VOX AD15VT versus DA15
Pravidla fóra
VOX AD15VT versus DA15
Jakej je mezi těma kombama rozdíl kromě 1 000 kč? 
Re: VOX AD15VT versus DA15
ad ma lampu narozdil od davikicek píše:Jakej je mezi těma kombama rozdíl kromě 1 000 kč?
Jinak z nahrávek to vycháízí zhruba na stejno ale asi bych zvolil tu AD s lampou. Ten zvuk lampy ti můžu přirůst k uchu, což by nebylo od věci. Že mám pravdu qwere 
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
No podívej, to záleží jen na tobě do jaké míry se ti ten zvuk bude línit to musíš vyzkoušet. Třeba pár lidí tady na fóru doma cvičí jen se sluchátkama a někteří zase jsou toho názoru že je to na prd. Tak že jednoduše, jestli máš možnost tak si to vyzkoušej někde v hudebninách a jestli ne tak stejně kombo budeš kupovat tak si to pak doma vyzkoušíš a uvidíš co ti bude vyhovovat. 
Máš správné ale neúplné informace. Lampa aby hrála kvalitně a opravdu tak jak má tak je dobré aby byla vybuzená za polovinu výkonu, je třeba ji pořádně rozžhavit. A k tomu VOXu. To je právě ta výhoda hybridu že tu lampu nemusíš tolik žhavit abys dosáhl kvalitního zvuku páč tam figuruje ten tranzistor jako zesák.Ta lampa tam je jako dotvoření barvy zvuku a nádechu lampy, z čehož vyplývá že budeš mít stále stejně kvalitní zvuk při jakékoliv hlasitosti... 
proste ber to tak, ze ta rada DA je neco jako roland cube.,. vsechno je simulace na tranzistorovem aparatu...
rada AD ma navic tu lampu, ktera tomu kombu dodava dynamiku a vetsi verohodnost oproti te rade DA... obe budou hrat podobne, AD verneji, proto je taky drazsi...
ale tyhle komba si neplet s normalni lampou, coz je neco uplne jineho...
vidim, ze tomu moc nerozumis a budes nejspis zacatecnik. osobne ti doporucuju popremyslet co chces hrat za styl a podle toho koupit aparat. taky se rozmysli, jestli chces kombo na doma a nebo s tim chces hrat treba i s klukama nekde v garazi... to je asi to nejdulezitejsi rozhodnuti - abys za pul roku nelitoval, ze mas male kombo.. a nebo naopak za pul roku po koupi velkeho komba nelitoval toho, ze mas kombo velke, ktere je pro tebe zbytecne..
da se rict, ze ta AD rada je velmi dobra a kazdy si tam udela zvuk na vsechno co chce hrat od county, pres rokec po metal. jestli se ale teprve ucis hrat na kytaru, tak bych te spis nasmeroval jinym smerem.. kup si na bazaru nejake male komo do 2 tisic a az se naucis brnkat pa akordu a omrzi te hrozny zvuk impplantovaneho zkresleni, tak si koupis za litr krabku.. za rok treba toho 10-15w srace prodas s malou stratou a koupis si kombo vetsi a krabka ti zustane... ten vox ad 15 je vynikajici kombo na cviceni na doma, ale je prece jen dost drahe na 15w kombo a je to spis takova lahudka a mohlo by ti taky pekne splantat hlavu vsema tema modulacema a efektama.
rada AD ma navic tu lampu, ktera tomu kombu dodava dynamiku a vetsi verohodnost oproti te rade DA... obe budou hrat podobne, AD verneji, proto je taky drazsi...
ale tyhle komba si neplet s normalni lampou, coz je neco uplne jineho...
vidim, ze tomu moc nerozumis a budes nejspis zacatecnik. osobne ti doporucuju popremyslet co chces hrat za styl a podle toho koupit aparat. taky se rozmysli, jestli chces kombo na doma a nebo s tim chces hrat treba i s klukama nekde v garazi... to je asi to nejdulezitejsi rozhodnuti - abys za pul roku nelitoval, ze mas male kombo.. a nebo naopak za pul roku po koupi velkeho komba nelitoval toho, ze mas kombo velke, ktere je pro tebe zbytecne..
da se rict, ze ta AD rada je velmi dobra a kazdy si tam udela zvuk na vsechno co chce hrat od county, pres rokec po metal. jestli se ale teprve ucis hrat na kytaru, tak bych te spis nasmeroval jinym smerem.. kup si na bazaru nejake male komo do 2 tisic a az se naucis brnkat pa akordu a omrzi te hrozny zvuk impplantovaneho zkresleni, tak si koupis za litr krabku.. za rok treba toho 10-15w srace prodas s malou stratou a koupis si kombo vetsi a krabka ti zustane... ten vox ad 15 je vynikajici kombo na cviceni na doma, ale je prece jen dost drahe na 15w kombo a je to spis takova lahudka a mohlo by ti taky pekne splantat hlavu vsema tema modulacema a efektama.
