Zdravím Vás,
hledám nějakou formu ozvučení. Hraji občas v kapele, ale primárně duo housle kytara. Hraji i venku, takže se výběrem zaměřuji spíše na snímače zvuku z desky nebo kobylky (to preferuji více). S tím, že chci snímač s výstupem na jack. Cenová relace kolem 4000,-. Je k tomuto typu potřeba i mixážní pult? Jaká kvalita zvuku je oproti klasickému mikrofonu? A je s těmito typy mikrofonu automaticky spojeno fantomové napájení?
Děkuji.
snímač na housle
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: snímač na housle
Jen k mikrofonům: nemusí být nutně kondenzátorový, dělají se i dynamické (mám teď na mysli ty typy, co jsou na husím krku - obvykle - a speciální klipsnou se chytají na tělo nástroje), ale kondenzátorových je naprostá většina.
Mixpult k mikrofonu obvykle netřeba (pokud to byl dotaz na principielní funkčnost), ale obvykle se mikrofony do mixu zapojují spíš. Jde o prostředí; hra v kapele obvykel znamená i mixpult.
P.
Mixpult k mikrofonu obvykle netřeba (pokud to byl dotaz na principielní funkčnost), ale obvykle se mikrofony do mixu zapojují spíš. Jde o prostředí; hra v kapele obvykel znamená i mixpult.
P.
Principiálně bych se rozhodoval takto. Pokud se potřebuješ dávat hodně do odposlechu, tak bych šel do toho kontaktního snímače a pokoušel se ten zvuk nějakým způsobem vylepšit (impulsy atd. - metody jsou). Pokud hraješ bez odposlechu nebo stačí trocha, tak bych hledal nějaký mikrofon, protože to bude velmi pravděpodobně znít přirozeněji.
Hraju na obyčejné housle a obyčejný snímač.
KNA Pickups VV-3V Violin - piezosnímač strkaný přímo do kobyly, s klasickým uchycením na housle, na velký jack, s regulací hlasitosti.
Hraje dobře až výborně.
Nepotřebuji víc, prostě to funguje.
I na krabičky.
A na akustické, levné, Marshallské, kombo.
KNA Pickups VV-3V Violin - piezosnímač strkaný přímo do kobyly, s klasickým uchycením na housle, na velký jack, s regulací hlasitosti.
Hraje dobře až výborně.
Nepotřebuji víc, prostě to funguje.
I na krabičky.
A na akustické, levné, Marshallské, kombo.
Už jsem ho tu doporučoval několikrát- Korg CM300 (příp. novější CM400), levný kontaktní snímač k ladičce:
https://www.alza.cz/korg-cm-300-bk-d6308649.htm?o=1
S houslemi jsem ho používal několikrát na živé ozvučení. Připnutý ke kobylce houslí. Pracuje i s normálním line in nebo spíš nástrojovým vstupem (kombo), i když Hi-Z vstup nebo nějaký preamp je asi lepší. Houslisti byli překvapeni, jak se hračka za pár korun celkem slušně vyrovná mnohem dražším snímačům. I bez nějakého nutného processingu. Běžné korekce, trocha reverbu, pokud ho mixpult má, tomu samozřejmě pomůže. Pokud by vás někdo zvučil, tak zvukař si to vezme do DI boxu a bude IMHO spokojený. Je to i docela odolné proti zpětné vazbě.
Mám pro ten účel i vyrobený nástrojový kabel s jack samicí a klipsnou (větší plíšková sponka na dokumenty), kterou zacvaknu houslistovi/houslistce na oděv.
https://www.alza.cz/korg-cm-300-bk-d6308649.htm?o=1
S houslemi jsem ho používal několikrát na živé ozvučení. Připnutý ke kobylce houslí. Pracuje i s normálním line in nebo spíš nástrojovým vstupem (kombo), i když Hi-Z vstup nebo nějaký preamp je asi lepší. Houslisti byli překvapeni, jak se hračka za pár korun celkem slušně vyrovná mnohem dražším snímačům. I bez nějakého nutného processingu. Běžné korekce, trocha reverbu, pokud ho mixpult má, tomu samozřejmě pomůže. Pokud by vás někdo zvučil, tak zvukař si to vezme do DI boxu a bude IMHO spokojený. Je to i docela odolné proti zpětné vazbě.
Mám pro ten účel i vyrobený nástrojový kabel s jack samicí a klipsnou (větší plíšková sponka na dokumenty), kterou zacvaknu houslistovi/houslistce na oděv.