respektive ještě váhám co FG840 nebo FG850 a případně jakou barvu FG830
To jsem už pořešil ve vedlejším vlákně tak že budu měnit za nulťák z TUSQ což jedině vylepší zvuk a rozdíl šířky krku se smázne.
Jestli je tam zvukový rozdíl…. Jako ano každá kytara zní jinak a Jumbo LL6 vs Dreadnought FG830 je trošku jiný ale za mne je to víc rozdíl jiného těla a jiných strun než nějaká kvalita dřeva a zcela upřímě nedokážu říct co je lepší.
FG trochu menší je přeci jen pohodlnější na hraní to LL je už takový macek.
Kdyby ty kytary stály cca stejně tak bych asi váhal - třeba zlatá mechanika na LL6 vypadá hezky plus širší krk i když jen o 1mm.
Ale za rozdíl cca 9000 to za mne nestojí.
Takže jdu do FG830 - respektive ještě váhám co FG840 nebo FG850 a případně jakou barvu FG830
Dovolím si svůj další subjektivní názor... O kytarách Yamaha nemohu říct nic špatného - ale ani nic dobrého.
A že jsem jich v ruce měl celkem dost. Je ale pravda, že se značkou Takamine jde o to nejlepší, co lze z asijské produkce akceptovat (pro mne). Ale také je pravda, že to platí o masivních kytarách. Zmiňované modely jsou polomasivy a za jejich cenu jsou k sehnání rozhodně lepší polomasivy. A slušně hrají už modely LL16 či LS16, ale zase mi v rukách a uších úplně pohořel FGX3...
Takže si kupte a hrajte na to, co vám nejlíp zní a nejvíc vám sedí...
A že jsem jich v ruce měl celkem dost. Je ale pravda, že se značkou Takamine jde o to nejlepší, co lze z asijské produkce akceptovat (pro mne). Ale také je pravda, že to platí o masivních kytarách. Zmiňované modely jsou polomasivy a za jejich cenu jsou k sehnání rozhodně lepší polomasivy. A slušně hrají už modely LL16 či LS16, ale zase mi v rukách a uších úplně pohořel FGX3...
Takže si kupte a hrajte na to, co vám nejlíp zní a nejvíc vám sedí...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Ja jsem si na vyzkouseni koupil nejakou tu nejlevnejsi TA a string spacing u kobylky byl na me zaoufale maly... tak sla zpatky.