Baum Guitars

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Baum Guitars

Příspěvek od wikxzen »

Baum Guitars | Electric, Acoustic & Bass guitars

Dánská značka z Aarhusu, založeno Mortenem Bau (odtud Baum G.). Cca 10 let na trhu. Algoritmus soc. sítí mě navedl.
Snaha odlišit se vždy cení - moderní retro něco atd. - asi někde mezi Framus a Hagstrom. Zde platí, že se to buď hodně líbí nebo naopak nelíbí vůbec. Nabídka je víceméně pestrá. Barevných variant pro každý model je zpravidla víc než dost.
Lákají třeba i na to, že si lze kytaru nechat zaslat k vyzkoušení - na 45 dní a na jejich náklady (jen Evropa) v případě nespokojenosti zaslat nazpět. Záloha v plné výši se pak vrací za splnění všech podmínek ohledně stavu vráceného zboží.

Mají to rozdělené na dvě části:
- různé řadovky (Korea/Indonésie), finální QC probíhá v Dánsku - od EUR 700 do třeba EUR 2000 atp.
- dílenský custom shop za ceny vysoké - od EUR 3000 a výš atd.

Mají i vlastní snímače Goldsound (Alnico 5) v různých verzích.
Nabídka baskytar a akustických kytar je trochu slabší.

Oficiální videa na YouTube kanále Baum Guitars

A tak dále...
Placka

Re: Baum Guitars

Příspěvek od Placka »

Ty jo. Musím říct, že se mi to líbí, Revolt a Verve by byly favoritky...ceny asi celkem rozumný, jen se to příčí moji filosofii, že nový kytary nekupuju:)
Na bazaru jedna je, ale ta se mi nelíbí, takže už je jedno jak hraje:-D
https://hudebnibazar.cz/baum-vega-carve/ID704828/
wikxzen
Rádce

Re: Baum Guitars

Příspěvek od wikxzen »

Inzerovaný Carve má ještě tu původní hlavu s tím podivným výstupem pro logo. Současné Carve na e-shopu to mají lepší. Rozdíl je i v kobylce. Ale také nejsem fanouškem Carve modelů.
„Telecí” Verve se mi docela líbí. Na Revolt „nemám názor”.

A tohle je můj favorit z jejich web stránky, ale jen proto, že se mi prostě líbí. Nic víc. Backwing Korina Natural
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“