No takhle, na kytaru umim, hraju dlouho na akustiku, ale elektrika, to je uplně jinej svět a zatim se v tom fakt moc nevyznám....zatim drtim Nirvanu a Iron Maiden na akustiku
. S tim kombem, myslíš že by nezvládlo hrát třeba v garáži? Slyšel jsem že je celkem hlasitý... (Ale zase to je " jedna bába povídala")
Samozřejmě počítám s tím, že na koncertování budu potřebovat pořádný kombo, ale to má ještě čas...chtěl bych to kombo hlavně na doma ale by bych rád kdyby to utáhlo i tu hru v garáži např...myslíš že je to možný? Anebo to je jen takový plivátko na doma?
EDIT// no chtěl bych hrát hlavně heavy metal ( Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest, Accept) a nějakej rock (AC/DC, Led Zeppelin, Nirvana, Nickelback...)
EDIT// budu si kupovat kytaru za 9tisíc, to by mi pak bylo líto to strkat do nějakýho šmejda z bazaru.....
Samozřejmě počítám s tím, že na koncertování budu potřebovat pořádný kombo, ale to má ještě čas...chtěl bych to kombo hlavně na doma ale by bych rád kdyby to utáhlo i tu hru v garáži např...myslíš že je to možný? Anebo to je jen takový plivátko na doma?
EDIT// no chtěl bych hrát hlavně heavy metal ( Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest, Accept) a nějakej rock (AC/DC, Led Zeppelin, Nirvana, Nickelback...)
EDIT// budu si kupovat kytaru za 9tisíc, to by mi pak bylo líto to strkat do nějakýho šmejda z bazaru.....
tak pokud si budes kupovat kytaru za 9 tisic, tak bys mel k tomu vybrat i poradne kombo, to je jasne... i ty 15w od voxe jsou dost silne, tech 30w je uz ale jistota... i diky tomu 10' repraku. ta osmicka v ad15vt ti toho moc neutahne a nevim, jestli se najak dokaze prosadit proti bicim. myslim ze ani nee... ta tricitka uz to zvladne hrave, sice to asi neni primo na koncertovani (ikdyz nejaky maly salek a nebo hospodu to taky narve solidne si myslim), ale tu zkusebnu uz to da v pohode. vidim ze chces hrat spis tvrdsi styly, takze i ta verze XL by pro tebe nebyla spatna...ta 30w XL s 12' reprakem uz je fakt luxus... at se rozhodnes jakkoli, tak si to zkus koupit na bazaci, ty komba jsou silene drahe. koupil bych bud ad30vt a nebo ad30XL v bazaru. budes to mit za podobnou cenu jak novou 15w v obchode... a nemusis se bat, polovina tech kombicek bude mit jeste zaruku, takze nemusis resit to, jeslti se ti na tom kombu neco pokazi... a jestli se rozhodnes pro tu 15w, tak se taky mrkni na bazar. 5500 za 15w kombo jsou silene penize.
no ja spis myslel netove bazary.. treba ten co je primo tady...vikicek píše:aha, to máš pravdu, ten bazar je super nápad.
Nemáš nějakej tip na dobrý kytarový bazary s velkym výběrem?
http://www.hudebnibazar.cz/
napis tam treba ze koupis to a to a treba se nejake nabidky objevi. nove bych to nekupoval kdyz to muzes mit v super stavu se zarukou jeden rok z bazace o nejaky ten tisic levnej...
