Peavey Triple XXX II

Místo pro recenze Vaší výbavy
Odpovědět
innerself

Peavey Triple XXX II

Příspěvek od innerself »

Poslední zástupce z řady Ultra (rockmaster preamp → Ultra 60/120 → Ultra Plus → Triple XXX/3120 → JSX→Triple XXX II).

Všechny moje dřívější recenze jsem důkladně rozepsal, ale protože se jedná spíše o druhou generaci JSX, tak jenom odkážu na svojí předešlou recenzi a sem napíšu pouze v čem se liší.

Recenze o JSX zde: viewtopic.php?t=47779

Vzhled
Co se týče vzhledu, tak mi přijde trochu vykrádačka Englu Savage. Víc se mi líbí spíš předchůdce, kterej teda taky nenadchne ani neurazí. Hlavní nevýhodou je už z prvního pohledu nedostatek z kterej už postihnul i první řady Triple XXX. Tou je neocejchovanej EQ. Protože se jedná o aktivní ekvalizér, je opravdu nutností mít nějaký značky, jinak je člověk ztracen.

Obecně
Na první pohled novej vzhled JSX, který dál nemohlo nést jméno kvůli odchodu Satrianiho k Marshallu. Po prvnim zahrání převážně na zkreslený kanály je ale už jistý, že se neměnil pouze vzhled. Zkreslený kanály disponujou mnohem víc silnějším gainem, což bych možná i jako high gainovej fanoušek ocenil, nesmělo by se ale jednat o snížení konkrétnosti a kousání při tlumenejch "dždždž" stylech hraní. To tady bohužel nastalo a pro mě je to rozhodně krok zpět.

Clean
Po osobnim zjištění, že u JSX došlo zřejmě k revizim právě čistýho kanálu, kdy novější modely měly ještě víc zakulacenej tón, se tady logickym způsobem navázalo právě na pozdější produkci JSX. Na čistý kanály emám tolik trénovaný ucho, ale hrálo to totožně, jenom jse měl dojem, že už i tam chybí nepatrně nějakej kousanec.

Rhythm
Jak jsem psal, že u JSX tenhle kanál na high gain pilu nemá dost zkreslení, tak tady už to neplatí. Bohužel ale platí i to, co jsem psal tady vejš a tim je bohužel menší konkrétnost a kousámí při "dždždž" hraní. Středy tu nejsou tolik skokový, právě jako pozdějš vyrobený JSX, proto je potřeba poťák víc otočit. V praxi to teda znamená, že stejnej počet středů dosáhneme na ranných modelch JSX (a celý předešlý Ultra sérii) už na 2/10 a novějších JSX s Triple XXX 2, je máme kolem 4-5/10.

Lead
platí to stejný co pro Rhythm, ale gain je samozřejmě ještě o to silnější. Co se týče rozdílu v kanálech, zase odkážu na recenzi JSX.

Aby to všechno nebylo jenom napsaný, rozhodnul jsem se těšně před prodejem Triple XXX II to celý zdokumentovat i videem. Pokud by někoho zajímaly další srovnávačky, rozklikněte si další videa.

Důvod proč mít Trple XXX II asi nemám. To stejný a o mnoho líp pokreje JSX, kterej je i vzhledově pro mě hezčí a nedopustili se tam chyby. Dokonce i krásně ocejchovali ten EQ :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“