Pochádzam z Východného Slovenska, ale už pár rokov žijem v Prahe, kde pôsobím a pracujem. Pracujem na pozícii Art Directora v hernom, filmovom a reklamnom svete. Starám sa o vizuál projektov a dávam im smer, vo svojej profesii sa na všetko musím pozerať ako na Umenie. Preto viem čo funguje a viem čo nefunguje. Myslím si, že budovanie vizuálnej stránky projektov a značiek by som vedel preklopiť aj do Hudby.
S Hudbou som vyrastal a som ňou obklopený celý život. Je to pre mňa neoddeliteľná súčasť života, z ktorej čerpám inšpiráciu, energiu a ambicióznosť. Čo sa týka tej ambicióznosti, tak tej mám asi viac než hudobného vzdelania
Na Gitare hrajem vyše 10 rokov.
Keďže mám veľa záľub a vecí, ktorým sa venujem zháňam Sólového Gitaristu. Ináč povedané, nemal som čas naučiť sa na Gitare poriadne natoľko aby som bol Sólový Gitarista
Chcel by som sa venovať rytmickej Gitare a možno Spevu, myslím, že to čo by som chcel zvládnem. Moja obľúbena kapela je Metallica, ale v žiadnom prípade nechcem kopírovať ani revivalovať Metallicu. Takých už tu bolo a je. Milujem Thrash metal, ale ísť v dnešnej dobe cestou kapely hrajúcej klasický Thrash Metal vychádzajúci z 80-tých rokov, podľa mňa neni úplne najlepšie nápad. Takých kapiel je tu milión a väčšina z nich zneje rovnako. V posledných rokoch má fascinuje MetalCore. Páči sa mi zvuk tých kapiel, ich prístup a to, že v podstate zo žánru, ktorý na prvý pohľad neznie úplne komerčne, urobili v rámci žánru, dosť komerčný žáner. Tak ako nechcem byť Metallicou, nechcem hrať ani v MetalCorovej kapele
Nie som žiaden profesionálny hudobník, nemám hudobné vzdelanie, ale to nemám veľmi ani v Umeleckej sfére a predsa len som sa dokázal dostať k veľkým veciam a projektom. Nikdy som nehral v žiadnej kapele, na Strednej sme hrali s Bratom v Garáži
Môj brat je Bubeník, ale momentálne spolu nemôžeme brať pretože on už má Rodinu a zároveň každý z nás býva v inom štáte. Takže trošku základy zo spoločného hrania mám. Rád by som založil kapelu, ale nechcem to nijak hrotiť, momentálne rozmýšľam nad kapelou, ale stále som človek, ktorý ma robotu, ktorá ho živý a stále mám aj iné veci, ktorým sa venujem. Nemám vlastnú skušobňu ani žiadne miesto kde by sa dalo skúšať. Takže prvým krokom by malo byť nájsť tých správnych ľudí alebo na začiatok toho správneho človeka. Dať pivo a pokecať o tom. Možno by to skončilo len pri tom, že by sme sem tam zašli na pivo a sem tam si spolu zahrali, ale kto vie. Už veľmi dlho nad tým rozmýšľam a viem, že teraz je ten správny čas pohnúť sa ďalej. A práve preto hľadam ako prvého Sólového Gitaristu, potrebujem človeka, s ktorým nájdem spoločne tempo a budeme sa navzájom dopĺňať. Potrebujeme si nájsť spoločný tón. A potom budeme hľadať ďalších členov, tým, že nie som primárne Sólový Gitarista, bojím sa, že ak by som si k sebe našiel Bubeníka alebo Bassáka, nebol by to hneď od začiatku taký boom jaký si predstavujem.
Ak sme pri tých motovaciach tak veľkou motiváciou je pre mňa aj kinematografia.
Kinematografii ako takej sa venujem asi tak dlho jak hudbe. Čo sa vo Filmovom Svete deje sledujem pravidelne.
Čo sa týka môjho vybavenia hrám na Neural DSP, konkrétne na verzii Johna Petrucciho. Do budúcna plánujeme dokúpiť aj ďalšie pluginy. Zo všetkých testovaných verzií ma od Neuralu najviac oslovila Gojira, ich plugin používa napríklad aj Bleed from Within a ich zvuk sa mi páči, páčia sa mi celkovo aj zvukovo. Čo sa týka zvuku tak rád experimnetujem a hľadam nové sexy zvuky.
Páči sa mi kombinácia dvoch Gitár a ich súzvuk ala James & Kirk, preto hľadám ďalšieho Gitaristu.
Budem rád keď sa budeme učiť a posúvať navzájom, spolu prídeme na zvuk, ktorý bude jednoznačne najlepší na svete a budeme sa vedieť spolu baviť o tom čo je v Metalom Svete super a taktiež čo tomu predchádzalo. Takže ak ťa to zaujalo a našiel si si tu aj ty to svoje tak mi daj vedieť.
Ďakujem za ochotu a čas každého kto to dočítal až dokonca. Kto si myslí, že máme rovnaký vkus a zmysel pre hudbu nech sa mi ozve.
Prajem všetko NAJLEPŠIE do Nového Roku 2026!
S pozdravom Tomáš