Ahoj je to krapet OT, ale přeci jen se to týká VOXe a řady DA. Uvažuju o těchhle kombech protže na mě udělaly maximální dojem a chci si dopřát opravdu kvylitní zvuk na doma tak že jsem se rozhodl pro tyhle kombíčka. Už jsem byl docela rozhodnutý pro VOX AD15VT kvůli lampě v předzesáku, ale jak jsem tak brouzdal po muzikant.cz tak jsem narazil na VOX DA20
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31133.php
Přečetl jsem si specifikace a mělo by to být to samé jako DA15 nebo AD15 akorát bez lampy, ale co je to co mě tam láká jsou ty dva 8" repra, 20W a taky AUX vstup (je tam taky MIC ale to není tak důležité). Je to na baterky a na adaptér pokud jsem to dobře pochopil. A mě by zajímalo které z těchle komb bude lepší. AD15VT nebo DA20. Díky moc za jakékoliv odpovědi týkající se tématu
Přečetl jsem si specifikace a mělo by to být to samé jako DA15 nebo AD15 akorát bez lampy, ale co je to co mě tam láká jsou ty dva 8" repra, 20W a taky AUX vstup (je tam taky MIC ale to není tak důležité). Je to na baterky a na adaptér pokud jsem to dobře pochopil. A mě by zajímalo které z těchle komb bude lepší. AD15VT nebo DA20. Díky moc za jakékoliv odpovědi týkající se tématu
zdarec. to da20 sice vypada dobre (myslim ze ma 2x8'), ale kdyz jedes pres baterjky tak jede jen na 5w. a co by me nejvic stvalo je to, ze nema vystup na footswitch, ani zadne ulozitelne poziceMENHYR píše:Ahoj je to krapet OT, ale přeci jen se to týká VOXe a řady DA. Uvažuju o těchhle kombech protže na mě udělaly maximální dojem a chci si dopřát opravdu kvylitní zvuk na doma tak že jsem se rozhodl pro tyhle kombíčka. Už jsem byl docela rozhodnutý pro VOX AD15VT kvůli lampě v předzesáku, ale jak jsem tak brouzdal po muzikant.cz tak jsem narazil na VOX DA20
vyhoda u toho da je zase vstup aux a mic in... ale nevim jestli to vyuzijes.
Jéééééééééééééé.
Já si vubec nevšim že to nemá footswitch. Kurde, díky qwere
Mě to právě lákalo kvůli tomu auxu ale měl jsem za to že to má FS. No nic tak to nechcu
Tak to pudu do té AD15ky
Já už měl vyhlídnutého Kustoma Gauge s 12" reprem páč to repro zní fakt hooodně good, ale nehorázně mě nakrklo to že ten Kustom nemá FS. Hruza. Tak že jdu do AD15 , sice to má 8" reprák ale tak což nemůžu zas asi chtít všechno, že
PS: Díky za rychlou reakci Qwere
no stejne si myslim, ze na toho kustoma by byla lepsi nejaka krabka, takze ten footswitch zas neni takovy problem. jestli se ti libi cisty zvuk toho komba, tak bych to neresil, krabku k nemu muzes prihodit vzdykcya vyjde te to porad levnej nez to AD... ale ani ta AD samozrejme neni spatna volbaMENHYR píše:Jéééééééééééééé.Já si vubec nevšim že to nemá footswitch. Kurde, díky qwere
Mě to právě lákalo kvůli tomu auxu ale měl jsem za to že to má FS. No nic tak to nechcu
Tak to pudu do té AD15ky
Já už měl vyhlídnutého Kustoma Gauge s 12" reprem páč to repro zní fakt hooodně good, ale nehorázně mě nakrklo to že ten Kustom nemá FS. Hruza. Tak že jdu do AD15 , sice to má 8" reprák ale tak což nemůžu zas asi chtít všechno, že
![]()
Hm to stojí za zamyšlení. Nevím ale zatím co jsem slyšel jakékoliv kombo s 10" reprem tak mi nějak nesedělo do ucha nevím proč. Sem asi divný... Každopádně jsem samozřejmě uvažoval nad tím že koupím Digitech RP80 ku a k tomu toho Kustoma ale nejsem si jistý jestli na tom mulťáku můžu přepínat mezi čistým z komba a zkresleným z mulťáku , ale hlavně tak nějak jak jsem to poslouchal tak ty levnější mulťáky jsou naprd s těma zvukama tak jsem si řek že ty zvuky ve VOXovi budou kvalitnější a budou líp znít nevím nemůžu to posoudit...
Nemá někdo zkušenosti s porovnáním zvuku mezi Vox a Digitech? Ale hlevně by mě zajímalo to přepínání...

