Levnější varianta strun D'Addario ECG23 CHROMES XL

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Fany
Bandzone: https://bandzone.cz/kahuna
Kontaktovat uživatele:

Levnější varianta strun D'Addario ECG23 CHROMES XL

Příspěvek od Fany »

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat zkušených a zkušenějších, jesli existuje nějaká levnější alternativa strun: D'Addario ECG23 CHROMES XL 10.14.20w.28.38.48 Extra light Gauge - Warm/Mellow tone Flat Wound
Byly to mé oblíbené struny a moc mi vyhovovaly, ale jsou velmi drahé a navíc relativně hůře sehnatelné...
Jednou mi praskla G struna, a myslel jsem že to obrečím, protože se nedala sehnat náhradní... Když jsem tam dal z jiného setu strun - neznělo to už tak dobře... :cry:

Hledal jsem alternativu pro tyhle struny a bylo mi řečeno, že dobré a podobné budou: Ernie Ball Ultra Slinky 2227 10.13.17.28.38.48 custom gauge nickel wound akorát nebudou hlazené... - zvuk byl úplně jiný, není to vůbec ono, je to měkké, pisklavé, na můj Stratocaster mi to prostě sluchem nesedí. Dnes mi od těch Ernie Ball praskla spodní struna. Nevadí. Líbil se mi takový zajímavý dunivý teplý zvuk co dědlaly ty původní hlazené struny D´Addario... To byla jiná, když jsem někomu hrál, nemusel jsem se stydět... :)

Dá se někde sehnat levnější alternativa ke strunám: D'Addario ECG23 CHROMES XL 10.14.20w.28.38.48 Extra light Gauge - Warm/Mellow tone Flat Wound? Aby byl výsledný zvuk co nejpodobnější? Aby byl zvuk podobný musí být nutně hlazené? Co polohlazené? Nebo m´je to materiálem?

Díky moc za případnou pomoc, moc se nevyznám :D :)
Kahuna🌹
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“