Díky za rady
Mám šanci se naučit hrát na kytaru?
Pravidla fóra
Mám šanci se naučit hrát na kytaru?
Nikdy jsem nehrál na žádný hudební nástroj. Je mi 28. Máte někdo představu, jak dlouho by mi asi tak trvalo, než bych se naučil zahrát pár písniček? Řekněme, že bych tomu věnoval 4 hodiny týdně.
Díky za rady
Díky za rady
jenom 4 hodiny týdně? A nikdy jsi na nic nehrál? Jejda nechci tě nějak strašit, ale budeš to mít skara těžký..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dá se to zvládnout, ale 4 hod/týden je málo. Už jenom kvůli tomu, že ti neztvrdnou prsty a bude tě to pěkně bolet... Kdybys zahrál třeba každej druhej den, pak by si mohl písničky hrát za 2 měsíce v klidu, možná i dřív...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
taky si rikam*Twisted.Brother* píše:4 hodiny týdně? Já hraju 5 hodin denně a nic neumím
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Já se divím kjde berete na to tolik času! Já mám docelačasový vytížení a kde bych hrál dvě hodiyn denně!Caggan píše:taky si rikam*Twisted.Brother* píše:4 hodiny týdně? Já hraju 5 hodin denně a nic neumíms nastupem skolniho roku hraju tak dve hodky denně, nekdy vic nekdy vubec........ a su na tom tak špatně ze se neucim nic noveho jen si musim opakovat to co umim jinak bych neuměl ani to
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
To víš zatím nemám fanynkyKIWI píše:Já se divím kjde berete na to tolik času! Já mám docelačasový vytížení a kde bych hrál dvě hodiyn denně!Caggan píše:taky si rikam*Twisted.Brother* píše:4 hodiny týdně? Já hraju 5 hodin denně a nic neumíms nastupem skolniho roku hraju tak dve hodky denně, nekdy vic nekdy vubec........ a su na tom tak špatně ze se neucim nic noveho jen si musim opakovat to co umim jinak bych neuměl ani to
ja se taky divim kde na to tolik casu beru, ale ono se to nasklada, rano pred školou si dycky vezmu kytaru, a enom si tak vybrnkavam.... a jak dojdu ze školy tak si chvilku zahraju, treba tak deset minut.... a sice mam kazdy den z tydne necim vyplněny, ale aj tak si dycky najdu cas na to abych si sedl ke kytaře, a pul hodky zahral......... ale aj tak je to hrozně malo*Twisted.Brother* píše:To víš zatím nemám fanynkyKIWI píše:Já se divím kjde berete na to tolik času! Já mám docelačasový vytížení a kde bych hrál dvě hodiyn denně!Caggan píše: taky si rikams nastupem skolniho roku hraju tak dve hodky denně, nekdy vic nekdy vubec........ a su na tom tak špatně ze se neucim nic noveho jen si musim opakovat to co umim jinak bych neuměl ani to
ne vazne .. jsem teprve na zakladce
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
tak ja chodil 7 let do lidušky na akustiku a pak měl 3 roky pauzu apak začal hrat na elektriku.
a začatky nebyly zrovna slavný.trvalo mě to dlouho než jsem se do toho jakš takš dostal
a na věku zas tak nezaleži.i ve 28 se da začit.
klidně začni rovnou na elektriku.
nebo pokud maš dost financí tak se mužeš zapsat do nějaké hudební školy
http://www.rockovaskola.cz/page.php?pg=0
tam by ti určitě dost pomohli.
a nenech se od toho nikym odrazovat. i kdyby ti to fakt nešlo ze začatku tak zkušenej z nebe nikdy nespadl.
a balí se na to dobře holky
))
a začatky nebyly zrovna slavný.trvalo mě to dlouho než jsem se do toho jakš takš dostal
a na věku zas tak nezaleži.i ve 28 se da začit.
klidně začni rovnou na elektriku.
nebo pokud maš dost financí tak se mužeš zapsat do nějaké hudební školy
http://www.rockovaskola.cz/page.php?pg=0
tam by ti určitě dost pomohli.
a nenech se od toho nikym odrazovat. i kdyby ti to fakt nešlo ze začatku tak zkušenej z nebe nikdy nespadl.
a balí se na to dobře holky
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re: díky
Tak si kup nějaký ten levný komplet, v osmadvaceti letech asi nebudeš nijak citelně postrádat dva tři tisíce, na doma to pro začátek stačí. Později to tak jako tak prodáš za dva, tři litry, buď proto, že tě to omrzí a akorát by se ti to válelo doma, nebo proto, že tě to chytlo a chceš si koupit nějaký dělo. Porozhlédni se tu, spíš bych ale doporučoval kamenný obchod a ten komplet vyzkoušet, tyhle levný věcičky hrajou každá úplně jinak i stejný model a série, prostě kus od kusumartin w. píše:Díky všem za rady, no nevím, nevím, jestli najdu tu odvahu koupit si kytaru
http://eshop.kytary.cz/kytarove-komplet ... 01:0:0:1:0
Všichni teď asi začnou frfňat, že ty komplety stojí za starou bačkoru, že je to největší sh*t co může být, a že to pořádně nehraje, což nepopírám, ale pro začátek je to určitě rozumná volba. Neutopíš v tom tolik peněz, když ještě nevíš, jestli tě to vůbec bude bavit.
Další možnost je si nejdřív kytaru od někoho půjčit a zkusit se naučit, takhle je to úplně bezztrátový
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
tak často?
To je v pohodě, ja hraju tak pet minut ob den, a za rok jsem se toho naucila (myslim si) docela dost....a to mam spis hudebni hluch nez sluch....
Re: Mám šanci se naučit hrát na kytaru?
Jde o to, co si představuješ pod pojmem písnička - oni jsou různě těžký a složitý.martin w. píše:Nikdy jsem nehrál na žádný hudební nástroj. Je mi 28. Máte někdo představu, jak dlouho by mi asi tak trvalo, než bych se naučil zahrát pár písniček? Řekněme, že bych tomu věnoval 4 hodiny týdně.
Díky za rady
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.