no ja mel chvilku digitech rp150. pouzival jsem ho hlavne na cviceni do sluchadel, ale obcas sem ho taky pichl do komba. ten digi ma vic moznosti, muzes si tam emulovat ruzne zesiky a k tomu menit ruzne boxy, ma samozrejme vic efektu atd. na zkreleni se mi ale zrovna nelibil, byl strasne chemicky a usyceny. dokazu si ho predstavit jako jakousi emulaci efektovych krabicek (delay, chorus, reverb apod.), jako zkreslovadlo vsak ale ne. dobre u nej bylo to, ze jde pripojit velice snadno k pocaku a muzes si do nej nahravat ruzne patche co si stahnes z netu a taky vlastne cely efekt programovat primo z pocitace. co se ale tyka zkresleni, tak jakekoli analogove kreslitko, co sezenes na bazaru za tisicovku, bude mit lepsi zvuk nez tenhle efekt, takze bych se treba vydal touhle cestou - emulace cistych aparatu a efekty na multaku + nejakou kreslici krabku + nejake kombo, ktere bude znit nejak obycejne, nezabarvene (co se tyka cisteho zvuku samozrejme...).MENHYR píše:Hm to stojí za zamyšlení. Nevím ale zatím co jsem slyšel jakékoliv kombo s 10" reprem tak mi nějak nesedělo do ucha nevím proč. Sem asi divný... Každopádně jsem samozřejmě uvažoval nad tím že koupím Digitech RP80 ku a k tomu toho Kustoma ale nejsem si jistý jestli na tom mulťáku můžu přepínat mezi čistým z komba a zkresleným z mulťáku , ale hlavně tak nějak jak jsem to poslouchal tak ty levnější mulťáky jsou naprd s těma zvukama tak jsem si řek že ty zvuky ve VOXovi budou kvalitnější a budou líp znít nevím nemůžu to posoudit...Nemá někdo zkušenosti s porovnáním zvuku mezi Vox a Digitech? Ale hlevně by mě zajímalo to přepínání...
![]()
![]()
jinak co se tyka multaku, tak na multaku mas vlastne nejaky "imaginarni retez efektu" a je jedno, ktery ten clanek v retezu je zaply a nebo vyply.. takze ikdyz jedes pres multak, tak muzes mit cisty zvuk tveho komba (samozrejme ze multak jeste trochu sezere signal co jde z kytary, vetsinou mu ubere vysky a zvuk je taky takovy "tensi"), ktereho dosahnes tak, ze neaktivujes zadny efekt na tom multaku a pak kdyz chces zkresleni, tak si na dalsi pozici do multaku ulozis to same nastaveni, akorat tam prihodis nejaky distortion. doufam, ze to chapes, na vysvetlovaninejsem zrvona capo...
jinak co se tyka primo srovnani digitechu a voxe, tak at je to s podivem, tak vox, prestoze je digitalni, ma zvuk daleko lepsi... navic rp80 je starsi nez rp150, coz je nova rada, a tam bude ten rozdil jeste markantnejsi... navic rp50 a taktez rp80 (ma navic snad jen ten pedal) je uz hodne zastarala a urcite bych ji ted nekupoval.. pokud budes chtit slusne zvuky efektu jako reverb, delay, chorus, phase shifter atd., tak bych se spis mrkl po zoom G1 popr. G2, na bazaci jsou od 1000-1500 a jsou docela slusne na tu cenu.
No asi takhle. Mě se ty amp modelingy od VOXů líbí o dost víc než cokoliv od digitechu.Bratránek má RP50ku a předváděl mi to a byl nadšený.Já mu to neberu ale upřímně to byl hnus.
Nemůžu si pomoct. Prostě jsem asi zhýčkaný kvalitou zvuku tak že mě to neuspokojilo. Ale právě jsem neměl možnost s ním probrat jak se to ovládá tak proto jsem se ptal na to přepínání. Další věc která hraje pro to ADčko je ta že jediný efekt který se mi opravdu líbí je flanger, delay a reverb. Nic víc nic míň ty ostatní prostě nevyužiju nelíbí se mi. Zkoušel jsem je tak že z toho jsem si udělal obrázek. Co opravdu hlavně využiju jsou simulace různých apeců a nejvíc budu hrát buď opravdu čistý kanál a nebo když si budu chtít zařádit tak nějakou simulaci abych moh vytvořit třeba zkreslení od SOAD nebo P.O.D. nebo hlavně Rammstein (moji favoriti,ještě stále)
Tak že jak to tak šrotuju v hlavě pořád vyhrává ten Vox. Nastavím si tam co chci a bude to nejkvalitnější z toho všeho. Nic mi nebrání v tom to časem vyměnit za něco jiného a myslím že se mi ten Vox bude prodávat o mnohem líp než ten Kustom aspoň si to myslím. Jo a ještě teď k té verzi XL. Viděl jsem videa atd. No upřímně oželím velikost repráku a radši si pořídím tu AD15VT ta mi sedí zatím nejlíp co se týče výběru zvuků. Ty zkreslení na XL verzi se mi moc nelíbí jsou takové příliš do metalu atd. Já metal moc nemusim , ale jak se tak dívám tak každý 3 tady na foru je blázen do metalu. Nevím kam se vytratilo blues, klasik pop a rock , fakt nevym.
No asi tak to vidím já. Snad nedělám chybu